En Sıcak Konular

GEZİ BASKINLARI CADI AVINA DÖNDÜ!

27 Haziran 2013 22:15 tsi
GEZİ BASKINLARI CADI AVINA DÖNDÜ! Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek gösterileri yurt genelinde devam ederken, polisin art arda düzenlediği baskınlar tam gaz sürüyor. İstanbul’da 7 kişiye yakalama kararı çıktı, İzmir’de 13 kişi için tutuklama istendi!

'Gezi' baskınları cadı avına döndü!

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek gösterileri yurt genelinde devam ederken, polisin art arda düzenlediği baskınlar tam gaz sürüyor. İstanbul'da 7 kişiye yakalama kararı çıktı, İzmir'de 13 kişi için tutuklama istendi!

Ankara'da olaylar durmuyor
Gezİ Parkı olayları, yerini eylemlere destek gösterileri ve olaylarda ölenler için çeşitli illerde düzenlenen etkinliklere bırakırken eylemcilerin peşine düşen polisin operasyonları hız kazandı. İstanbul'da geçen hafta mahkemenin serbest bıraktığı 7 eylemciye yeniden yakalama kararı çıkarılırken, polis Ankara'da dağılmayan gruba müdahale edip 16 göstericiyi gözaltına aldı. 

İzmir'de ağır suçlamalar... 
İzmİr'de önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişinin sorgusu tamamlandı. Bazı terör örgütlerinin üyesi oldukları iddia edilen 13 kişi, "terör örgütü üyesi olmak", "kamu malı ve iş yerlerine zarar vermek", "polise mukavemet", "yolu trafiğe kapatmak", "kamu düzenini bozmak", "provokatörlük yapmak, halkı galeyana getirmek" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Isparta'da kaçak elektrik!
Eylemcİlere yöneltilen en ilginç suçlamalardan biri ise Isparta'da ortaya çıktı. Isparta'da, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları gerekçe göstererek eylem yaptıkları sırada bir parktaki elektrik panosundan elektrik kullandığı iddia edilen 9 kişi hakkında "46 lira 81 kuruşluk kaçak elektrik kullandıkları" iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. GÜNCEL, Sayfa 8

Gezi eylemlerinde
gözaltılar sürüyor
Ankara'da protesto eylemine katılan 16 kişi emniyete götürülürken İzmir'de 13 kişi adliyeye sevk edildi. İstanbul'da ise 7 eylemci hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da geçen ay sonunda başlayıp kısa sürede tüm ülkeye yayılan Gezi Parkı odaklı hükümet protestolarında gözaltı ve tutuklama kararları hız kesmeden devam ediyor. Başkentte, Dikmen Caddesi'nde toplanıp barikatlar kurarak, ateş yakan ve taş atan grubu, polis dağılmaları konusunda uyardı. Buna uymayanlara polis biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. Polis ara sokaklara kaçan göstericilerden 16'sını gözaltına aldı. Barikatların kaldırılmasının ardından cadde sabaha karşı trafiğe açıldı. 

İzmir'de de önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında bir sendikanın İzmir Şube Başkanı S.K. ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu 13 kişinin sorguları tamamlandı. Terör örgütü MLKP, TKEP/L ve Komünist Parti Yolu üyesi oldukları iddia edilen 13 kişi, "terör örgütü üyesi olmak", "kamu malını ve iş yerlerine zarar vermek", "polise mukavemet", "yolu trafiğe kapatmak", "kamu düzenini bozmak", "provokatörlük yapmak, halkı galeyana getirmek" suçlamalarıyla adliye sevk edildi.

Yakalama kararı
İstanbul'da geçen hafta çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan 7 eylemci için de savcının itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı. 7 şüphelinin Beşiktaş'ta kamyonet kasasında benzin, tiner, demir çubuk ve bilyelerle yakalandığı öne sürülen kişiler olduğu belirtildi. Diğer taraftan Gezi olaylarıyla ilgili tutuklanan Çarşı taraftar grubu üyesi Halil İbrahim Erol ise serbest bırakıldı. 

Düşen adam eylemi
Bu arada Gezi Parkı eylemlerine destek gösterileri devam ediyor. İstanbul'da İstiklal Caddesi'nden yürüyerek gelen yaklaşık 3 bin kişilik grup Cumhuriyet Anıtı yakınında Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için oturma eylemi gerçekleştirdi. Ayrıca "Duran Adam" eylemine alternatif olarak kendilerini yere atan protestocular, ayağa kalkıp bir süre yürüdükten sonra kendilerini yeniden yere atarak "Düşen Adam" eylemi başlattı. Bir kadın ise Taksim Meydanı'nda bekleyen polislerin karşısına geçip, elindeki gazeteyi kaldırarak Duran Adam eylemi gerçekleştirdi. 
Mersin'de de, Duran Adam eylemi yapan vatandaşlar daha sonra mumlarla protestolarında yaşamlarını kaybedenlerin ismini yazdılar. Bu arada Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde, Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memurunun serbest bırakılması Eskişehir'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85894


Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,033 µs