En Sıcak Konular

AKILLI TELEFON VE TABLETLERİ KORUMAK ZOR

19 Haziran 2013 22:33 tsi
AKILLI TELEFON VE TABLETLERİ KORUMAK ZOR Telefon ve tablet PC kılıflarına yılda yaklaşık 600 milyon lira harcıyoruz ancak cihazları korumak yine de kolay olmuyor.

Kılıfa 600 milyon TL harcıyoruz

Telefon ve tablet PC kılıflarına yılda yaklaşık 600 milyon lira harcıyoruz ancak cihazları korumak yine de kolay olmuyor. Hasar gören, servise giden, kaybolan cihazlara ödenen paralar da ele alındığında bir cihaza yapılan masraf, cihaz bedelinin 2 katına çıktı. 

Akıllı telefon ve tablet PC’lerin satışlarının gün geçtikçe artması, cihazların kullanım sürelerini, işlevselliklerini ve kullanışlılığını olumlu yönde etkileyen kılıfların üretilmesine, dolayısıyla da yeni bir sektörün oluşmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl 6 milyon adedin üzerinde akıllı telefonun ve tablet PC’nin satıldığı Türkiye’de kılıfa harcanan meblağ 600 milyon TL’yi buldu. Kılıfların kullanıcılarda cihazı koruyacağı beklentisi oluşturduğunu belirten Teknokask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, kılıfların bu konuda sınıfta kaldığını söyledi. Cihazların artık daha estetik ve daha ince yapıda olduğunu belirten Gülgeç, sadece ekrandan oluşan cihazların çoğalmasıyla hasar oranında çok yüksek artışlar olduğunu ifade etti. “Cihazını güvence altına almayan bir kullanıcı, sadece ekran değiştirme gibi durumlara dahi cihaz başına 300-500 TL arası fiyatlar ödemek durumunda kalıyor. Çalınma ve yüksek hasarda ise cihazlar kullanılmaz hale geliyor, kullanıcı daha zor duruma düşüyor” diyen Gülgeç, kılıfların en fazla çizilmeye karşı bir önlem olabileceğini ancak kullanıcı hatalarının çizilmeyle kısıtlı olmadığını vurguladı. 

En yaygın hasar nedeni düşürme 
Gülgeç, geçtiğimiz yıl da telefon ve tablet PC’lerde en çok hasarın düşme, çarpma gibi durumlar sonucu oluştuğunu belirtti. Gülgeç, bu durumların genellikle cihazın elden düşürülmesi sonucu oluştuğunu söyledi. Ayrıca sıvı teması, voltaj hataları gibi sorunların da yoğun olarak kendilerine ulaştığını belirten Gülgeç, kapkaç ve hırsızlık gibi durumlar da düşünüldüğünde kılıfların cihazları korumak konusunda oldukça zayıf kaldığını belirterek, cihazları tam anlamıyla koruyacak olanın kılıf değil sigorta hizmetlerinin olduğunu ifade etti. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13000563/kilifa-600-milyon-tl-harciyoruz


Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,890 µs