En Sıcak Konular

TWITTER'DEN KAÇ KİŞİ GÖZALTINDA

21 Haziran 2013 22:21 tsi
TWITTER'DEN KAÇ KİŞİ GÖZALTINDA Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sebebiyle başta Twitter olmak üzere sosyal medyaya yasak getirmek için kolları sıvadı.

Twitter'dan kaç kişi gözaltında?

CHP'li Aylin Nazlıaka, Başbakan Erdoğan'a verdiği önergeyle, "Gezi olayları nedeniyle kaç kişinin Twitter adresi üzerinde inceleme başlatılmıştır? Bu incelemenin kanuni dayanağı nedir? Başlatılan bu inceleme sonrasında kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına almanın hukuksal gerekçeleri nedir? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Twitter adresi üzerinden kaç kişi tehdit edilmiş ve kişisel bilgileri açıklanmıştır?" diye sordu.

"Sosyal medyadan korkan
AKP, meşruluğunu yitirdi" 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle başta Twitter olmak üzere sosyal medyaya yasak getirmek için kolları sıvadı. Hükümetin sosyal medyaya sansür girişimi, CHP ve MHP'nin tepkisini çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Twitter'e yasaklama geliyor. 32 şehirde Mobese sistemiyle milyonlarca insan görüntülendi. Oraya gelenlerin hiçbir korkusu yok. Demokrasi talep etmek korkunun ötesinde bir şeydir. Korkan insan zaten evinden çıkmaz, demokrasinin de peşine düşmez. Bu yasakların gerekçeleri Türk siyasetin arkasında yaratmış oldukları kirlilikten ve yolsuzluktan kaynaklanıyor. Çünkü hesap veremez hale geldikleri için korkuyorlar" dedi. 

Despot idare tarzı
"Twitterin ya da diğer sosyal medya mecralarının yasaklanması ya da kısıtlanması antidemokratik harekettir" diyen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu şunları söyledi: "Ama korkunun da ecele faydası yok. Bu kısıtlamalar kendilerine çok büyük zararlar verir. Aslında maillerimize kadar her şeyden zaten haberdarlar ama belirli insanlar konuşuyor diye yasaklarsanız despot bir idare tarzı sergilersiniz. Bir hükümet, halkın kendisine karşı tepki göstereceği mitingler düzenliyorsa bunun adı despotluktan başka bir şey olamaz. Haliyle twitter da yasaklanır başka şeyler de ama bunları kısıtlamak hiçbir şeyi engellemez. Biraz geciktirir hepsi o kadar." MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise, "Gençlerin özgürlüğünü kısıtlamak, son derece despot bir tutum ve anti demokratiktir.  Sosyal medyadan, twitterdan korkan iktidar meşruluğunu yitirmiş demektir" dedi. 

Direnişe ortak oldular
Revolvia Marketing Partners Sosyal Medya Uzmanı Aysun Merve Kılıç da "Twitter kullanmayan insanlar bile hesap açıp Gezi Parkı direnişine ortak oldular, desteklediler" dedi. Kılıç, şunları söyledi: "Birkaç medya kanalı hariç olaylar yanlı verilirken ya da olayların olduğu saatte penguen belgeselleri, diziler yayınlanırken Twitter olayları an be an görmemizi sağladı. İnsanlar fotoğraflar ile paylaşımlarda bulundular. Yardım istediler. İnsanlar kapılarını açtı. Twitter bir çok kapıyı açtı bu yüzden sosyal medyanın gücü akıl almaz boyutlara ulaştı. Hükümet bu nedenle sınırlandırma getirmeye çalışıyor."
 
Twitter incelemeleri Meclis gündeminde
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Gezi Parkı olayları nedeniyle twitter adresi üzerinde başlatılan incelemeleri sordu. Nazlıaka, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde şu sorulara yanıt istedi: "Gezi olayları nedeniyle kaç kişinin twitter adresi üzerinde inceleme başlatılmıştır? Bu incelemenin kanuni dayanağı nedir? Başlatılan bu inceleme sonrasında kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına almanın hukuksal gerekçeleri nedir? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın twitter adresi üzerinden kaç kişi tehdit edilmiş ve kişisel bilgileri açıklanmıştır? Hukuka uygun olmayan bu mesajlar için başlatılan bir soruşturma var mıdır?" (Haber: Hanife Açıkalın -YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85583



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,543 µs