En Sıcak Konular

MECLİS PKK ZORU İLE YAZ MESAİSİ YAPACAK

21 Haziran 2013 22:18 tsi
MECLİS PKK ZORU İLE YAZ MESAİSİ YAPACAK BDP’li Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın Temmuz’da kapanacak Meclis’i “açılım” için gereken yasa değişikliklerini yapmak üzere Ağustos’ta olağanüstü toplayacağını açıkladı.

Meclis, PKK zoruyla yaz mesaisi yapacak

BDP'li Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın Temmuz'da kapanacak Meclis'i "açılım" için gereken yasa değişikliklerini yapmak üzere Ağustos'ta olağanüstü toplayacağını açıkladı.

PKK baskısını artırıyor
PazarlIk masasında verdiği sözleri tutması için PKK tarafından sıkıştırılan AKP iktidarı Kasım ayına kadar gerekli yasa değişikliklerini yapması için bölücü örgüt tarafından ağır baskı altına alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, talep edilen yasal değişiklikleri yapmak için  Türkiye Büyük Millet Meclis'ini Ağustos'ta açma sözü verdiği ortaya çıktı.

Olağanüstü toplantı çağrısı
100 maddelik yasa değişiklik önerilerinin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elinde olduğunu söyleyen BDP Milletvekili Hasip Kaplan şöyle konuştu: "Başbakan, Meclis'i Ramazan'dan sonra olağanüstü toplantıya çağıracak. İsteklerimiz Erdoğan'ın önünde. TBMM'nin kısa sürede gerekli yasal düzenlemeleri yapacağını düşünüyorum" 

Aba altından sopa ve gözdağı
HASİP Kaplan,  pazarlık sürecinin sonuyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "Kasım ayı son tarihi. İsteklerimiz bu tarihe kadar karşılanmalı. Yoksa süreç sona erer ve boyut değiştirir. Herkes PKK'yı dağda savaşacağını zannediyor. Büyük bir hata bundan sonra mücadele büyük şehirlere kayar. Süreci sonlandıranlar sorumlu olur"

Erdoğan'dan BDP'ye
Meclis'i toplama sözü
Pazarlık masasında verdiği sözleri tutması için PKK tarafından sıkıştırılan Başbakan  talep edilen yasal değişiklikler için Meclis'i ağustosta olağanüstü toplayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan bebek katili Abdullah Öcalan'a "terörist başı" derken, diğer yandan pazarlık masasında verdiği sözleri tutmak için harekete geçti. Erdoğan, önümüzdeki ay tatile girecek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM), TCK, CMK ve TMK'da değişiklik yapmak için ağustos ayında olağanüstü toplama sözü verdi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Başbakan Erdoğan, yasalarda gerekli değişiklikleri yapmak için temmuz ayında kapanacak olan Meclis'i Ramazan ayı geçtikten sonra olağanüstü toplantıya çağıracak" dedi.

Kasım son tarih
Pazarlık sürecinin sonu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Hasip Kaplan, kasım ayının son süre olduğunu ifade etti. Kaplan, "Kasım ayı son tarih. İsteklerimiz bu tarihe kadar karşılanmalı. Yoksa süreç sona erer ve bambaşka bir boyut kazanır. Herkes PKK'yı dağda savaşacağını zannediyor. Büyük bir hata. Bundan sonra mücadele büyük şehirlere kayar. Ve bunun sorumlusu da süreci sonlandıranlar olur" diye üstü kapalı tehdit etti.

Öneri Erdoğan'da
Edinilen bilgilere göre, muhalefet kulisinde bir grup CHP'li milletvekili ile sohbet eden Hasip Kaplan arasında, başta yeni anayasa çalışmaları olmak üzere AKP ve BDP arasında sürdürülen pazarlıklar gündeme geldi. CHP'li vekiller, TBMM'nin temmuz ayı içerisinde kapanacağını anımsatarak hükümetin BDP'ye verdiği sözleri tutmayacağı görüşünü dillendirdi. Bunun üzerine Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın "terörist başı" söylemini eleştirirken bir yandan da pazarlık sürecinin sürdüğünü söyledi. Kaplan, BDP'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e verdiği 100 maddelik yasa değişiklik önerisinin Başbakan Erdoğan tarafından değerlendirmeye alındığını söyledi. TBMM'nin ağustos ayında olağanüstü toplanacağını ifade eden Kaplan, "Başbakan Erdoğan, yasalarda gerekli değişiklikleri yapmak için temmuz ayında kapanacak olan Meclis'i Ramazan ayı geçtikten sonra olağanüstü toplantıya çağıracak. İsteklerimiz Erdoğan'ın önünde. TBMM'nin kısa sürede gerekli yasal düzenlemeleri yapacağını düşünüyoruz" dedi.
PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan da, Başbakan'a "size 3 hafta mühlet. Meclis kapanmadan yasal adımları atın. Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde, özellikle de TBMM kapanmadan bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Madem 6 aydır bir süreç başladı, tek mermi patlamıyor, PKK geri çekiliyor ve birinci aşama bitti; o zaman tutuklu siyasetçilerin de bırakılması gerekiyor" çağrısı yaparak verilen sözlerin tutulmasını istemişti. (Haber: Necdet Pekmezci - YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85589



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,450 µs