En Sıcak Konular

FİFA 20 YAŞ ALTI FUTBOL ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

21 Haziran 2013 12:15 tsi
FİFA 20 YAŞ ALTI FUTBOL ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası bugün başlayacak. 23 gün sürecek dev organizasyona 7 şehir ev sahipliği yapacak.

Nefesler tutulacak

Devlerin genç yıldızları izlemek için dört gözle beklediği futbol şöleni başlıyor.

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası bugün başlayacak. 23 gün sürecek dev organizasyona 7 şehir ev sahipliği yapacak. 

İstanbul'da A Grubu'nda Fransa-Gana, ABD-İspanya; Kayseri'de B Grubu'nda Küba-Güney Kore, Nijerya-Portekiz karşı karşıya gelecek

Dünya futbolunun kalbi bugünden itibaren Türkiye'de atacak. Ülkemizin ev sahipliği yapacağı FIFA 2013 20 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası İstanbul ve Ankara'da oynanacak olan 4 karşılaşma ile başlayacak. 13 Temmuz'da sona erecek olan turnuvada 23 gün boyunca adeta heyecan kasırgası yaşanacak. 24 ülkenin katılımıyla 7 şehrimizde gerçekleşecek olan şampiyonada, Türkiye ev sahibi olması nedeniyle doğrudan mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekibimizin şampiyonluk arayacağı C Grubu'ndaki rakipleri El Salvador, Kolombiya ve Avustralya. Feyyaz Uçar yönetimindeki millilerimiz, ilk sınavını Avustralya önünde verecek.

Açılış Kadir Has'ta
Dünyanın gözünün Türkiye'de olacağı dev organizasyonun başlama vuruşunu Kayseri'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, FIFA Başkanı Joseph S. Blatter ile birlikte yapacak. Türkiye 2013'ün resmi açılışına ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de katılacak. Kadir Has Stadı'ndaki start saat 18.00'de Küba-Kore Cumhuriyeti  maçıyla verilecek. Açılış maçının ardından da Nijerya-Portekiz karşılaşmasını izlenecek. Türkiye'de 19'uncusu düzenlenecek olan ve FIFA'nın en eski turnuvalarından olan şampiyona toplam 6 grupta 24 takımın katılımıyla gerçekleşecek. Bu arada açılış maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak.

İlk rakip El Salvador
Toplam 52 maça sahne olacak şampiyonaya İstanbul, Bursa, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Rize ev sahipliği yapacak. A Grubu, çeyrek final, 3'üncülük ve final maçları İstanbul'da (11 maç) oynanacak. Ayrıca Bursa 9, Kayseri ve G.Antep 8'er, Antalya'da 7, Trabzon'da 6, Rize'de ise 3 maç yapılacak. Organizasyonun yarı final karşılaşmaları, Bursa ve Trabzon'da gerçekleştirilecek. Türk ekibi 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, grup maçlarını Trabzon ve Rize'de oynayacak. C Grubu'ndaki Türkiye, ilk maçını yarın El Salvador, (Trabzon 21.00) 2. maçını 25 Haziran'da Kolombiya (Rize 21.00), 3. maçını ise 28 Haziran'da Avustralya oynayacak.

Final 13 Temmuz'da
Grup maçlarının tamamlanmasının ardından, ilk 2 sırada yer alan takımlar direkt olarak son 16'ya kalacak. Son 16 turu maçları 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde İstanbul, Gaziantep, Kayseri, Bursa, Trabzon ve Antalya'da oynanacak. Bu turu geçen 8 takım ise çeyrek finalde 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde Rize, Bursa, Kayseri ve İstanbul'da karşılaşacak. Yarı finaller, 10 Temmuz Çarşamba günü Bursa ve Trabzon'da gerçekleştirilecek. Yarı finalde kaybeden takımlar, 13 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00'de İstanbul'da üçüncülük maçına çıkacak. Organizasyonun şampiyonu, aynı gün saat 21.00'de yine İstanbul'da oynanacak final maçı ile belirlenecek. (Haber: Turan Akdoğan - YENİÇAĞ)

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85581



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,599 µs