En Sıcak Konular

TAKSİM DAYANIŞMASI'NDA ''FORUM'' KARARI

14 Haziran 2013 23:38 tsi
TAKSİM DAYANIŞMASI'NDA ''FORUM'' KARARI Taksim Dayanışması tarafından düzenlenen basın açıklamasında Gezi Parkı için parkta forum oluşturacaklarını duyurdu. Forumlar ortak karar alınana kadar sürecek.

Taksim Dayanışması'ndan ''Forum'' kararı!

Taksim Dayanışması tarafından düzenlenen basın açıklamasında Gezi Parkı için parkta forum oluşturacaklarını duyurdu. Forumlar ortak karar alınana kadar sürecek.

Gezi Parkı dün, Başbakan'la yapılan görüşmelerden sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair forum yaptı. "Tüm talepler karşılanmadan gitmeyelim" diyenlerin yanı sıra daha sakin tavır alınmasını isteyenler de vardı.

Taksim Gezi Parkı'nda devam eden direnişin 19. günününde park sakinleri yağmurlu bir güne uyandı. Parkın gündeminin en önemli maddesi Başbakan Erdoğan'la önceki gece görüşen temsilcilerin yapacağı açıklamaydı.

Başbakan'dan gelen mesaj

Sata 15:00'da parkın meydanında bekleyen eylemcilere konuşan Taksim Dayanışması'nda yer alan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, görüşme hakkında bilgi verdi: "Tüm talepleri ilettik. Başbakan, yargı kararının beklenmesi gerektiğini, öncelikle olanın bu olduğunu ve hukuku tanıyacaklarını ifade etti. İkinci talebimiz, sorumlular hakkında işlem başlatılmasıydı. Aldığımız cevap sorumlular hakkında işlem başlatıldığı, İzmir'de 3 kişinin görevinden uzaklaştırıldığı ve tüm sorumlular hakkında benzer işlemler yapılacağı oldu."

Karar bugüne kaldı

Kahraman gözaltındaki eylemcilerin serbest bırakılması ve bütün kentlerdeki meydanların siyasi gösterilere açılmasına dair olan taleplerine bir cevap alamadıklarını belirtti. Kahraman, bundan sonra izlenecek tutumun kararını Gezi Parkı'ndakilerin ortaklaşa vereceğini belirtti.

Tayfun Kahraman'ın açıklamasının ardından Gezi Parkı'nın değişik yerlerinde 7 forum alanı oluşturuldu. Eylemciler hararetli bir tartışmaya başladı. Forumlarda bazı eylemciler hükümetin bu görüşmede aba altından sopa gösterdiğini savunurken, buna karşı çıkanlar biraz sakin olunması gerektiğini dile getirdi. "Taleplerimiz karşılanmadan parkı boşaltmayalım" diyenlere karşılık "İktidarın görüştemsilcilerle görüşmesi takdir edilecek bir davranıştır" görüşleri de ifade edildi. Bazıları Taksim esnafına bir özür ve teşekkür mektubu yazılmasını istedi. Eylemciler arasında "Taleplerimizi arttırarak sıkıştırılam. Valiler ve emniyet müdürleri görevden alınmadan sonlandırmayalım" diyen de oldu. (İlker AKGÜNGÖR / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/taksim-dayanismasindan-forum-karari/546061/1/gundem



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs