En Sıcak Konular

AP'DEN ERDOĞAN'A ŞOK

13 Haziran 2013 20:15 tsi
AP'DEN ERDOĞAN'A ŞOK Avrupa Parlamentosu, Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan 'Taksim Gezi Parkı' metnini oy çokluğuyla kabul etti.

AP kararında Gül ve Arınç'a övgü!

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan 'Taksim Gezi Parkı' metnini oy çokluğuyla kabul etti.

ARINÇ VE GÜL'E ÖVGÜ!

Avrupa Parlamentosu, bugünkü oturumunda Türkiye'deki Gezi Parkı protestolarına yapılan sert müdahalenin eleştirildiği bir tasarıyı onayladı. Parlamentonun Strasbourg'daki genel kurul toplantılarında oy çoğunluğuyla kabul edilen kararda, "Başbakan Erdoğan ve Türk hükümetinin eylemler karşısında takındığı sert tepkilerin üzücü" olduğu ifade edilerek, "Başbakan Erdoğan ve hükümetin uzlaşı için inisyatif almayı, özür dilemeyi veya Türk halkının bir kesiminin tepkilerini anlamayı reddetmesi Türk toplumunun daha da kutuplaşmasına neden olmuştur" denildi. 

Buna karşılık kararda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kriz karşısındaki tutumları "memnuniyet verici" olarak değerlendirdi. Gül ve Arınç'ın gerginliğin yatışması amacıyla muhalefetle görüşmeleri ve Taksim Platformu ile diyaloglarından övgüyle söz edildi. 

İŞTE O KARAR!

-AP'de Hristiyan Demokratlar, Sosyalistler, Liberaller, Yeşiller ve Muhafazakarların uzlaşmasıyla hazırlanan ortak karar metninde Türkiye'de, şehir ve bölgesel kalkınma planlarında halka danışılması çağrısı yapıldı.

-Bağlayıcı olmayan kararda, ekonomik kalkınmanın sosyal, çevresel kültürel ve tarihi faktörlerle dengelenmesi ve tüm projelerde çevresel değerlendirme analizlerinin yapılması istendi.

UZLAŞMACI TUTUM TAVSİYE EDİLDİ

-Gezi Parkı olaylarında polisin aşırı güç kullanmasından endişe duyulduğu belirtilen kararda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a birleştirici ve uzlaşmacı tutum takınması tavsiye edildi.

-Kararda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ılımlı yaklaşımları ve samimi göstericilerden özür dilemeleri memnuniyetle karşılandı.

-Tavsiye niteliğindeki AP kararında, siyasi partiler arasındaki çatışmacı üsluptan ve kilit reformlarda uzlaşma iradesi eksikliğinden endişe duyulduğu belirtildi.

POLİSE EĞİTİM

-Türkiye'ye demokratik kurumlarını, hukukun üstünlüğünü ve temel özgürlükleri daha da güçlendirmesi çağrısı yapılan kararda, polis ve yargı mensuplarının bireysel hak ve özgürlüklerin önceliği ve işkence ve kötü muameleyle mücadelede uluslararası standartlar konusunda sürekli eğitime tabi tutulmaları gerektiği ifade edildi.

MEDYADA HOLDİNG AĞIRLIĞI ELEŞTİRİSİ

-Kararda, Türk makamlarına tüm vatandaşların din ve inanç özgürlüğünü ve toplumsal zenginliği güvence altına almaları ve seküler yaşam tarzını korumaları tavsiye edildi.

-İfade özgürlüğünün önemi vurgulanan kararda, Türkiye'de basın özgürlüğünün kötüleştiği ve medyanın artan oranda otosansüre yöneldiği tespiti yer aldı.

-AP kararında RTÜK'ün Taksim Gezi Parkı olaylarındaki yayınları nedeniyle bazı TV kanallarına ceza vermesinden derin üzüntü duyulduğu dile getirildi. Kararda, "medya kuruluşlarından çoğunun, çok çeşitli ekonomik çıkarları olan büyük holdinglere ait olmasından" endişe duyulduğu kaydedilerek yeni bir basın kanunu ile diğer meseleler yanında medya sahipliği, bağımsızlığı ve idari kontrol konularının düzenlenmesi de istendi

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ap-kararinda-gul-ve-arinca-ovgu/545745/1/gundem



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,080 µs