En Sıcak Konular

TAKSİM'E YENİDEN GAZLI MÜDAHALE!

11 Haziran 2013 23:44 tsi
TAKSİM'E YENİDEN GAZLI MÜDAHALE! Taksim'de polis müdahalesiyle sabah başlayan gerginlik devam ediyor.Polis Gezi Parkı'na da gazla müdahalede bulundu.

Taksim'de polisten gazlı müdahale!

Taksim'de polis müdahalesiyle sabah başlayan gerginlik devam ediyor. Polisin Gezi direnişçileriyle anlaşarak AKM önüne çekilmesi gerilimi bir süre düşürdü. Ancak Talimhane bölgesinden taş ve havai fişekle polise saldırıda bulunulması üzerine müdahale yeniden başladı. Polis Gezi Parkı'na da gazla müdahalede bulundu.

CHP'Lİ TANRIKULU: GEZİ PARKI'NA ÇOK YOĞUN BİR MÜDAHALE SÖZ KONUSU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı'na çok yoğun bir şekilde müdahale edildiğini söyleyerek, gençlerin eylemlerine devam etmekte kararlı olduğunu aktardı.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki 20 kişilik bir milletvekili heyeti Gezi Parkı'nda incelemelerde bulunurken polis müdahalesi başladı. ANKA muhabirine açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, Gezi Parkı'na müdahale etmeden önce polisin, "biber gazı kullanacağız, parkı terk edin" şeklinde bir uyarı yaptığını duymadıklarını söyledi. Yoğun gaz altında kaldıklarını söyleyen Tanrıkulu, "Polis ile kurduğumuz bütün diyaloglarda polise müdahale yapmamaları yönünde istekte bulunduk" dedi. Taksim Gezi Parkı'na sürekli surette biber gazı atıldığını aktaran Tanrıkulu, "Gençlerin buradan gitmeye niyeti yok direnişlerini sürdürüyorlar" dedi. Gezi Parkı'nın içinden polise taş veya yabancı cisim atılmadığını kaydeden Tanrıkulu, "Gelip ağzımızın içine biber gazı sıkacaklar bizde teşekkür mü edeceğiz" diye konuştu. CHP heyetinden herhangi bir milletvelinin yaralanmadığını söyleyen Tanrıkulu, yoğun biber gazından çok fazla etkilendiklerini aktardı.

Öte yandan, CHP'li Tanrıkulu'nun biber gazı bombası nedeniyle konuşmakta zorluk çektiği görüldü.

Ancak daha sonradan AKM önünde bekleyen polis, göstericilerin binaya yaklaşması üzerine müdahaleye başladı.

Göstericiler polisin gaz ve tazyikli su ile yaptığı müdahaleye taş ve havai fişeklerle karşılık verince Taksim Meydanı savaş alanına döndü.

Meydanın birçok yerinde ateş yakan göstericiler, bir GSM oparatörüne ait mobil baz istasyonu ve bazı araçları da ateşe verdi.

Müdahale sırasında polisin plastik mermi de kullandığı ileri sürüldü. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, olaylar sırasında çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Polis, göstericilere müdahale sırasında sırasında Gezi Parkı'na da girdi. Parkın girişindeki bazı malzemeleri temizleyen polis, kısa süre sonra geri çekildi.

Çatışmalar sırasında Gezi Park'taki 'devrim market' olarak adlandırılan yerde de yangın çıktı. Yangına TOMA'larla müdahale edildi.

Gezi Parkı'ndaki protestocular, polisi engellemek için parkın girişinde bekleyişini sürdürüyor. Göstericiler ellerinde bulunan megafonlarla polise karşı saldırıda bulunulmaması konusunda uyarıda bulunuyor.

Bazı göstericilerin polise taş atanlara uyarıda bulunması nedeniyle göstericiler arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı.

Bu arada Gezi Parkı'ndaki göstericilerle polis arasında bir görüşme yapıldı. Görüşme sonrası polis araçlarının AKM önüne doğru çekilmesiyle saat 23.30 sıralarında meydanda tansiyon düştü.

Ancak sessizlik fazla uzun sürmedi. Taksim Meydanı'nda belediyeye ait araçlarla temizlik yapıldığı sırada Talimhane bölgesinden taş ve havai fişekle saldırıda bulunulması üzerine müdahale yeniden başladı. 

AKM önünde bekleyen polis de çatışmaların olduğu Tarlabaşı, Talimhane ve Harbiye girişine doğru hareket etti. Çatışmalar şu sıralar bu bölgelerde yoğunlaşmış durumda.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle, müdahale sırasında kullanılan gaz çevreye yayılıyor.

İlerleyen saatlerde polis, Gezi Parkı'na da gaz bombası attı. Direnişçiler, parka düşen gaz bombalarına yangın söndürücü tüplerle müdahale etti.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ TAKSİM'DE

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saat 00.00 sıralarında Taksim Meydanı'na giderek görev yapan polisleri ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Mutlu, Gezi Parkı'ndaki eylemlere son verilmesi çağrısı yaptı.

Mutlu, "Herkesin aklını başına devşirmesi lazım. Bu güzel insanların güzel şehri huzuru daha fazla bozulmasın. Aksi halde karşılanrında müdaddes emanetlerine sahip çıkmak isteyen polislerimizi güvenlik güçlerimizi bulacaklardır" dedi. 

Çapkın ise yaptığı kısa açıklamada "Arkadaşlarımız ve biz huzuru ve güveni sağlamak için uykusu gceler geçirmemiz gerekiyorsa geçiriyoruz. Onlarla beraberiz. Onlarla iç içie olduğumuz bilmelerini sağlamak için özellikle geldik. Her bir arkadaşımızın gözlerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

AKŞAM MÜDAHALESİ 20:15'TE BAŞLADI

Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20:15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunduğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Kalabalık kaçarak uzaklaştı. Grup AKM önünde halaylar çekerken, iddiaya göre grubun arkasından gelen bir taş sonrası, polis biber gazıyla gruba müdahale etti. Bir anda biber gazlarını sıkan polis grubu dağıtmaya başladı. TOMA'larla birlikte çevik kuvvet ekipleri Taksim Cumhuriyet Heykeli'ne doğru grubu püskürtmeye başladı. Bu sırada Gazi Parkı'nda olanlarda yoğun gaz bulutunun etkisi altında kaldı. Müdahale sırasında bazı göstericiler yaralanırken, bazıları da gazın etkisi altında kaldı. Polislerden de gazdan etkilenenler oldu. 

VALİ: SADE HALKIMIZ ALANI TERK ETSİN

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından Taksim'deki müdahaleyle ilgili mesajlar yayınladı. Vali Mutlu, "Marjinal grupların Atatürk K.M'inde bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum. Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız" dedi.

TAKSİM'DEKİ AKŞAM MÜDAHALESİ: 5 KİŞİ HASTANEYE GETİRİLDİ

Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 5 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirildi. 1 kişinin kafasından yaralandığı 4 kişinin ise biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü. Ambulansla getirilen bir kişiye ise gaz maskesi takıldığı görüldü.

TAKSİM ALEV ALEV

Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunudğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Kalabalık kaçarak uzaklaştı. Grup AKM önünde halaylar çekerken, iddiaya göre grubun arkasından gelen bir taş sonrası, polis biber gazıyla gruba müdahale etti. Bir anda biber gazlarını sıkan polsi grubu dağıtmaya başladı. TOMA'larla birlikte çevik kuvvet ekipleri Taksim Cumhuriyet Heykeli'ne doğru grubu püskürtmeye başladı. Bu sırada Gazi Parkı'nda olanlarda yoğun gaz bulutunun etkisi altında kaldı. Müdahael sırasında bazı göstericiler yaralanırken, bazıları da gazın etkisi altında kaldı. Polislerden de gazdan etkilenenler oldu.

Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM'ye döndü. Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı'na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi. Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.

Polis, Gezi Parkı girişindeki çadırları yıktı

Polis, Gezi Parkı'nın ön tarafındaki bazı malzemeleri temizledi.

Gün boyunca Gezi parkı'na girmeyen polis, Taksim Meydanı'ndaki müdahaleler sırasında, Gezi Parkına giren Çevik kuvvet polisleri, bazı malzemeleri temizledi. Bazı çadırlar ve kurulan barakaları yıkan polis daha sonra parktan ayrıldı. Durumu protesto eden bazı eylemciler parkın dışından sloganlar attı. Parkın içindeki yeni atılmış biber gazları görülürken, parkın içinde yaklaşık yarım saat duran polis ekipleri daha sonra geri çekildi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/taksimde-polisten-gazli-mudahale/545270/1/gundem


Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,403 µs