En Sıcak Konular

UEFA FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'I ŞİKE'DEN DİSİPLİN KURULUNA SEVK ETTİ

11 Haziran 2013 12:40 tsi
UEFA FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'I ŞİKE'DEN DİSİPLİN KURULUNA SEVK ETTİ UEFA, Türk futbolunu derinden yaralayan şike davasında ilk resmi adımını attı.

F.Bahçe ve Beşiktaş UEFA disiplin kurulu'nda

UEFA, Türk futbolunu derinden yaralayan şike davasında ilk resmi adımını attı. Yöneticileri mahkemede yargılanan sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlı kulübe resmi tebligatı yaptı ve savunmalarını istedi. Fenerbahçe'nin 2, Beşiktaş'ın 1 yıl Avrupa kupalarından ihracı talep edildi
 
Kulüpler kararı KAP'a bildirdi. F.Bahçe cephesi; başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve çalışan Cemil Turhan'nın, Beşiktaş cephesi; eski yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu'nun Disiplin Kurulu'na sevkedildiği belirtildi.
 
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Türk futbolunu derinden yaralayan 3 Temmuz şike davasında ilk resmi adımını attı, ortalık karıştı ve yer yerinden oynadı... Yaklaşık 2 yıldır 3 Temmuz şike dosyasını inceleyen UEFA müfettişleri kararını verdi ve Fenerbahçe ile Beşiktaş, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. UEFA,  Fenerbahçe'den 19 Haziran'a, Beşiktaş'tan ise 21 Haziran'a kadar savunmalarını vermelerini istedi.  UEFA Disiplin Kurulu konu hakkındaki kararını 24 Haziran'da İsviçre'nin Nyon kentinde yapacağı toplantısında verecek. Asrın davasını için müfettişler, ayrıca Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl boyunca, Beşiktaş'tan ise 1 yıl kupalardan men edilmesini de talep etti. Kartal'dan da eski asbaşkan Serdal Adalı ile eski teknik direktör Tayfur Havutçu da UEFA  Disiplin Kurulu'na gönderildiler. Yönetici Ahmet Ateş'e ihtar verildi. Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ufuk Özerten konu hakkında federasyona bir tebligat yapılmadığını belirtirken, Trabzonspor Kulübü ise 24 Haziran tarihine kadar konuyla ilgili açıklama yapmama kararı aldı. Ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş açıklama yaptılar.
 
Fenerbahçe cephesi
 
 "UEFA Disiplin Müfettişinin raporu tarafımıza ulaşmış olup konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenmektedir. UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu 22.06.213 tarihli toplantısında konuyu değerlendirecektir. 
1-Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Sayın Alaeddin Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu (Kulüp YK Üyesi) ve Sayın Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte
2-Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahumiyeti talep edilmekte
3-Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte
4-Anılan sebeplerle Kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir. Aynı yazıda konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenerek, UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nun 22.06.2013 tarihli toplantısında konuyu değerlendireceği ifade edilmektedir. UEFA Müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık Kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulunda duruşma talep edilmektedir." 
 
Beşiktaş cephesi
 
 "10 Haziran 2013 tarihinde UEFA tarafından Şirketimize yapılan yazılı bildirime göre; 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor takımları arasında Kayseri'de oynanan 49'uncu Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle eski asbaşkanımız Serdal Adalı ve eski antrenörümüz Tayfur Havutçu ile birlikte Şirketimiz aleyhine 03 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 Sezonu talimatı idari kriterlere ayıkırılık iddiasıyla Şirketimiz ile yukarında adı geçenler Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktadır. UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunmuş olduğu raporda 3 adet iddiası bulunmaktadır. 
1-Beşiktaş BJK'yı 2013/2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek.  
2-Disiplin Talimatının ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak Disiplin Kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde BJK'ya karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek 
3-Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulamak. Bu disiplin süreciyle ilgili olarak Şirketimizin ve adı anılan ilgililerin 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma hakları söz konusu olup, konu ile ilgili kararın 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle verileceği bildirilmiştir." 
 
Borsa'da darbe
 
UEFA'nın resmi sitesinden Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şike soruşturması kapsamında disiplin kuruluna sevk edilmesi, borsada iki kulübün hisselerinde deprem etkisi yapıtı. İki kulübün borsadaki hisseleri seansın son dakikalarında düştü. Fenerbahçe'deki düşüş daha sert gerçekleşti. Haberin duyulmasının ardından saat 17:00 itibarıyla iki kulübün hisselerinde büyük düşüş yaşandı. Saat 17:03'te Fenerbahçe hisseleri 32,50 seviyesindeyken haberle birlikte dalgalı bir seyre girdi ve günü düne göre yüzde 6,02'lik düşüşle 31,20 puandan kapadı. Beşiktaş hisseleri de aynı akıbeti yaşadı. Beşiktaş AŞ hisseleri gün sonunda  yüzde 3,95 kayıpla 1.46 puandan kapadı. 
 
Avrupa'ya kim gider?
 
UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza geldiği takdirde Avrupa Kupaları'na gidecek takımlar belli oldu. UEFA savunmaları kabul etmez ve iki dev kulübe cezayı keserse Avrupa Kupaları'na katılan takımlar da bu durumda değişecek. Buna göre ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçı oynayacak Fenerbahçe yerine sezonu 4. sırada tamamlayan Bursaspor bu hakkı kazanmış olacak. Süper Ligi 5. sırada bitiren Kayserispor ile 6. sırada bitiren Kasımpaşa ise UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanacak.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85167


Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,528 µs