En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN EN İMTİYAZLI VAKFI AYM'YE AİT OLACAK

10 Haziran 2013 19:23 tsi
TÜRKİYE'NİN EN İMTİYAZLI VAKFI AYM'YE AİT OLACAK Bireysel başvurulardan alınacak harçların yüzde 30’unun sadece Anayasa Mahkemesi Vakfı’na aktarılmasının söz konusu vakfı Türkiye’nin en zengin, en imtiyazlı vakfı haline getireceği açıklandı.

Bu vakıf da nereden çıktı?

Bireysel başvurulardan alınacak harçların yüzde 30'unun sadece Anayasa Mahkemesi Vakfı'na aktarılmasının söz konusu vakfı Türkiye'nin en zengin, en imtiyazlı vakfı haline getireceği açıklandı. 

Bireysel başvurulardan alınacak harçların yüzde 30'unun sadece Anayasa Mahkemesi Vakfı'na aktarılmasının söz konusu vakfı Türkiye'nin en zengin, en imtiyazlı vakfı haline getireceği açıklandı. Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Meclis Adalet Alt Komisyonunda kabul edilen Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına muhalefet şerhi hazırladı. "Bireysel başvuru harçlarının yüzde 30'u tutarında kaynağın Maliye Bakanlığı bütçesinden her yıl Mart ayının 20'sine kadar Vakfın hesabına aktarılır" biçiminde emredici bir düzenleme yer aldığı ifade edilen muhalefet şerhinde şu itirazlar yer aldı: "Bilindiği üzere bu yıl bireysel başvuru harcı, Maliye Bakanlığının tebliği uyarınca 198,35 TL'dir. Bireysel başvuru, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla konulan bir hak arama yolu olup, özel, gerçek ya da tüzel kişilerin sağlayacakları 'bağışlardan veya yardımlardan' tamamen farklıdır. Dolayısıyla bireysel başvuruların harç tutarlarından ayrılacak payın, bir isteğe bağlı bir bağış veya yardım niteliğinde düşünülerek vakfa gelir addedilmesi mümkün değildir. Bu çerçevede bireysel başvuruların sayısının artması son derece doğaldır. Ve bu bireysel başvurulardan alınacak harçların yüzde 30'nun sadece Anayasa Mahkemesi Vakfı'na aktarılması, hiç kuşkusuz söz konusu vakfı Türkiye'nin en zengin, en imtiyazlı vakfı haline getirecektir. 

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13000446/bu-vakif-da-nereden-cikti



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,553 µs