En Sıcak Konular

''FAİZ LOBİSİ BU HÜKÜMETTEN VAZGEÇMEZ''

10 Haziran 2013 19:29 tsi
''FAİZ LOBİSİ BU HÜKÜMETTEN VAZGEÇMEZ'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Borsayı düşürürler, faizi yükseltirler, kağıt değerleri düşürürler, doldur boşalt sistemiyle bu milletin sırtından kazanç sağlarlar” dedi

Faiz lobisini iktidarı büyütmemiş gibi sızlanıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Borsayı düşürürler, faizi yükseltirler, kağıt değerleri düşürürler, doldur boşalt sistemiyle bu milletin sırtından kazanç sağlarlar" dedi
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Ne bu hükümetin faiz lobisinden ne de faiz lobisinin bu hükümetten vazgeçeceğini tahmin etmiyorum. Düşürürler, doldur boşalt yaparlar. Bu milletin sırtından bol bol para kazanırlar. Borsayı düşürürler, faizi yükseltirler, kağıt değerleri düşürürler, doldur boşalt sistemiyle bu milletin sırtından kazanç sağlarlar" dedi.
Gezi  Parkı eylemlerinin ardından  Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Faiz lobisi Hükümete karşı harekete geçti" yönündeki açıklamalarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'tan sert yanıt geldi. Eski Hazine Müsteşarı Öztrak, "faiz lobisi" tartışmalarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Ülkeyi yanlış politikalarla bu kadar sıcak paraya teslim ederseniz. Dünyanın Amerika Birleşik Devletlerinden sonra en yüksek cari açığını verecek hale getirirseniz, rezervlerinizin kısa vadeli borçlarınızla cari açığınızın karşılama oranını bu kadar yüzde 80'lerin altına düşürürseniz o zaman bu ekonomi dışarıdan gelecek olan paraya son derece hassas hale gelir. Tabii bu süreçte bunları yaparken de dünyanın en büyük faizini eğer faiz lobisi diye bir şey varsa o faiz lobisine yedirmiş olursunuz." 

Fatura hep vatandaşa

Faik Öztrak'ın ekonomideki Gezi eylemlerinin ardından yaşanan  kırılganlıkla ilgili dikkat çektiği noktalar ise şöyle:
* Bu kadar borçlanma ihtiyacınız varsa çok yüksek de faiz ödüyorsunuz demektir.
* Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum bu kırılganlık bu hassasiyet notu arttı Türkiye'nin ama dışarıda Ben Bernanke bir konuştu en fazla sallanan ekonomi Türk ekonomisi oldu. 
* Dış ticaret devleri bir açıklandı en fazla sallanan ekonomi Türk ekonomisi oldu. 
* Başbakan bir konuştu en fazla sallanan ekonomi Türk ekonomisi oldu. Başbakan ekonomiyi ne hale getirdiğinin farkında bile değil. Ondan sonra çıkmış faiz lobisi diyor. 
* Bir kere faiz lobisiyle en fazla ilişki içinde olan, iktidara gelmeden önce bütün dünya finans başkentlerini dolaşıp küresel sermayeye açık bir ekonomi olacağımızı söyleyen, hiçbir denetleme düzenleme getirmeyeceğimizi söyleyen, onların iktisatçılarının verdiği görüşle hareket eden bir hükümet bu hükümet. Dolayısıyla şimdi ne oldu da faiz lobisinden şikâyetçi olduğunu söylüyor. 
* Faiz lobisiyle karşı karşıya mı geldiler yoksa Türk halkından biraz daha bir şeyler alabilmek için oyunun içindeler mi?  Benim görüşüm;anlaşılan Türkiye'nin notunun artışından sağlanan kazançlar yeterli görülmedi, insanların bu haklı mücadelesini fırsat bilip onun üzerinden de geçinmeye çalışıyorlar. 
* Bu tür hükümetlerde dışarıdan gelecek talimatlara görüşlere açık olan hükümetlerde fatura hep vatandaşa çıkar.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85137


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs