En Sıcak Konular

MİLYONLAR ARTIK ESKİSİ GİBİ YÖNETİLMEK İSTENMİYOR

10 Haziran 2013 19:25 tsi
MİLYONLAR ARTIK ESKİSİ GİBİ YÖNETİLMEK İSTENMİYOR Gezi Parkı’nda başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan direnişin, 13. gününde dinmeyen öfkenin, tepkinin mesajı Taksim Meydanı’nda net olarak belirtildi: Milyonlar artık eskisi gibi yönetilmek istemiyor!..

Biz, üç-beş ağacın milyonlarca dalıyız

Gezi Parkı'nda başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan direnişin, 13. gününde dinmeyen öfkenin, tepkinin mesajı Taksim Meydanı'nda net olarak belirtildi: Milyonlar artık eskisi gibi yönetilmek istemiyor!..
 
Taksim Dayanışması tarafından Taksim Meydanı'nda düzenlenen miting, bugüne kadar görülmemiş bir kalabalıkla yapıldı. Taksim'de saatler ilerleyip, hava karardıkça mitinge katılım daha da arttı.Taksim Dayanışması tarafından düzenlenen miting, Bandista müzik grubunun konseriyle başladı. Taksim Dayanışması üyeleri, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu'nda göstericiler tarafından önceden kurulan barikatları kaldırdı. Bu güzergahlardan araç geçişine izin vermeyen gruplar, mitingin ardından yola yeniden barikat kurdular. Taksim Meydanı'na çıkan diğer güzergahlarda göstericiler tarafından önceden kurulan barikatlar ise kaldırılmadı. Grupların meydana gelişinin ardından miting, saat 16.00 sıralarında başladı. 
Mitingde, şiirler okundu, şarkılar söylendi, zaman zaman  bölücülerin tahrikleri ise boşa çıktı. Bandista, Kardeş Türküler, Mor ve Ötesi'nin konserleriyle Taksim'dekiler coştu. Program Nazım Hikmet'in Ceviz Ağacı şiiriyle başladı. Taksim Dayanışması'nın açıklamasını Mücella Yapıcı okudu. Yapıcı, Gezi Parkı'nda başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan direnişin, dayanışmanın ve 13 gündür dinmeyen öfkenin, tepkinin mesajının net olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Buradaki ve ülkenin dört bir yanındaki milyonlar olarak artık eskisi gibi yönetilmek istemiyoruz. Gençler, kadınlar olarak sürekli yok sayılmaktan bıktık. 'Oyu ben aldım, her şeye ben karar verir, her şeye karışırım'diyen bir iktidar tarafından baskı görmek istemiyoruz. Haklarımızı, doğamızı ve kentlerimizi gasp eden rantçı zihniyeti seyretmekle yetinmek istemiyoruz. Demokratik katılım kanallarını bütünüyle yok eden, her itirazı düşmanca bir refleksle yanıtlayan, kendisi gibi olmayanların inancına, kimliğine, yaşam tarzına, bilime, sanata saygı duymayan bir iktidar anlayışını reddediyoruz. Biz varız ve buradayız diyoruz." 
 
"Artık yeter" 
 
Bütün kesimleriyle "artık yeter" diyen halkın, kardeşliğin ve dayanışmanın, Türkiye ve dünya üzerindeki en önemli örneklerinden birini sergilediğini dile getiren Yapıcı, "31 Mayıs 2013 itibariyle Gezi'de yıkımı durduran, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antakya'da ve Türkiye'nin dört yanında yasaklı meydanları zapt eden halk, artık gücünün farkında" dedi. Yapıcı, muhatabın meydanlar, taleplerin haklı, hukuki, meşru ve çok basit olduğunu söyleyerek, Taksim Dayanışması'nın taleplerini sıraladı. Yapıcı daha sonra;  "Hem Ortadoğu'da hem de ülkemizde yürütülen savaş siyasetine karşı bir itiraz var. Alevi yurttaşlarımızın hassasiyetlerinin gözetilmemesine, Kürt yurttaşlarımızın eşitlik, barış ve kardeşlik taleplerine ikna edici yanıtlar üretilmemesine itiraz var" diye konuştu. Mücella Yapıcı, gençlerin enerjisi ve yaratıcı zekasından beslenen bu hareketin, haklı taleplerin yerine getirilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacak meşruiyete, güce, yaratıcılığa, özgüvene ve güçlü bir dayanışmaya sahip olduğunu vurguladı.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra çeşitli siyasi partilerin, taraftar gruplarının, sendikaların da katıldığı mitingde, "Taksim bizim, İstanbul bizim", "Bu daha başlangıç, mücadele sürüyor", "Hükümet istifa", "Faşizme karşı omuz omuza", "Tayyip nerede, çapulcular burada" şeklinde sloganlar atıldı. Bu arada, Abdullah Öcalan posteri taşıyan bir grupla, bir başka grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
Topçu Kışlası'nı yapamazsın
 
Taksim Dayanışması'nın genel talepleri şöyle sıralandı: 
*Gezi Parkı, park olarak kalmalı. 
*Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmamalı.
*Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına ilişkin girişimler durdurulmalı.
*Şiddetle bastırma emri veren, uygulatan ve uygulayan tüm sorumlular görevden alınmalı. 
*Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılması yasaklanmalı.
*Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı.
*Twit attığı için gözaltına alınanlar haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağı açıklanmalı. 
*Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmeli. 
* İfade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı.
 
Ekolojik dengeyi bozdurtmayız
 
Çevreciliğin sadece ağaç dikmek olduğu sanılmamalı, doğayı katledecek,  ekolojik değerleri talan edecek aşağıdaki projeler derhal iptal edilmeli:
*3. köprü *3. havaalanı *Kanal İstanbul 
*AOÇ yağması *HES'ler *Nükleer santral


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85143



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,178 µs