En Sıcak Konular

ERDOĞAN BİLDİĞİNİ OKUYOR

10 Haziran 2013 19:15 tsi
ERDOĞAN BİLDİĞİNİ OKUYOR Ankara’da gövde gösterisi yapan Erdoğan, çok sert konuştu: “Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Ümüğünü sıkarız!” Başbakan eylemciler için çapulcu ifadesini tekrarladı.

Spekülasyon yapanın ümüğünü sıkarız'

Ankara'da gövde gösterisi yapan Erdoğan, çok sert konuştu: "Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Ümüğünü sıkarız!" Başbakan eylemciler için çapulcu ifadesini tekrarladı.

Başbakan Erdoğan Adana ve Mersin'deki programlarının ardından Ankara'ya geldi. Erdoğan'ı taşıyan uçak havalimanına indiği sırada, buradaki kalabalığın coşkusu arttı. Erdoğan, Esenboğa Havalimanı VIP Salonu'ndan eşi Emine Erdoğan ile çıktı. Vatandaşların, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde halkı selamlayan Erdoğan, AK Parti seçim otobüsüne yürüdü. Parti otobüsünün üzerinden bir süre toplanan kalabalığı selamlayan Erdoğan, ardından konuşmasına başladı. Başbakan, zaman zaman sloganlarla kesilen konuşmasına, "Coşkunuz, heyecanınız, ahde vefanız için sizlere kalbi şükranlarımı sunuyorum" diyerek başladı. Erdoğan havaalanından parti merkezine parti otobüsüyle giderken 3 yerde daha durarak vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan konuşmalarında ülke genelindeki gösteriler için çok ifadeler kullandı:

Kefenimizi giyerek yola çıktık

Yola kefenimizi giyerek çıktık. Bu can bu tende oldukça Allah'tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur. Bize bazı marjinal gruplar değil, bize millet hesap sorar. Milletin de hesap yeri sandıktır, sandıkta sorar. Ve bizi millet getirdi, millet götürür. Milletten başka bu noktada kimsenin bizi götürmeye gücü yetmez. Ankara, Cuma gecesi İstanbul'un, bugün Adana'nın, Mersin'in coşkusuna farklı bir coşku kattı. Ankara bugün çok farklı. Ankara Hacı Bayram Veli'nin şehridir. Ankara Gazi Mustafa Kemal'ın şehridir. Ankara merhum Menderes'in, merhum Özal'ın şehridir. İşte bu Ankara bugün bir kez daha Başbakanı'na sahip çıkıyor. İşte şu Ankara'yı Türkiye görsün.

Destekleyenler de çapulcu

("Vur vur inlesin, çapulcular dinlesin" sloganı atılması üzerine) Ben bu ifadeyi kullanınca rahatsız olmuşlar. Eğer çok rahatsız oldularsa lügata baksınlar çapulcu kime denir diye. Oraya baktığı zaman Başbakanın ne kadar isabetli bir ifade kullandığını görecekler. Yakan, yıkan, saldıranlara çapulcu denir. Kusura bakmasınlar ama onlara destek verenler de aynı familyada yerini alır.

7 ay var sabredin

Karşımdaki topluluk söyleyeceklerini hep sandıkta söyledi. Yarın da sandıkta söyleyecek. Ben diyorum ki Gezi Parkı'na çıkacağınıza, Kuğulu'ya çıkacağınıza, buraları yakıp yıkacağınıza 7 ay var, sabredin. 7 ay sonra sandıkta, sizlerle görüşelim. 'Demokrasi' diyorsanız, 'özgürlükler' diyorsanız, 'hak, hürriyet' diyorsanız bu şiddetle elde edilmez. Hukuk içerisinde kalarak elde edilir. Şu ana kadar böyle bir şey gördünüz mü?

Bedelini ağır ödeyeceksiniz

ERDOĞAN olayları 'faiz lobisi'nin kışkırttığını ileri sürdü: "Faiz lobisi yıllarca benim milletimin alın terini sömürdün, bundan sonra sömüremeyeceksin. Çok sabrettik. Bu lobiyi oluşturan bir banka, iki banka, üç banka kim varsa hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız, bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan borsayı çökertme gayretleri içerisine girenler, borsada Erdoğan'ın parası yok. Çökersen sen çökeceksin. Eğer senin spekülatörlüğünü yakaladığımız anda da ümüğünü sıkarız. Kim olursan ol ümüğünü sıkarız."

Bira şişeleriyle camiye girdiler

Başbakan Erdoğan dün gün boyu yaptığı konuşmalarda gösterilere ilişkin yalanlanan iddiaları da sık sık tekrarladı:

"Benim başörtülü kızlarıma, başörtülü bacılarıma saldırdılar. Bununla da kalmadılar. Dolmabahçe Camii'ne maalesef bira şişeleriyle girmek suretiyle, ayakkabıyla, onu da yaptılar.

Başbakan bu konuşmaları yaparken eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay attığı tweet'lerle göstericilerin camiye bira ile girmediğini hatırlattı. Günay cami müezzinin de bu doğrultuda tanıklık yaptığını hatırlattı.

O tweet "fake" çıktı

ERDOĞAN "Başkomiserimizi şehit ettiler. Ahlaki nasibini almamış olanlar tweet atıyorlar. Hatay'da ölen gençle ilgili olarak intikamın alındı diyorlar" sözlerini dün yine sürdürdü. Erdoğan isim vermeden "Anamuhalefetin haddini bilmez, kendini bilmez bir milletvekili çıkıyor, benim polisime hakaret ediyor" dedi. CHP'li Hüseyin Aygün'den bu sözlere tepki geldi. Aygün'ün adına atıldığı iddia edilen, "Rahat uyu Abdullah Cömert intikamın alındı" tweetini, Aygün adına açılan başka bir hesaptan atıldığı ortaya çıktı. Aygün, "Başbakan taraftarlarına beni yuhalatmış. Zaten işi gücü hedef göstermek, kışkırtmak, saldırtmak, bu işte 'usta' oldu" dedi.

ANKARA'DA 3'ÜNCÜ DURAK ALTINPARK

'Faiz lobisine haddini bildirin'

Başbakan Erdoğan, Esenboğa ve Pursaklar'ın ardından üçüncü olarak Altınpark'ta, öğle saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan partililere seslendi. Erdoğan, Altınpark'ta yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Çapulcuları ihya etmeyin...

Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Uluslararası medya Türkiye ile ilgili hayırlı rüya görebilir mi? Bunların içerideki uzantıları var. Şimdi de görsel ve yazılı medya ile iktidarımıza faiz lobisiyle birlikte saldırıyorlar. Ne diyorlar; Borsa İstanbul çöktü diyorlar. Borsa İstanbul çökerse bunun altında Erdoğan kalmaz, siz kalırsınız. Bunu bize IMF'nin borçlarını öderken de yaptılar... IMF defterini kapattık. Ama bundan rahatsızlar... Mesele Gezi Parkı olayı değil. 15 ağacın sökülerek başka yere dikilmesi değildir. 

Biri çıkmış, "Ne sağcıyım, ne solcu, çapulcuyum çapulcu" diyor. Hayırlı olsun... Sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin. Bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir, demokratik şartlar içerisinde.

Devlet bankalarına gidin!

Faiz lobisi bu dönemde çok büyük gayret sarfetti. Ben diyorum ki faiz lobisine de haddini bildirmeniz gerekir. Onun için yapmanız gerekenler var. Bu yıl en çok parayı kimler kazandı, faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz. Ne zaman ki faizler düşmeye başladı, bu beyler rahatsız oldu. Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var, onlardan istifade edersiniz. Bana isim verdirmeyin, onları biliyorsunuz. Devletin bankaları var diyorum, ne demek istediğimi anlarsınız.

Sanatçılara söylüyorum, 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız? Ama bundan sonra farklı olacak. Çünkü bu milletin iktidarına saygı duymayanlar bunun bedelini öderler.

'2.8 milyar ağaç diktik'

Erdoğan, "10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik" dedi, anlattı: "Bunun 2 milyarı fidandır, 800 milyonu 3 yaş üstü ağaçtır... Biz çevreciyiz. Ama çevre sadece yeşil değildir. Çevrede kültür vardır, tarih vardır... Bize şimdi kalktılar çevrecilik dersi veriyorlar. Ayıptır ayıp..."

Akköprü'de müdahale uyarısı yaptı

Erdoğan eylemlere son verilmesi çağrısı yaptığı Akköprü'de, "Aynı şekilde devam ederseniz anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım" dedi. "Utanmadan Arap baharı, Türk baharı diyorlar" diyen Erdogan sözlerine şöyle devam etti: "Türk baharı 2003 kasımında oldu. Ey faiz lobisi bizimle uğraşmaya devam edersen kaybedersin, ey bunlara destek veren sermaye kaybedersiniz. Bu oyunların hepsi bozulacak." 

DEV KARŞILAMA

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılamak için kalabalık bir grup saatler öncesinden beklemeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa Havalimanı'nda vatandaşların bulunduğu alandaki seçim otobüsünden yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için çok sayıda vatandaşın bir araya geldiğini söyledi.[1]

''Ona sizin gücünüz yetmez, yıkacağız''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan sonra Pursaklar'da konuşma yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sanatçı camiasından bu sürece destek verenlere de yazıklar olsun diyorum. Şimdi AKM'nin tepesine çıkmış 'yıktırmayız' diyorlar. Ona sizin gücünüz yetmez, yıkacağız. Neden daha güzelini yapmak için" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gele topluluğun yakıp yıkmadığını, polise, askere kurşun sıkmadığını belirterek, "Aksine bu topluluk onlarla kucaklaştı" diye konuştu.

Yaşanan olayların 11 gündür devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu süreç uluslararası faiz lobisinin attığı adımlardır ama duvara çarptılar" ifadesini kullandı.

"Biz halktan yanayız" diyen Başbakan, "Biz gerilimden değil, halktan ve haktan yanayız. Biz mazlumların sesi olmak için yola çıktık. Bu ülkede bir dikili ağacı olmayanın çevrecilikten bahsetmesi anlaşılabilir mi? Şunu unutmayın bu olay İstanbul Taksim'de bir Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkı diye gelenlerin yüzde 95'i oraları bilmezler. Ben orada doğup büyüdüm. Bunlar tereciye tere satmaya kalktılar. Biz iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Çünkü bizim yapacağımız çok iş var" şeklinde konuştu. "Sanatçı camiasından bu sürece destek verenlere de yazıklar olsun diyorum" diyen Erdoğan, "Siz bu zaman kadar sanatınızı icra edebiliyordunuz da AK Parti size engel mi oldu. Bir yerde şarkı söylemek istiyordunuz da AK Parti mani mi oldu. Şimdi AKM'nin tepesine çıkmış 'yıktırmayız' diyorlar. Ona sizin gücünüz yetmez, yıkacağız. Neden daha güzelini yapmak için. Biz oraya muhteşem bir opera binası yapalım diyoruz. Çatıya çıkmakla bize geri adım attıramazsınız" dedi. [2]

 


Kaynak : GAZETEVATAN 
[1] http://haber.gazetevatan.com/Haber/544725/1/Gundem
[2] http://haber.gazetevatan.com/ona-sizin-gucunuz-yetmez-yikacagiz/544748/1/gundem



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,235 µs