En Sıcak Konular

''FAİZ DÜNYA GERÇEĞİDİR'' DEMİŞTİ

9 Haziran 2013 16:55 tsi
''FAİZ DÜNYA GERÇEĞİDİR'' DEMİŞTİ Faiz ekonominin reel gerçeğidir dedi, 10 yıllık iktidarı döneminde faiz bütçeleri hazırlandı, rant ve faiz değirmenine su taşında Her yıl en çok bankalar kazandı.

What dedin usta!

Faiz ekonominin reel gerçeğidir dedi, 10 yıllık iktidarı döneminde faiz bütçeleri hazırlandı, rant ve faiz değirmenine su taşında Her yıl en çok bankalar kazandı. Oligarklar servetine servet kattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim olaylarıyla ilgili olarak 'Faiz lobisini' işaret etmesiyle Türkiye bir kez daha faizin yıkım gücüyle yüzleşmişti. Başbakan Erdoğan'ın bu milletin adeta kanını emen faiz lobisiyle ilgili bilinen hakikati 10 yıl sonra nihayet görebilmesi (!) ise ibret vesikası oldu. Sayın Başbakan yine doğru söyledi. Ama hep bilinen yanlışları yapıp, doğruyu söylemek yetmiyor. Bu millet kendisinden bir kez olsun söylediği doğruların 'doğrusu'nu yapmasını bekliyor. Artık şehitlerin toprakları faiz lobisini beslemesin..

10 YILDA 10 BÜYÜK HATA

10 yıl boyunca "Faiz ekonominin reel gerçeğidir" yanlışı üzerine yüründü.

10 yıl boyunca ülkenin faiz çarkından kurtulması için tek bir adım atılmadı.

10 yıl boyunca üretim ekonomisi yerine, faiz ekonomisi merkeze alındı.

10 yıl boyunca hükümetin hazırladığı bütçeler hep faiz bütçesi oldu.

10 yıl boyunca hemen her yıl en büyük kârı hep bankalar yaptı.

10 yıl boyunca kredi kartı mağdurlarına yeni mağdurlar eklendi. 

10 yıl boyunca 'düşük faiz' tuzağıyla toplumun gelir düzeyi düşük olan kesimleri de faizin ve bankaların kucağına itildi.

10 yıl boyunca ülkenin kapıları 'parayla para kazanmak'tan başka amacı olmayan sıcak paraya ardına kadar açık tutuldu.

10 yıl boyunca faiz lobisinin en önemli isimleriyle sık sık aynı karelerde, pozlarda yer alınıldı.

10 yılda AKP'nin içinde dahi kendi ölçeğinde bir faiz lobisi oluştu.

18 Nisan 2004: "İktidar olunca, ertesi gün bu faizleri ödemeyecek misiniz? Buna inanıyor musunuz? Bunun olması mümkün mü? Mümkün değilse ödemek zorundasınız. Gerçekleşmeyecek şeyleri söylemeyip toplumu boş umutlarla oyalamıyoruz."

7 Haziran 2013: "Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Ve şunu da söylüyorum. Bunu tekrar ediyorum. Bu mücadelenin karşısında iyi bilin ki faiz lobisi vardır. Amerika'daki gazetelere ilan verme gayreti içerisine girenler bu lobilerin ta kendileridir." /05

"FAİZ DÜNYA GERÇEĞİDİR" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Afrika dönüşünde havalimanında yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemleri nedeniyle faiz lobisini suçlaması kendisinin daha önce yapmış olduğu "faiz bir dünya gerçeğidir" açıklamasını akıllara getirdi. İslam dininin en önemli unsurlarından biri olan faiz yasağını normalleştirmeye çalışan Başbakan'ın 10 gündür iktidarını zorlayan eylemler nedeniyle faize ve faiz lobisine saldırması ise manidar bulundu.

18 Nisan 2004 tarihine Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 13. Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada faizin kaldırılacağına ilişkin vaatlerin bir dönem halkın aklına yattığını, ancak "dünyanın gerçeğinin bu olmadığını" ifade etmişti. Erdoğan şöyle konuşmuştu; "İktidar olunca, ertesi gün bu faizleri ödemeyecek misiniz? Buna inanıyor musunuz? Bunun olması mümkün mü? Mümkün değilse ödemek zorundasınız. Gerçekleşmeyecek şeyleri söylemeyip toplumu boş umutlarla oyalamıyoruz." Başbakan Erdoğan, kendisine sorulan; ""İleride faizsiz bir ekonomik modele geçmeyi hedefliyor musunuz?"" şeklinde bir soruya "da "Faiz dünyanın gerçeğidir, bu gerçeği reddedemeyiz""şeklinde cevap vermişti.

FAİZ YASAĞI İKTİDARINDAN ÖNEMSİZ Mİ?

İslam dininin en önemli unsurlarından biri olan faiz yasağını normalleştirmeye çalışan Başbakan'ın 10 gündür iktidarını zorlayan eylemler nedeniyle faize ve faiz lobisine saldırması ise manidar bulundu. İslam'ın en önemli hükümlerinden biri olan faiz yasağını bir dönem görmezden gelen Başbakan Erdoğan'ın iktidarı tehlikeye girdiği anda muhataplarına faiz üzerinden saldırması samimi bulunmadı.

FAİZ LOBİSİNİN ELİNDEN SİLAHLARINI AL O ZAMAN

Başbakan Erdoğan'ın günlerdir Türkiye'yi birbirine katan ve milyonlarca lira zarara uğratıp 3 kişinin can vermesine neden olan eylemlerin arkasında faiz lobilerinin olduğunu söylemesi "faiz lobisinin elinden silahlarını al o zaman" yorumlarına neden oldu.

BAŞBAKAN FAİZ LOBİSİNİ SUÇLAMIŞTI

Başbakan Erdoğan, Kuzey Afrika dönüşünde havalimanında yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemleri nedeniyle faiz lobisini şöyle suçlamıştı; "Bu mücadelenin karşısında faiz lobisi var. Bugün ABD'deki gazetelere ilan vermek için sıraya girenler bu lobinin ta kendisidir. Bütün bunlar niçin bizim ABD ziyaretimizden sonrasına denk geldi?"

FAİZ İLE ALAKALI HADİSLER

(Helak eden yedi şeyden biri faiz almaktır.) [Buhari] (Yedi büyük günahtan biri faiz yemektir.) [Bezzar] (Faiz alana da verene de lanet olsun!) [Müslim] (Vücuduna dövme yapana, yaptırana, faiz alıp verene lanet olsun.) [Buhari] (Allahü teâlâ, dört kimseyi Cennete koymaz: Bunlar, devamlı içki içen, faiz alan, yetim malı yiyen ve ana babasına asi olandır.) [Hakim] (Faiz 73 kısımdır. En aşağısı, kişinin anası ile zina etmesi gibidir.) [Hakim] (Bir dirhem faiz alıp vermek otuz zinadan günahtır.) [Taberani] (Hep faiz yiyen sonunda fakirliğe düşer.) [İbni Mace] (Kıyamet yaklaştıkça, faiz, zina, ve içki çoğalır.) [Taberani] (HABER: YUSUF HAN KARDELEN)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/What_dedin_usta/282780#.UbRwaOfxrao



Bu haber 1,364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,361 µs