En Sıcak Konular

AKDOĞAN NEDEN ''YEDİRMEYİZ'' DEDİ?

8 Haziran 2013 13:06 tsi
AKDOĞAN NEDEN ''YEDİRMEYİZ'' DEDİ? Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan "Erdoğan'ı yedirmeyiz" sözlerine açıklık getirdi.

Yalçın Akdoğan neden "yedirmeyiz" dedi ?

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan "Erdoğan'ı yedirmeyiz" sözlerine açıklık getirdi.

Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Habertürk'teki Basın Kulübü'nde Erhan Çelik'in sorularını yanıtladı. Gezi Parkı eylemleri ve Erdoğan'a yönelik eleştirileri değerlendiren Akdoğan'ın açıklamaları şöyle:

NEDEN YEDİRMEYİZ DEDİM?

'Yedirmeyiz' sözünü, böyle bir sıkıntı var diye söylemedim. Erdoğan, dünya çapında en güçlü liderlerden birisi. Üç dönem iktidarını korumuş bir lider. Son dönem bu olaylar üzerinden bir imalat yapılmaya çalışılıyor. Doğal olanın dışında algı geliştirilmeye çalışılıyor. Erdoğan, hırpalanmaya çalışılıyor, imajı değiştirilmeye çalışılıyor. 'Başbakan'a ders verelim' demek isteyenler var. Vatandaş Başbakan'ına sahip çıkmaktadır.

BAŞBAKAN'A TAHAMMÜL EDEMEYENLER VAR

Başbakan'ımızla ilgili bugün söylenen birtakım şeyler var. 10 yıl önce AK Parti'nin ne yapacağı belli olmadan üretilen bir korku vardı. Sonradan davalara da konu oldu. 10 yıldan sonra bu kadar icraat ortaya konulmuşken artık bunlar tutmaz. Birtakım eleştiriler elbette olur. Mesele Başbakan'ımızın siyasi üslubuna değil siyasi varlığına tahammül edemeyen bir kesim var.

'YOL YAP, BARAJ YAP AMA İMAM HATİP YAPMA'

10 yılda Türkiye'de bir normalleşme evresi görüldü. Sana oy vermeyen yüzde 50'nin her türlü meselesini çöz ama sana oy veren kitlenin sorunlarını çözme. Böyle bir şey olabilir mi? Yol yap, baraj yap ama imam hatip yapma! Bu normalleşmeyi yaşam tarzına müdahale gibi algılıyorlar. Bunun karşılığı iktidarı devirmeye çalışmak değildir.

ERDOĞAN KLASİK SAĞCI BİR POLİTİKACI DEĞİL

Türkiye 10 yılda büyük bir dönüşüm geçirdiyse bu karakter sayesinde geçirdi. Erdoğan, klasik sağcı tipi bir lider olsaydı sürekli ezik, alttan alan bir lider bu dönüşümü yapabilir miydi? AK Parti, toplumdaki bütün eleştirileri dikkate aldığı için yüzde 50'ye geldi.

TÜRKİYE'DE ZIR CAHİL KÖŞE YAZAR TAKIMI VAR

Zır cahil bir yazar takımı var. Tamamen cahilce hareket ediyorlar. Bu konuda benim söylediğim çok belli. Adamlar bunların hiçbirini okumamış. Gazete başlıkları ile yazı yazarsanız o yüzeysellikle yanlış şeyler yaparsınız. Gazetelere baktığınızda Başbakan-danışman ilişkisi üzerine yapılan eleştirilerde bunu görüyoruz. Gazete başlıklarına göre değerlendirme yapıyorlar. Yüzeysel bilgiler üzerinden ahkam kesiyorlar. Bu da sorgulanması gerekiyor. O 100 tane yazı okuyorsa biz 500 yazı okuyoruz

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/yalcin-akdogan-neden-yedirmeyiz-/siyaset/detay/1720175/default.htm


Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,805 µs