En Sıcak Konular

HALKIN GÜCÜ MEDYANIN KORKU DUVARINI YIKTI

7 Haziran 2013 13:46 tsi
HALKIN GÜCÜ MEDYANIN KORKU DUVARINI YIKTI Taksim’deki Gezi Parkı olaylarını görmezden gelen TV kanalları kapılarına dayanan halkın gücü karşısında otosansüre son vermek zorunda kaldı.

Halkın gücü medyanın korku duvarını yıktı

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarını görmezden gelen TV kanalları kapılarına dayanan halkın gücü karşısında otosansüre son vermek zorunda kaldı. İktidarla iyi ilişkilerinin bozulmasından çekinerek Taksim Gezi olaylarını görmezden gelen TV kanallarını halk yola getirdi. Protestoların tırmanışa geçmesinden sonra olayları sadece Halk TV'nin canlı yayınlarından izleyebilen halkın haber kanallarının sansürüne öfkesi de tırmanışa geçti. Halkın tepkisi, NTV, CNN Turk, Habertürk gibi haber kanallarına korku duvarını yıktırıp yayınlarını normale döndürttü. Halk gücünü kanıtlayıp iktidarı sallayınca yıllar süren korku imparatorluğu yıkıldı. NTV CEO'su özür diledi, CNN Türk en iddialı programlarını Taksim'e taşıdı. 
 
Bağımsızlığın avantajı 

Eylemleri sürekli canlı yayınlayan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, "Gezi Parkı olayı Halk TV'yi sadece Türkiye ye değil tüm dünyaya tanıttı" dedi. Aygün, şunları söyledi: "Halk TV'nin iktidardan bağımsız olmasının avantajı var. Bendeki habercilik duygusu da bu özgürlük ortamıyla birleşince düğmeye bastım. Burada zor olan taraf polisin şiddete başvurmasıyla birlikte göstericilerin de sertleşmesiyle ne yapacağımdı. Şansıma göstericiler kapıma kadar geldi, Akaretler deki büromuzun önüne binlercesinin yüzünü camdan seyrettim. Aşağıda eşlerimiz, sevgililerimiz, annemiz, babamız ama çokça da çocuklarımız gibi göstericiler vardı. Yine de sürekli marjinal grupların provokasyonlarına kapılınmaması ve kamu malına zarar verilmemesi uyarılarında bulundum. Burada barışçı, apolitik ama Erdoğan ve AKP'ye kızgın oldukları için buluşmuş, hiçbir yerden talimat almayan aydınlık yüzlü kitleyi öne çıkardım. Asıl hakimiyet onlardaydı. Marjinaller araya sızıp onlardan rol çalamadı. Bunun gerçekleştiğini gördüğüm anda ise artık sansür asla olamazdı, tam gaz devam ettim. Bu da diğer kanalların özür dileyip sansürden kısmen vazgeçmelerine yolaçtı." 

Onlara kızmıyorum
 
Aygün'ün, "Diğer TV kanallarının tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıt ise şöyle: "Hiç birine kızmıyorum. Çalışanlara asla kızmıyorum. Kendimi onların yerine koyuyorum. Eminim Halk TV'de çalışıyor olsalardı benden 10 kat daha fazla aslanlar gibi yayın yaparlardı. Keza patronların da bir kısmına kızmıyoprum. Yandaş olanlar belli, nemalanmak istiyorlar. Onları bir tarafa koyuyorum ama genel sorun şu. Hepsi baskı altında, ekonomik yaptırımlarla karşı karşıyalar. Aslında AKP'den hiçbiri hazzetmiyor ama çaresizler. İlkeli duramıyorlar. Bir gecede sıfırı çekebilirler." 
 
"Tartışmasız bir numara olduk"
 
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, yaptıkları canlı yayın nedeniyle halktan aldıkları tepkiyi ve izlenme oranlarındaki artışı şöyle değerlendirdi: "Haber kanalları arasında zaten son 4 aydaki yayın politikamıza getirdiğimiz dinamizmle 5'inci, 6'ncı sıralara yükselmiştik. Gezi parkıyla tartışmasız bir numaraya oturduk. Olayların yaşandığı ilk bir kaç gecede sadece haber kanallarını değil tüm kanalları geride bırakarak tartışmasız açık ara birinci olduk. Şimdi olaylar çok kontrollü gidiyor ama bu sabah (dün sabah) elime gelen ölçümler, ulusal frekansı olan NTV ve Habertürk gibi haber kanalları dahil tüm kanalları ikiye üçe katlayarak tartışmasız bir numaraya oturduğumuzu gösteriyor. Bu ne kadar böyle devam eder bilmem ama şunu söyleyebilirm ki; 8 senedir etkisi sınırlı kalan Halk TV tartışmasız süper lige yükseldi ve öyle de kalacak gibi. Nasıl körfez savaşı dünyada CNN'i yarattıysa, 11 eylül saldırıları El Cezire'yi parlattıysa, Gezi Parkı da Halk TV'yi sadece Türkiye ye değil tüm dünyaya tanıttı. Yeni dönemde tüm dünya artık Türkiye'de ne olduğunu Halk TV'den sansürsüz takip edecğini öğrenmiş oldu."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85032


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,476 µs