En Sıcak Konular

İHMAL İDDİASI ARAŞTIRILACAK

15 Mayıs 2013 11:50 tsi
İHMAL İDDİASI ARAŞTIRILACAK Başbakan Erdoğan, 51 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırının çok büyük miktarda aydınlatıldığını söyledi. "Biz bu saldırının altında kalmayız" diyen " Erdoğan, saldırıyla ilgili ihmal iddialarının da araştırılacağını vurgu

İhmal iddiası araştırılacak
 
Başbakan Erdoğan, 51 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırının çok büyük miktarda aydınlatıldığını söyledi. "Biz bu saldırının altında kalmayız" diyen " Erdoğan, saldırıyla ilgili ihmal iddialarının da araştırılacağını vurguladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı. ABD ziyareti öncesinde partililere seslenen Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünü Reyhanlı'daki saldırıya ayırdı. Saldırıyla ilgili yapılan yorumlara tepki gösteren Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan, konuşmasında IMF'yle olan borcun bitmesine de değindi.
 
 
'SURİYE'YLE İRTİBATLI, TÜRKİYE'DEN BİR ÖRGÜT'
Olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 51 olduğunu söyleyen Erdoğan, " Çok büyük miktarda patlayıcı kullanıldığı için önemli ölçüde hasar oldu " dedi.
 
Saldırının büyük oranda aydınlatıldığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:" Bir yandan acil müdahaleler yapılırken bir yandan da istihbarat birimleri araştırmalarını sürdürdü. Saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronlar itibariyle şu anda çok büyük oranda aydınlatılmış durumda. Bu menfur hadiseyi gerçekleştirenlerin Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde bir örgüt olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda şu an itibariyle 13 kişi gözaltına alındı ve sorgulamalar devam ediyor.
 
Saldırıya gerçekleştirenlere misliyle karşılık vereceklerini belirten Erdoğan, "Acımız gerçekten büyük. Bu saldırıyı hem Reyhanlı hem Türkiye suhuletle aşacak, yaralar en kısa zamanda sarılacak, saldırının izleri en kısa süre içinde tamir edilecek. Biz bu saldırıların altında kalmayız, er yada geç bu saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz. Soğukkanlı davranacak, bizi çekmek istedikleri tuzaklara düşmeyeceğiz" diye konuştu.
Saldırıyla ilgili ihmal iddialarının da araştırılacağını vurgulayan Edoğan, "Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak burada ihmaller var mı, varsa nedir, kimler tarafındandır? Tüm bunları da yine araştırmak için ayrıca çalışmalarını sürdürecek" dedi.
 
ABD ZİYARETİ
ABD Başkanı Barack Obama'yla yapacağı görüşmede Suriye'nin de aralarında bulunduğu birçok konuyu konuşacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Perşembe günü Obama'yla görüşecek, birlikte bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Beyaz Saray'da özel bir akşam yemeğini, yanımızda iki çalışma arkadaşlarımızla birlikte yiyeceğiz. Silikon Vadisi'ni de ziyaret edeceğiz" dedi.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=ihmal-iddiasi-arastirilacak&id=28780


Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs