En Sıcak Konular

FENERBAHÇELİ TARAFTARI ÖLDÜREN ZANLI YAKALANDI

14 Mayıs 2013 12:33 tsi
FENERBAHÇELİ TARAFTARI ÖLDÜREN ZANLI YAKALANDI Polis, F.Bahçe-G.Saray derbisinin ardından durakta öldürülen Burak Yıldırım’ın katil zanlısını yakaladı. ‘ 7 Yusuf’ yazılı G.Saray forması giyen şüpheli sorgulandı ve suçunu itiraf etti.

Katil zanlısı yakalandı!
 
Polis öldürülen Burak Yıldırım'ın katil zanlısının izine ulaştı.

Polis, F.Bahçe-G.Saray derbisinin ardından durakta öldürülen Burak Yıldırım'ın katil zanlısını yakaladı. ' 7 Yusuf' yazılı G.Saray forması giyen şüpheli sorgulandı ve suçunu itiraf etti.

İstanbul Kadıköy'de önceki gün oynanan Fenerbahçe Galatasaray derbisini izleyerek Gaziosmanpaşa'daki evine gitmek için yola çıkan 20 yaşındaki Burak Yıldırım, Zincirlikuyu'da bindiği metrobüsten arkadaşlarından önce inerek üst geçide çıktı. Burada iki kişiyle maç yüzünden tartışan Burak Yıldırım, kalbinden bıçaklandı. Ağır yaralanan genç kaldırıldığı hastanede öldü.

Kemaralara yansıdı

Olayla ilgili araştırma başlatan polis güvenlik kameralarından saldırıya ilişkin önemli ipuçlarına ulaştı. Yıldırım bu görüntülerde biri Galatasaray formalı 2 kişiyle tartışıyor. Yıldırım'ın 7 numaralı ve 'Yücel' yazılı Galatasaray forması bulunan kişi tarafından bıçaklandığı ve ardından 20-25 yaşlarındaki iki saldırganın kaçtığı da görüntülere yansımış. Polis, 7 nolu 'Yücel' yazılı G.Saray forması giyen katil zanlısı Yusuf Ortak'ı gece saklandığı yerde yakaladı.

İkinci evlat acısı

Burak Yıldırım'ın cenazesi dün otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yıldırım'ın ailesi ve Fenerbahçeli arkadaşları Adli Tıp önünde gözyaşı döktü. Baba Hikmet Yıldırım'ın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Acılı babanın 2003 yılında balkondan düşerek ölen 3 yaşındaki oğlu Ahmet'in ardından ikinci kez evlat acısı yaşadığı öğrenildi. Yıldırım, geçen yıl Genç Fenerbahçelilere üye olmuştu.

Yıldırım'ın bir yakını, yaşananlara "Allah belasını versin onların. Böyle kutlama mı olur?" diyerek isyan etti. Burak'ın amcasının oğlu Şakir Yıldırım ise, "Galatasaray kutlamaları iptal etmiş. Allah belalarını versin. Bu can bir daha gelecek mi? Kombinesini bana verecekti, ben maça gidecektim. Kısmet onaymış. Hep 'maçlara gitme' diyorduk" diye konuştu.

FENERBAHÇELİ TARAFTARI ÖLDÜREN ZANLI YAKALANDI 

EDİRNEKAPI Metrobüs Durağında bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım'ın cinayet zanlısı olarak bir şüpheli gözaltına alındı. Fenerbahçeli taraftarı bıçakladığı iddiasıyla yakalanan 20 yaşındaki Yusuf O., emniyete götürüldü.

CİNAYET ZANLISI KIRŞEHİR'DE YAKALANDI 

Edirnekapı Metrobüs Durağında bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım'ın katil zanlısı olarak aranan Yusuf Ortak, Kırşehir'in Mucur ilçesinde dinlenme tesislerinde yakalandı. Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra Edirnekapı metrobüs durağında inerek evine yürüyerek giderken, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Burak Yıldırım'ın cinayet zanlısı yakalandı. Memeleketi Bingöl'e giderken, Kırşehirin Mucur İlçesinde bir dinleme tesisinde yakalanan Yusuf Ortak ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şu açıklamayı yaptı. "Bir Fenerbahçe taraftarı öldürülmüştü. Dün geceden bu yana arkadaşlarımız seferberlik halinde konuyu araştırdılar. Ve de bir takım görüntülerde şahsın nerelerde olabileceği sonucu çıkardık. Tek tek, sokak sokak o fotoğrafı gezdirerek, sorduk ve kimiliği tespit ettik. Ve o kişinin şehirden çıktığı Bingöl'e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Mucur'da bu gece yakalandı. İstanbul'a getirilecek. O da 20 yaşında. 3 sabıkası olan birisi."

BİNGÖL'E GİDİYORDU

EDİRNEKAPI Metrobüs Durağından evine doğru yürüyerek giderken bıçaklanarak öldürülen Burak Yıldırım'ın katil zanlısı olarak aranan Yusuf Ortak, şehirlerarası otobüsle memleketi Bingöl'e giderken Kırşehir'in Mucur ilçesindeki bir dinlenme tesisisnde yakalandı. 

Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra Edirnekapı metrobüs durağında inerek evine yürüyerek giderken, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Burak Yıldırım'ın cinayet zanlısı yakalandı. Memeleketi Bingöl'e giderken, Kırşehirin Mucur İlçesinde bir dinleme tesisinde yakalanan Yusuf Ortak ile ilgili olarak Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'de İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şu açıklamayı yaptı. "Üzücü bir olayda. Dün gece bir Fenerbahçe taraftarı öldürülmüştü. Dün geceden bu yana arkadaşlarımız seferberlik halinde konuyu araştırdılar. Ve bir takım görüntülerde şahsın nerelerde olabileceği sonucu çıkardık. Tek tek, sokak sokak o fotoğrafı gezdirerek, sorduk ve kimiliği tespit ettik. Ve de o kişinin şehirden çıktığı Bingöl'e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Mucur'da bu gece yakalandı. İstanbul'a getirilecek. O da 20 yaşında. 3 sabıkası olan birisi. Üzücü bir şey. Fenerbahçe Stadından çıkmış Edirnekapı'da evine giden birisi şehrin öteki ucunda öldürülmüştü. Bizim için zor bir cinayetti. Arkadaşlarımız büyük gayret sarfettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Başsağlığı diliyorum. Fenerbahçe camiasına da başsağlığı diliyorum. Maktülün anne-babası ve akrabalarına da başsağlığı diliyorum. Sanığının yakalanması bizi bir nebze de olsa rahatlattı"

"SADECE TAKIM REKABETİ, ACI OLAN DA BU ZATEN"

Üzerinde 'Yücel' yazan forma olduğu söyleniyor, bir de zanlıyı yakalamak için nasıl bir yol izlendi? sorusuna Çapkın, "O ismi yanlış almışlar. Yücel değil Yusuf'muş o isim. Görüntüden yola çıkarak, mahalle mahalle sokak sokak dolaştırılarak, o görüntünün kim olduğu, açık kimliğinin tespiti için... O tür çalışmalar yapıldı." Zanlı ve ölen kişinin birbirlerini tanımadıklarını söyleyen Çapkın "Sadece takım rekabeti, acı olan da bu zaten" dedi. 'Suçunu itiraf etmiş mi?' sorusuna ise Çapkın, "Zaten üstünde varolan kanlı forma elimizde. Şahsın amcası o formayı teslim etti bize" diye cevap verdi. (Mehmet Ali DEMİR - Arif TAŞKIN / VATAN İSTİHBARAT)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/katil-zanlisi-yakalandi/537918/7/Yasam



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,018 µs