En Sıcak Konular

DAVUTOĞLU'NDAN IRAK YÖNETİMİ'NE PKK GÜVENCESİ

11 Mayıs 2013 17:16 tsi
DAVUTOĞLU'NDAN IRAK YÖNETİMİ'NE PKK GÜVENCESİ PKK’lıların kendi topraklarına sürülmesine tepki gösteren Irak’a, Dışişleri Bakanlığı ilginç bir cevap verdi: Terörü bırakacaklar, endişe etmenize gerek yok!

Dışişleri'nden skandal açıklama

PKK'lıların kendi topraklarına sürülmesine tepki gösteren Irak'a, Dışişleri Bakanlığı ilginç bir cevap verdi: Terörü bırakacaklar, endişe etmenize gerek yok!
 
Çözüm süreci kapsamında PKK'lıların kendi topraklarına sürülmesine, Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.  Türkiye'deki barış sürecinin desteklendiği vurgulanan açıklamada, "Irak hükümeti PKK'lıların Irak topraklarına girmesini kabul etmiyor" ifadesi yer aldı. Irak'ın bu tepkisine Ankara'nın ilk açıklaması "Bu insanlar terörü bırakacaklar. Endişe edilmesi değil, mutlu olunması gerek" şeklinde oldu. Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den çekilen PKK'lıların, Irak topraklarına girmesine karşı olduklarını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki emniyet ve istikrarın bozulması tehlikesine karşı Türkiye'den çekilen PKK'lıların Irak topraklarına girmesinin mümkün olmadığı belirtildi. 
 
Neden sorun oldu?
 
 "Irak hükümeti, Türkiye'deki Kürt sorununun siyasi ve barışçıl yollarla çözümü konusundaki çabaları takdirle karşılıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bununla birlikte, Irak'ın egemenliği, toplum güvenliğinin ve istikrarının sağlanması ve başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkeleri gereğince, Irak hükümeti PKK'lıların Irak topraklarına girmesini kabul etmiyor" denildi. Açıklamada ayrıca, silahlı grupların Irak'a girmesinin bölge ülkelerinin de güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokacağı belirtildi. Bağdat'tan yapılan bu açıklamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri yetkilileri, şu mesajları verdi: "Bu açıklama daha çok Bağdat ve Erbil arasındaki çekişmeden kaynaklı görünüyor. Türkiye'den çekilen PKK'lıların kimse için tehdit olmayacağı, terörü bırakacakları aşikar. Biz bir ülkeye örgütlenmesi, saldırı düzenlemesi için terörist göndermiyoruz. O nedenle de endişe edilecek bir durum yok. Mutlu olunması lazım. Zaten PKK'lılar Irak'tan geldiler ve dönem dönem Irak'a girip çıktılar. Şimdi neden sorun oldu?" 
 
200 PKK'lı yolda
 
Öte yandan, Hakkâri'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesi ile Şırnak'ın Beytüşebbap ve Hakkâri sınırları arasında kalan Kato Dağı bölgesinden yaklaşık 200 PKK'lı bulundukları yerlerden ayrılarak Kuzey Irak'taki Zap Kampı'na gitmek için yola çıktı. Yerel kaynaklara göre Şemdinli'deki PKK'lıların çekilmesi, Gediktepe ve Çarçel ile Derecik bölgesinde bulunan Yeşilova'dan başladı. Çukurca'daki çekilmenin ise yoğun olarak Yüksekova-Çukurca arasında kalan ve tamamen boşaltılmış olan Uzundere bölgesi ile Şırnak'ın Beytüşebbap ilçesi, Hakkâri sınırları arasında kalan Kato Dağı bölgesinde olduğu bildirildi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=84012


Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,308 µs