En Sıcak Konular

TERÖRİSTLER SİLAHLARIYLA KAMPA GİDERKEN ASKERLER FİDAN DİKİP TOP ÇEVİRİYOR

11 Mayıs 2013 17:01 tsi
TERÖRİSTLER SİLAHLARIYLA KAMPA  GİDERKEN ASKERLER FİDAN DİKİP TOP ÇEVİRİYOR Mehmetçik’i şehit eden PKK’lılar sınırdan güle oynaya çıkarken, askerlerimiz çocuklarla top çeviriyordu!..

İşte kahreden o fotoğraf!

Mehmetçik'i şehit eden PKK'lılar sınırdan güle oynaya çıkarken, askerlerimiz çocuklarla top çeviriyordu!..
 
Teröristler kampa gidiyor
 
AKP iktidarının bebek katili Abdullah Öcalan ile yürüttüğü pazarlık sonucu, PKK'lı teröristlerin, ellerinde silahları olduğu halde, Kuzey Irak'taki kamplara çekilmesi sürüyor. Türkiye'nin sınırlarını korumakla yükümlü olan kurum, kuruluş ve görevlilerin, açık kanunsuzluğa göz yumması ise şehit ailelerini derinden yaralıyor.
 
Fidan dikin, futbol oynayın
 
ŞEHİT ailelerini öfkelendiren olaylardan ilki Erzurum'da yaşandı. Terörle mücadele için eğitilen Özel Harekat polisleri, iktidar tarafından fidan dikimiyle görevlendirildi. Tepki çeken bu olayın bir benzeri ise dün Diyarbakır'da yaşandı. Yine, PKK'lı teröristlerle mücadele etmeleri için köylere gönderilen askerlere, çocuklarla top oynattılar.
 
Teröristlerin geçişine izin verilmesi tepki çekiyor
 
PKK ile müzakere sürecinin ardından oynanan çekilme oyunu sürüyor. Terör örgütü mensupları ellerinde silahlarıyla Irak'ın kuzeyindeki kamplarına giderken, güvenlik güçlerinin buna göz yumması tepki çekiyor. PKK'lıların çekilmeye başladıklarının açıkladığı saatlerde terörle mücadele için kurulmuş olan Özel Harekat polislerine Erzurum'da fidan diktirildi. Dün ise, Diyarbakır'da askerler, PKK'yla mücadele yerine çocuklarla top oynatıldı. Bu gelişmelere şehit aileleri ve gaziler ise tepki gösteriyor. Bu gelişmeler yaşanırken akillerin müzakereler konusunda halkı ikna çabalarına yönelik protestolar da sürüyor. Memur-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonu temsilcileri Anneler Günü etkinlikleri kapsamında bir otelde düzenledikleri Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözde çözüm süreci sloganı olan  "Anneler Ağlamasın" konulu konferansa davet etmek için Şehit Aileleri Derneği ve Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret etti. 
 
Sert eleştiri
 
Şehit Aileleri Derneği ve Federasyonu Başkanı Hamit Köse, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun terör örgütü PKK ile yapılan pazarlığı anlatmak için oluşturulan 63 kişilik Akil Adamlar arasında bulunmasına sert tepki göstererek, "Genel başkanınız kapı kapı gezip, alakası olmayan insanları ikna etmeye çalışıyor. Onlara akıl dağıtıyor" diye çıkıştı.  Memur- Sen temsilcilerinin derneğe 5 kişilik kontenjan ayırdıklarını söylemesi üzerine de tartışma yaşandı. Federasyon Başkanı  Hamit Köse, ayrılan kontenjanı  az bularak, "Neden 5 kişiyle sınırlı? Bize üye bine yakın şehit ailesi var" diye çıkıştı. Tepki üzerine  Memur-Sen'liler, kontenjanın artırılabileceğini söylemek zorunda kaldı. Federasyon Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun Akil Adamlar arasında yer almasını sert bir dille eleştiren Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel başkanınız kapı kapı gezip, alakası olmayan insanları ikna etmeye çalışıyor. Akıl dağıtıyor. Siz amacınıza uygun hareket edin başkaların maşası olarak kullanılmayın, başkalarının oyununa gelmeyin." 
 
Merasim yapılacaktı 

Memur-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonu temsilcilerinin, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyareti sırasında ikinci tartışma Memur-Sen'lilerin  pazarlık sürecini anlatarak, konferansı düzenleme amaçlarını açıkladığı sırada yaşandı. Temsilcilerin öldürülen terör örgütü PKK'lıları da kast ederek "Anneler ağlamasın derken, her kesimden, hiç bir annemiz ağlamasın" sözlerini kullanınca gerginlik çıktı. Şehit annesi Zeliha Karaca bu sözlere "Annelerimiz zaten her gün ağlıyor. Hele bu günlerde daha çok ağlıyor. Rencide olacak neyimiz  kaldı" diye konuştu. Şehit annesinin çıkışı üzerine söz alan Başkan Hamit Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazarlık sürecinde terör örgütü PKK'ya karşı takındığı hoşgörülü tutuma da sert tepki gösterdi. Köse, "Başbakan, ülkeyi kana bulayan teröristler geldiler neredeyse merasimle uğurlanacak hale geldi. Onlara devlet töreniyle bay bay diyor. Bu durumda şehit anaları, babalar, nasıl ağlamasın. Ana nasıl ağlamasın, evlendiremeden toprağa vermiş, düğününü görecekti nasıl ağlamasın, torununu sevecekti" dedi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83975





Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,992 µs