En Sıcak Konular

PKK DEVLETE ''KUZEY KÜRDİSTAN''DA BARAJ VE KARAKOL YAPMAYIN DEDİ

7 Mayıs 2013 20:37 tsi
PKK DEVLETE ''KUZEY KÜRDİSTAN''DA BARAJ VE KARAKOL YAPMAYIN DEDİ PKK yaptığı açıklamada devletin karakol ve baraj inşaatlarını provokatif olarak tanımladı ve derhal durdurulmasını istedi.

PKK'dan flaş açıklama

PKK yaptığı açıklamada devletin karakol ve baraj inşaatlarını provokatif olarak tanımladı ve derhal durdurulmasını istedi.

PKK Türkiye topraklarından çekilmenin yarın başlayacağını, "üslenmenin" ise "Güney Kürdistan"da, yani Irak'ın kuzeyinde gerçekleşeceğini bildirdi.

-ÇEKİLME 8 MAYIS'TA BAŞLIYOR-

ANF'nin yer verdiği PKK'nın çekilme açıklamasında "Türkiye'nin demokratikleştirilmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü hedefiyle önderliğimizin Kuzey Kürdistan'da mevzilenen gerilla güçlerimizin sınır dışına çekilmesi talebi hareket yönetimimiz tarafından değerlendirilmiş ve geri çekilme kararı alınmıştır" hatırlatması yapıldı. Açıklamada, "Önderimizin çağrısı ve KCK Yürütme Konseyi'nin kararı temelinde Kuzey Kürdistan'da bulunan gerilla güçlerimiz birçok alanda doğa koşullarının engelleyici etkisine rağmen 8 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geri çekilme sürecini başlatmak için harekete geçecektir. Çekilen güçlerimiz Güney Kürdistan'da bulunan Medya Savunma Alanları'nda üslenmesini gerçekleştirecektir. Çekilecek güçlerimizin ilk gruplarının bir hafta içinde Medya Savunma Alanları'na (Irak Kürdistan'ına) ulaşması hedeflenmektedir. Peşi sıra bu süreç planlı ve örgütlü bir şekilde sürecektir. Bu anlamda HPG olarak geri çekilme sürecini başarıyla gerçekleşmesi için önderimizin yaptığı uyarılara ve KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'nın 25 Nisan günü yaptığı basın açıklamasında belirttiği 6 maddeye uyacağımızı belirtmek istiyoruz" denildi.

Karakol ve baraj inşaatları provokatif

Açıklamada özellikle "ateşkes sürecinin" başlamasıyla birlikte "Kuzey Kürdistan"da hız verilen karakol ve baraj inşaatlarının provokatif bir nitelik taşıdığı, engelleyici bir rol oynadığı ileri sürülerek "İnsansız hava araçlarının sürekli keşif faaliyetinde bulunması geri çekilme sürecini geciktirmekte, Kürdistan'da yoğunlaşan askeri sevkiyat ve hareketlilik ise geri çekilme sürecini olumsuz etkilemekle kalmayıp provokasyon ve çatışmalara zemin sunmaktadır. Gerilla güçlerimizin önderliğimizin verdiği perspektif ve hareketimizin aldığı karar temelinde hızlı bir tempoyla geri çekilebilmesi için dile getirilen bu tür faaliyetlerin durdurulması hayati önem taşımaktadır" iddiasında bulunuldu. Açıklamada, "Sonuç olarak 8 Mayıs 2013 günü itibarıyla başlatacağımız geri çekilme sürecini başarıyla tamamlayıp HPG olarak bu tarihi süreçte önderliğimizin çözüm çabalarının başarıya ulaşması için üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz" satırları yer aldı.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/pkk-dan-flas-aciklama/gundem/detay/1704915/default.htm




Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,300 µs