En Sıcak Konular

''TOPLUMLARIN BİLİNCİ ÇALINIYOR''

5 Mayıs 2013 20:45 tsi
''TOPLUMLARIN BİLİNCİ ÇALINIYOR'' Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, ''Toplumların, halkların bilinçaltı günden güne kirletiliyor. Bilinçaltı işgal ediliyor, sonra bilinçlere yön veriliyor'' dedi.

Toplumların bilinci çalınıyor

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Elazığ Şubesi, tarafından düzenlenen konferanslar serisinin bu ayki konuğu Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş oldu.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Elazığ Şubesi'nin daveti üzerine "Bilinçaltımızı kimler yönetiyor ve Medyanın Toplum Üzerindeki Etkisi" adlı bir konferans verdi. Elazığ Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını ÖĞ-DER Şube Başkanı Habib Karaçorlu yaptı. Medya ve iletişim organlarının müthiş bir şekilde insanları yönettiğini, insanların adeta güdülenen bir sürü haline getirildiğini belirten Karaçorlu, bu konulara dikkat çekmek amacıyla böyle bir konferans düzenlediklerini söyledi.

İnsanlık Subliminal Mesaj Saldırılarına Karşı Korumasız

Konferansa görsel bir sunumla başlayan Mustafa Kurdaş özellikle sinema filmleri ve çizgi filmlerde pornografiyi, suç işlemeyi ve tüketimi teşvik eden 25. kare diye adlandırılan bilinçaltına gönderilen gizli mesajlardan örnekler sundu. Medya ve görsel iletişim araçlarında seyirciye hissettirilmeden birçok siyasi ve dini sembollerin bilinçaltına yerleştirildiğini ifade eden Mustafa Kurdaş, özellikle çizgi filmlerde bu konuların daha çok işlendiğini belirterek  insanların bilinçaltlarına daha küçük yaşlardan itibaren hükmedilmeye başlandığına ve bütün dünyada insanlığın subliminal mesaj saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekti. Kurdaş, bu saldırılar karşısında ise insanların savunmasız bırakıldığını da vurguladı.

Halkların Bilinçaltları  Kirletiliyor

İnsanların önce bilinçaltlarının ele geçirildiğini, bilinçaltı işgal edilmiş insanların daha sonra bilinçlerine müdahalenin daha kolay yapıldığını somut örneklerle ortaya koyan Mustafa Kurdaş, "Toplumların, halkların bilinçaltı günden güne kirletiliyor. Bilinçaltı işgal ediliyor, sonra bilinçlere yön veriliyor. Bilinci çalınan toplumlar üzerine birileri kendi sömürü dünyasını kuruyor. Coğrafyaların işgali de bilinçlerin işgaliyle başlıyor." şeklinde konuştu.

Medya Özgür İradeyi Yok Ediyor

Medyanın toplum üzerindeki etkilerine de değinen Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, toplumun medya tarafından adeta esir alındığını ve kimliksizleştirme ve iradesizleştirme operasyonlarının medya aracılığıyla yapıldığını söyledi. Televizyonlarda yayın akışının ustaca bir planlamayla sistemleştirildiğini söyleyen; aynı programların aynı saate yayınlanarak izleyicinin benzer programlardan birini izlemeye mecbur bırakıldığını anlatan Kurdaş, böylece sadece bireylerin değil kitlelerin düşüncelerine, kanaatlerine ve davranış kalıplarına biçim verildiğini belirtti.

Üniversite Öğrencileri Büyük İlgi Gösterdi
Öğretmenevini tam olarak dolduran izleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle izlenen konferansa özellikle üniversite öğrencileri yoğun  ilgi gösterdi. Konferansa başta Saadet Partisi İl ve ilçe yöneticileri olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşundan yönetici ve temsilci iştirak etti. Konferans sonunda ÖĞ-DER Şube Başkanı Habib Karaçorlu, Kurdaş'a bir plaket takdim ederek verdiği konferans ve özellikle Milli Gazete'deki başarılarından dolayı tebrik etti.(MİLLİ GAZETE)

 
Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/Toplumlarin_bilinci_caliniyor/280006#.UYaaaKLxqCk


Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,755 µs