En Sıcak Konular

ERDOĞAN KÜFÜR EDEN O VEKİLE ACIMADI

3 Mayıs 2013 21:54 tsi
ERDOĞAN KÜFÜR EDEN O VEKİLE ACIMADI CHP’li Kamer Genç’e yönelik sinkaflı küfürlerinin AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a faturası ağır oldu.

Erdoğan o vekile acımadı!

Kamer Genç'e küfürün AK Partili Aslan'a faturası ağır oldu.

CHP'li Kamer Genç'e yönelik sinkaflı küfürlerinin AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'a faturası ağır oldu.

Aslan'ın TBMM tutanaklarına da aynen yansıyan küfürlü saldırısının hemen ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan'a bir yazı göndererek, vekilin uyarılmasını istemişti. Çiçek'in yaşanan olaydaki söz ve davranışların Meclis'in saygınlığına yakışmadığını ifade eden yazısına Erdoğan'ın jet hazıyla yanıt verdiği ve AK Parti Grup Başkanı imzasıyla gönderdiği yazıda TBMM Başkanı'na uyarısı doğrultusunda "gerekenin yapılacağını" bildirdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı görüşmede de, Aslan'ın özellikle Genç'in annesini hedef alan küfürlerine büyük tepki gösterdiği ve bunun kabul edilemez olduğunu söylediği bildirildi.

Geçici ihraç isteği

AK Parti Grup Başkanı sıfatıyla Erdoğan'ın "gereği yapılacak" yazısını Çiçek'e göndermesinin hemen ardından AK Parti Grup Yönetimi dünkü toplantısında başkaca bir talebe gerek görmeksizin Aslan'ın durumunu "resen" gündemine aldı.

Grup Yönetim Kurulu Aslan'ı cezası 2 ay ile 1 yıl arasında değişen "Gruptan geçici çıkarma" istemiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk etti. AK Parti iç mevzuatına göre "gruptan geçici çıkarma ve kesin çıkarma" cezasını Grup Disiplin Kurulu tek başına veremiyor. Bu cezayı verme yetkisi Aslan'ın da yedek üye olduğu Genel Merkez Disiplin Kurulu ile Grup Disiplin Kurulu'ndan oluşan Müşterek Disiplin Kurulu'nda bulunuyor. Sözkonusu cezayı alan milletvekili cezası süresince gruba, grup toplantılarına ve grup faaliyetlerine katılamıyor.

Tutanaklar 'bip'lendi

Aslan'ın, sinkaflı küfürlerinin yer aldığı tutanaklar Meclis Başkanlığı tarafından TBMM'nin resmi web sayfasından önceki gün kaldırılmıştı. TBMM Başkanı Çiçek ile Meclis yöneticilerinin yaptığı görüşmenin ardından tutanakların yayımı için "noktalama" formülü benimsendi. Bu doğrultuda Aslan'ın ettifi küfürler baş harfları yazılıp kalanı noktalandı.

Küfürbazdan hayır gelmez

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hangi haletiruhiye ile hangi öfkeyle söylenmiş olursa olsun Aslan'ın sözlerinin kendisine de, partisine de yakışmadığını söyledi. Arınç, küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı olmadığını ifade ederek, grup başkanvekillerinin asil, edepli, ahlakı bilinen, herkesin saygı gösterdiği insanlardan seçilmesi gerektiğini anlattı. (ŞEBNEM HOŞGÖR / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/erdogan-kufurbaz-vekile-acimadi/535046/1/


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,928 µs