En Sıcak Konular

FENERBAHÇE'NİN AVRUPADAKİ DESTANSI YÜRÜYÜŞÜ SONA ERDİ: 3-1

3 Mayıs 2013 10:25 tsi
FENERBAHÇE'NİN AVRUPADAKİ DESTANSI YÜRÜYÜŞÜ SONA ERDİ: 3-1 UEFA Avrupa Ligi yarı finali rövanşına Kadıköy'de kazandığı 1-0'lık avantajla giden sarı lacivertliler, güçlü rakibine Lizbon'da boyun eğdi.

Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi yarı finali rövanşına Kadıköy'de kazandığı 1-0'lık avantajla giden sarı lacivertliler, güçlü rakibine Lizbon'da boyun eğdi. Kanarya tarihinde ilk kez çıktığı yarı finalde Avrupa Ligi'ne veda etti. Sarı lacivertliler adını Avrupa Ligi'nde finale adını yazdıran 2. Türk takımı olma şansını kaçırdı. Benfica finalde Chealsea'nın rakibi oldu.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanşına gelinceye kadar istikrarlı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinin bu en önemli mücadelesinde turu geçip adını finale yazdırmak istiyordu. İstanbul'daki ilk sınavda rakibini 1-0'la geçen ve bunun avantajıyla Portekiz'e gelen sarı lacivertliler, bu avantajı iyi kullanarak finali istiyordu. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 13 maçta sadece 1 kez yenilen Fenerbahçe'nin bütün planı adını final yazdırmaktı. Ancak evsahibi ekip oyunun başlamasıyla oyunu Fenerbahçe sahasına yıkarak galibiyeti çok istediğini ortaya koydu.
Özellikle kanatlardan Lima, Gaitan ve Salvio ile gelen Benfica, ilk golüne 9. dakikada Gaitan ile kavuştu. İlk yarının ilk çeyreği Benfica'nın baskıyla geçerken, sarı lacivertlilerin gelişen atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Garay, topa eliyle müdahale etti ve karar penaltı. 22. dakikada penaltıyı kullanan Kuyt durumu 1-1 getirdi. Golden sonra Benfica'nın atakları yeniden sıklaştı. Bu bölümde evsahibi futbolcularının hakem kararlarına itirazları vardı. Karşılaşmanın 35. dakikasında Cardozo, Volkan'ı mağlup etti: 2-1. Golden sonra Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ancak soldan Caner'in vuruşundu topla buluşan Kuyt, topu dışarı attı. İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Selçuk yerini Mehmet Topuz'a bıraktı. İlk yarı Benfica'nın 2-1 galibiyetiyle sona erdi.
 
Skoru Cardozo belirledi

İkinci yarı da Benfica'nın baskısıyla başladı. Fenerbahçe'nin zaman zaman bulduğu kontra atakları rakip defansta kaldı. Benfica bu yarıda da sarı lacivertli defansı adeta ablukaya aldı. Evsahibinin atağında Gökhan, Gaitan'ın volesinde başına aldığı bir darbe ile sakatlandı. 60. dakikada Gökhan yerini  Bekir'e bıraktı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe iyice kendi sahasına kapandı. Maçın 66. dakikasında Cardozo kendisinin 2. takımının 3. golünü attı: 3-1. Bu golden sonra sarı lacivertliler gol için rakip kaleye gitmeye başladı. Aykut Kocaman, son atağını Yobo'nun yerine Stoch'u alarak yaptı. Bu değişiklikten sonra  Fenerbahçe rakip sahada daha çok gözüktü, özellikle uzatma dakikalarında gol için büyük çaba harcadı ancak olmadı. Fenerbahçe, bu sonuçla Avrupa Ligi'ne veda etti.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83722


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,125 µs