En Sıcak Konular

AKP'Lİ ARSLAN'IN KÜFÜRLERİ MECLİS TUTANAKLARINDAN ÇIKARILDI

2 Mayıs 2013 12:35 tsi
AKP'Lİ ARSLAN'IN KÜFÜRLERİ MECLİS TUTANAKLARINDAN ÇIKARILDI AK Partili Zeyid Arslan’ın CHP’li Kamer Genç’e ettiği sinkaflı küfürlerin aynen yansıdığı Meclis’in önceki günkü birleşimine ilişkin tutanaklar Meclis internet sitesinden kaldırıldı.

Meclis, ağır küfürleri çıkardı!

Tutanaklar internet sitesinden kaldırıldı

AK Partili Zeyid Arslan'ın CHP'li Kamer Genç'e ettiği sinkaflı küfürlerin aynen yansıdığı Meclis'in önceki günkü birleşimine ilişkin tutanaklar Meclis internet sitesinden kaldırıldı.

CHP'li Kamer Genç'in, Meclis'te tartışma yaratan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelittiği ifadeleri düzeltmek için önceki gün Genel Kurul'da yaptığı konuşma, AK Partili ve CHP'li vekiller arasında "kitlesel" kavga çıkartmış, kavga sırasında kürsüdeki Genç'in üzerine yürüyen AK Partili Zeyid Arslan'ın savurduğu sinkaflı küfürler, stenografların kayıtları doğrultusunda Meclis tutanaklarına da aynen yansıtılmıştı. Genel Kurul'daki kavgadan kısa süre sonra TBMM'nin resmi web sayfasında yayımlanan sinkaflı küfürler içeren tutanak başta milletvekilleri olmak üzere sosyal medyada "paylaşım" konusu olurken, Meclis yönetimi "bu utanca" daha fazla dayanamadı. Arslan'ın, "18+" logosunu hak eden küfürlerinin "sansürsüz" yansıtıldığı Meclis'in önceki günkü birleşimine ilişkin tutanaklar, dün TBMM resmi web sayfasından kaldırıldı. Önceki gün tartışma sonrası siteye konulan tutanak metni dün sitede bulunamazken, "Son tutanak" olarak sitede "25 Nisan 2013" tarihli birleşimin tutanakları yer aldı.

'Ne yapacağımızı bilemedik'

VATAN'ın bu durumun nedenini sorduğu Meclis yetkilileri ise, şu bilgiyi verdiler: "Geçmişte de p..., o...çocuğu şeklindeki bazı ifadeler tutanaklara aynen yansımıştı. Ama sinkaflı küfürler ilk kez tutanaklara geçti. İlk etapta siteye de girdi. Çünkü koysak bir dert koymasak bir dert. Ardından noktalama yapmayı düşündük ama tutanak mantığı gereği aynen yansıtılması gerekiyor. Aynen yansıtıldığında yayınlandığı site Meclis'in resmi web sayfası. Ne yapacağımızı bilemedik. Konuyu Sayın Meclis Başkanı ile değerlendireceğiz. Buna göre kararımızı vereceğiz. Bu değerlendirme sonucu tutanağın akıbeti kısa süre içinde netleşir."

'Meclis tarihinde kara leke'

Kamer Genç, tutanakların kaldırılmasının TBMM için "yüz karası bir olay" olduğunu ileri sürdü. "Cemil Çiçek TBMM'nin itibarını korumadığı gibi bitirmeye çalışıyor" diyen Genç, tutanakların kaldırılmasının Türk siyasi hayatında ilk kez yaşanan bir olay olduğunu söyledi.

'Ceza yetersiz'

Muharrem İnce başkanlığındaki CHP heyeti Meclis Başkanı Çiçek'i ziyaret etti. CHP'liler Çiçek'e, Genç'e ağır küfürler eden AKP'li Arslan'a verilen kınama cezasının yetersiz olduğunu söyledi. Çiçek ise Arslan'ın küfürlerini içeren tutanakla birlikte bir mektubu Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini söyledi.(ŞEBNEM HOŞGÖR / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/meclis-agir-kufurleri-cikardi/534703/9/Siyaset


Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,745 µs