En Sıcak Konular

KAMER GENÇ'E EDEPSİZ DİYEN BAŞBAKAN ZEYİD ASLAN'I İHRAÇ EDECEK Mİ?

1 Mayıs 2013 11:46 tsi
KAMER GENÇ'E EDEPSİZ DİYEN BAŞBAKAN  ZEYİD ASLAN'I İHRAÇ EDECEK Mİ? Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e TBMM tarihinde görülmemiş şekilde ağza alınmayacak şekilde galiz küfürler etti.Küfürler Meclis zabıtlarına da geçti.

AKP'liden galiz küfürler!

Ölümü bizim elimizden!. 
 
TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri nedeniyle açıklama yapmak için kürsüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sözleri yeni bir kavgaya neden oldu. Genç'in "Atatürk olmasaydı Gaziantep'dekiler Fransa vatandaşı olacaktı. Atatürk cumhuriyeti kurmasaydı, önde fesli bir adam arkasında kara peçeli 4 kadın yürüyecekti. Şahin bakanlığıyla ilgili yönetmeliklerde Türk ve Atatürk ifadelerini çıkarmış. Bu ne demek; Atatürk'e yönelik özel bir kin" sözleri AKP'li milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Yumruklar konuştu
 
Küfürlerin ve yumrukların konuştuğu Genel Kurul'da çıkan kavgayı milletvekilleri araya girerek zor yatıştırdı. Başkanvekili Meral Akşener, oturama ara verirken, kavga da bu andan itibaren başladı. AKP Tokat Milletvekili Zeyid Arslan yerinden kalkıp, ellerini arkaya bağlayarak kürsüye doğru yürürken, galiz küfürler savurdu. Genç, Arslan'ın geldiği anda kürsüde bulunan bardağı eline aldı. Bir anda ortalığın karıştığı, küfürlerin ve yumrukların uçtuğu Genel Kurul'a su bardağı yere düştü. Arslan, Genç'ten uzaklaştırılırken, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Senin ölümün benim elimden olacak" sözleriyle kalabalığın içinden CHP Grubuna yöneldi. Külünk'ü AKP ve BDP'li vekiller zorla tuttu. Kavgayı MHP ve BDP'li milletvekillerinin ayırmak için büyük çaba sarf ettiği gözlenirken, CHP sıralarının önünden AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile tartışan CHP'li Mahmut Tanal'ın savurduğu yumruk ise AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın omzuna geldi. 

"Erdoğan beni hedef gösterdi"  

Basın toplantısı düzenleyen Kamer Genç, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve bazı AKP'li milletvekillerinin kendisine ağır küfürler ettiğini söyledi. Genç, söz konusu tutanağı Başbakan Erdoğan'a sunacağını ifade etti. AKP'nin kendisini hedef gösterdiğini, Başbakan Erdoğan'ın kendisi için "müsvedde" ifadesini kullandığını belirten Genç, şöyle devam etti: "Ben kimseye hakaret etmedim. Tayyip Erdoğan gruba verdiği talimat üzerine diyor ki 'Kamer Genç'i öldürün.'Türk halkı şunu bilsin ki bundan sonra Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla AKP'li milletvekilleri beni öldürmeye kalkacaklar. Zaten ellerinden gelse onlar beni diri diri yakacaklar. Hepsi saldırdı bana. Benim başıma bir şey gelirse bunun tek sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır." 
 
Ak Partili Tokat Milletvekili  Zeyid Arslan'dan GALİZ küfürler
 
Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e TBMM tarihinde görülmemiş şekilde ağza alınmayacak şekilde galiz küfürler etti. Meclis zabıtlarına da geçen bu küfürlerden bazılarını, sansürleyerek aktarıyoruz:
* Zeyid Aslan (Tokat): Senin a...a k.....m! Senin a..na k........m!.. Soytarı, köpek!.. 
* Muhammet Rıza Yalçınkaya (Bartın): Dinleyin, dinleyin!
* Zeyid Aslan (Tokat): O....u ç....u!.. P.. kurusu! P.. kurusu! Satılık köpek! Şerefsiz!.. 
* (Tunceli Milletvekili Kamer  Genç eline kürsüdeki su bardağını alıyor)
* Zeyid Aslan (Tokat): Senin a...ı s.....m!..
* Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Bunlar yakışık alan sözler değil, Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı"  diyecekti.
Bu küfürlerden sonra Meclis Başkan Vekili Meral Akşener, kürsüden ayrılmadan AKP'li Aslan tarafından sarf edilen sözlerin İçtüzük'ün 163. maddesi çerçevesinde kınama cezasını gerektiren hallerden olduğunu belirterek, kınama cezasını oylamaya sundu. Savunma yapmayan Aslan'a, kınama cezası verilmesi tüm partilerin oyuyla kabul edildi.


http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83668


Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,276 µs