En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''ERDOĞAN PKK'NIN TUTSAĞI OLDU''

1 Mayıs 2013 11:37 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''ERDOĞAN PKK'NIN TUTSAĞI OLDU'' AKP'nin maskesinin indiğini vurgulayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde söylenene teslim olmuşsa bağımsız iradesini kullanamamıştır. Erdoğan PKK'nın tutsağıdır" dedi

Erdoğan PKK'nın tutsağı oldu
 
AKP'nin maskesinin indiğini vurgulayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde söylenene teslim olmuşsa bağımsız iradesini kullanamamıştır. Erdoğan PKK'nın tutsağıdır" dedi. Anayasa konusundaki düşüncelerini de açıklayan Kılıçdaroğlu kırmızı çizgilerini sıraladı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. "Gelinen süreç Erdoğan'ın uzun süre düşünmesi gereken bir süreçtir" diyen Kılıçdaroğlu, "Ne diyordu? Elde silahla çıkamazlardı. Sonra ne oldu? Karayılan açıklama yaptı. Ne diyor? 'Elimde silahla gideceğim'diyor. Bu ülkede yalancıdan Başbakan olmaz. Olacaksan çık adam gibi doğruları söyle" çağrısı yaptı.
 
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bilinen bir gerçek var: PKK-AKP işbirliği. Net herkesin görmesi lazım. Şimdi anayasa da yapacaklarmış. Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde söylenene teslim olmuşsa bağımsız iradesini kullanamamıştır. Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın tutsağıdır. Anayasa değişiklikleri getireceklermiş. Tüm yurttaşlara sesleniyorum. Anayasa konusunda düşüncelerimiz net. Madem olay meydana çıktı, pazarlıklar meydana çıktı, Anayasa konusundaki görüşlerimizi açıklıyorum.
 
Anayasanın 1. maddesi bizim kırmızı çizgimizdir
 
Recep Tayyip Erdoğan'a her gittiğim yerde soruyorum. Sen hangi ülkenin Başbakanısın? Neden Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıyım demiyorsun. Çünkü cumhuriyet ile sorunun var.
 
Bu parlamentoda CHP olduğu sürece başkanlık sistemi geçemez...
 
Anayasanın 2. maddesi: Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu da bizim kırmızı çizgimizdir!
Anayasa'nın 3. maddesi: Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı " İstiklal Marşı " dır. Başkenti Ankara'dır. Erdoğan'ın ne beyni ne gücü anayasanın tepesini değiştirmeye yeter."
 
1 MAYIS AÇIKLAMASI
Kılıç daroğlu "Yarın 1 Mayıs, emekçilerin bayramı. Bu bayramı kutlamak için ağır bedeller ödendi. Bütün işçilerimiz diyor ki Taksim meydanında kutlayalım. Başbakan, Vali, Emniyet hepsi 'Hayır'diyor. Eğer bir kişinin saçının teline zarar gelirse onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bayram bu bırakın istedikleri yerde kutlasınlar. Ne zarar geldi bu kutlamalardan. Neden yasak getiriyorsunuz? Hem demokrasi diyeceksin hem yasak getireceksin. Herkesin her işçinin her emeklinin 1 Mayıs bayramını kutluyorum. Bayramlarını huzur içinde geçirmelerini diliyorum."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=28588


Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,929 µs