En Sıcak Konular

MEHMET AĞAR TAHLİYE EDİLDİ

29 Nisan 2013 22:03 tsi
MEHMET AĞAR TAHLİYE EDİLDİ Susurluk’tan 5 yıla mahkum olan eski bakan Mehmet Ağar, ‘denetimli serbestlik’ten yararlandı, 1 yıl yattıktan sonra tahliye oldu.

Mehmet Ağar 1 yıl sonra serbest kaldı
 
Devlet 'Gel' dedi, geldik 'Git' dedi, gidiyoruz

Susurluk'tan 5 yıla mahkum olan eski bakan Mehmet Ağar, 'denetimli serbestlik'ten yararlandı, 1 yıl yattıktan sonra tahliye oldu.

Geçen yıl 25 Nisan'da cezaevine giren Demokrat Parti eski Genel Başkanı ve eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar da "denetimli serbestlik"ten yararlandı. Susurluk Davası'nda Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Aydın'ın Yenipazar İlçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'nde kalan Mehmet Ağar, 369 gün hapis yattıktan sonra dün tahliye oldu.

Dört gün fazla hapis yattı!

Daha önce avukatı ve yakınları Ağar'ın tahliye olamayacağını söylemişti. Ancak 4'üncü Yargı Paketi kapsamında avukatının yaptığı başvuru sonucu Ağar, serbest bırakıldı. Ağar, "çete yöneticisi" olmak suçundan aldığı 5 yıllık cezanın 2 yılını yattıktan sonra şartlı tahliye olacaktı. Çıkarılan yasayla cezasının son bir yılı kalanlardan açık cezaevine geçme koşulları taşıyanların tahliye edilmesi hükme bağlandı. Avukatı Abdullah Egeli'nin verdiği dilekçenin ardından Ağar 1 yıl 4 gün hapis yattıktan sonra dün tahliye edildi. Yasaya göre Ağar 4 gün de fazladan yatmış oldu.

Çıkar çıkmaz Bodrum'a gitti

Saat 11.30 sıralarında Yenipazar Cezaevi'nden ayrılan Mehmet Ağar'ın Denetimli Serbestlik Yasası gereği kalan bir yıl için adres bildirme zorunluluğu var. Cezaevinden çıkar çıkmaz aralarında Korkut Eken'in de bulunduğu bazı yakın arkadaşları ve korumalarıyla Bodrum'a giden Ağar'ın, 1 yıl adli kontrol için de buradaki yazlık evini adres gösterdiği öğrenildi.

Herkes gibi ben de yararlandım

Tahliye olduktan sonra Bodrum'daki evine giden Ağar, "herkesin istifade ettiği bir kanundan yararlanarak serbest kaldığını" söyledi. Cezaevinde kaldığı süre boyunca binlerce kişinin kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Ağar, gazetecilere şunları söyledi: "Hepsine şükran borçluyum, teşekkür ediyorum. Girerken, bunu bir devlet görevi olarak gördüm, tamamladım. Devlet 'gel' dedi geldik, 'git' dedi gittik. Şu anda yapacağımız 76 milyon gibi, sade bir vatandaş gibi ailemle, çocuklarımla, torunumla yaşamaktır. Umudumuz odur ki, Türkiyemizin geleceği bugününden daha iyi olacaktır. Bizim gönlümüzden geçen samimi temennimiz budur, Allah milletimizin, memleketimizin yardımcısı olacaktır, buna da gönülden inanıyoruz." 

Ünlü isimler ziyaret etmişti

Mehmet Ağar'ı cezaevinde, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, işadamı Mustafa Koç, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbolcu Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy gibi birçok ünlü isim ziyaret etmişti.

Özel cezaevi inşa edilmişti!

Susurluk'ta 3 Kasım 1996'da meydana gelen Susurluk kazasının ardından İstanbul 6 Nolu DGM'de görülen davada özel harekatçı polisler ve çete üyeleri 4-6 yıl arası hapis cezalarına mahkum edildi. İstanbul DGM Başsavcılığı, Ağar hakkında dava açtı, ancak milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle 11 yıl yargılanamadı. 2007'de seçilmediği için milletvekilliğini kaybeden Ağar 2008'de yargılanmaya başladı. "Abdullah Çatlı'nın yerini yetkili mercilere haber vermemek, Yaşar Öz'e silah taşıma belgesi ve yeşil pasaport verilmesini sağlamak" suçlamalarından 8 yıla kadar çıkabilecek hapis cezasından Rahşan Affı nedeniyle kurtulan Ağar, çete yöneticiliğinden 5 yıl aldı. 

Mahkumlar nakledildi

Kanuna göre "yüksek güvenlikli" cezaevine nakledilmesi gereken Ağar için Yenipazar Cezaevi'nde yine bir Susurluk hükümlüsü Korkut Eken'in gözetiminde tadilat yapıldı. Ağar'a diğer mahkumların ulaşamayacağı, içinde banyo ve tuvaleti bulunan özel bir bölüm hazırlandı. Tadilat süresince cezaevindeki mahkumlar başka yere nakledildi. Cezaevine ziyaretçileri düşünülerek helikopter pisti bile yapıldı. (Kemal Göktaş -VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/mehmet-agar-1-yil-sonra-serbest-kaldi/534027/1/gundem


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,724 µs