En Sıcak Konular

AKP GİZLİYOR KANDİL VE BDP İFŞA EDİYOR

29 Nisan 2013 22:32 tsi
AKP GİZLİYOR KANDİL VE BDP İFŞA EDİYOR Eli kanlı örgütün Kandil sorumlusu Karayılan, yeni tavizler peşinde: Sırada Öcalan ve diğer tutukluların özgürlüğü var. Bunlar olmazsa süreç kesinlikle yürümez

AKP gizliyor, Kandil ve BDP ifşa ediyor!

Eli kanlı örgütün Kandil sorumlusu Karayılan, yeni tavizler peşinde: Sırada Öcalan ve diğer tutukluların özgürlüğü var. Bunlar olmazsa süreç kesinlikle yürümez
 
Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan, sürecin üç aşamadan oluştuğunu ifade ederek, "Birinci aşama ateşkes ve güçlerimizin geri çekilmesidir. İkici aşama ise Türk devleti ve hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesidir. Üçüncü aşama normalleşme ve özgürleşme sürecidir. Toplumsal barış projeleri oluşturulmalı, eşitlik ve özgürlük oluşmalıdır. Başta Öcalan ve herkes özgür olmalı. Bu çerçevede gerillanın silahsızlanması gündeme gelir. Süreç böyle ilerleyecek" dedi.
 
Herkes Türk değil

Çözümün diyalogla olabileceğini ifade ederken, geri çekilmenin Kürt sorunun çözümü için olduğuna dikkat çeken Karayılan, "Çünkü Türk devleti Öcalan ile müzakere gerçekleştirdi. Bunun sonucunda süreç ilerliyor. Kürt inkârını kaldıracak,  Kürt varlığı ve Kürt halkının özgürlüğünü kabul edecek düzenlemeler yapılıp, farklı kimlik, inanç, mezhepte olanların özgürlüğü garanti altına alınmalıdır" diye konuştu. Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Karayılan, anayasada Türkiye'de yaşayan herkese 'Türk milleti'denmesi durumunda bunun şimdiye kadarki inkarcı ve asimilasyonun inkarı olacağını belirterek, "Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi. İşte Karayılan'ın konuşmasından satırbaşları:
 "Bu süreç bir direniş üzerinden gerçekleşmiştir. AKP hükümeti bizleri tasfiye etmeye çalıştı. İleri teknoloji kullanarak gerilla üzerinde geniş çaplı operasyonlar yürütüp, Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uyguladı. Bunlara rağmen direniş sürdü. Böylece AKP'nin politikaları boşa çıkarıldı. Kürt halkı 90 yıldır direniyor, bugün çözüm aşamasına ulaşmıştır. Avrupa bir adım atmış, raporlarında aktivist demiş. Bu yetmez. terör listesi tamamen ortadan kaldırılmalı, kendi çıkarları için Kürt halkını bir daha harcamamalıdır. Biz bölgede yeni bir süreç başlatmak istiyoruz. Bugün imkânlar oluşmuştur.
 
Gerillayı zayıflatmayız
 
Bir Kürt meclisi olsun, liderleri olsun, yönetimleri olsun istiyorduk. Gerilla ve Peşmerge güçleri bir komutanlık altında olsun istiyorduk. Bunu hedeflemiştik ama o dönem zordu. Şimdi bunların imkanları oluştu. Yeni anayasa çoğulcu olmalıdır. Şimdi ki gibi herkes Türk olmaya mecbur olmasın. Anayasa'nın 66'ncı maddesinde 'devlete bağlı herkes Türktür'deniliyor. Çıkacak yasada Türkiye'de yaşayan herkese Türk milleti deseler, bu şimdiye kadarki inkârcı  ve asimilasyoncu bir yasa olur. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Güçlerimiz Güney Kürdistan'a çekilecek yalnız halkın arasına gitmeyecek. Güçlerimiz buradaki Medya Savunma Alanları'na çekilirse kimsenin bundan rahatsız olacağını zanetmiyorum. Güçlerimiz burada yerleşecek eğitim çalışmalarını sürdürecek.  Gerillayı zayıflatmayız. Bunu herkes iyi bilsin." 
 
BDP'li Tan, pazarlığın omurgasını itiraf etti!
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK'nın silahlı güçlerini çekeceğini, ardından Orta Doğu'da Kürt siyasetiyle ilgili silahların sonsuza kadar susacağını belirterek, "Türkiye de yeni bir anayasa yapacak. Kürtlere insani, ahlaki, vicdani hakları tanınacak. Kürtler de rahat edecek. Barış sürecinde olayın özeti bu. Bu süreçte geçici anayasa formülüne bile sıcak bakıyoruz" dedi. Bursa'da düzenlenen "Barış ve Anayasa" konulu panelinde konuşan Tan, İmralı ve Kandil görüşmelerinde yer aldığını hatırlatırken, süreçle ilgili Kürtlerin ne istediği sorularına cevap verdi. Tan, şöyle konuştu:
 "Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun ifadeleriyle neyin pazarlığı yapılıyor. Olan biten şu: PKK silahlı mücadeleye son verecek. Önce çatışmasızlık sürecek. PKK'nın silahlı güçlerini geri çekmesinin ardından Orta Doğu'da Kürt siyaseti ile ilgili silahlar sonsuza kadar susacak. Günümüzde silahla çözüme ulaşmak artık geride kaldı. Müzakere etmek en geçerli yöntem. Kürtler önlerinde somut bir vaat bulunmasa da süreci destekliyor. PKK silah bırakarak sürece ciddi katkı sağladı. Bundan sonra yeniden örgütlenip silahlı mücadeleye dönmek çok zor. Türkiye yeni bir anayasa yapacak, demokratikleşecek. Kürtlere insani, ahlaki, vicdanı hakları tanınacak, Kürtler de rahat edecek. İşin özeti bu. Bu pazarlığa PKK, BDP, Kürt siyaseti ve Başbakan Erdoğan uyacak mı. PKK ve Kürt siyaseti sözünde duracak. Biz ana dilde eğitimi, belki özerk yapıyı veya diğer hak ve özgürlükleri istemeye devam edeceğiz ama bunlar birden olacak şeyler değil. Bu süreçte 'geçici anayasa'formülüne bile sıcak bakıyoruz. Türkiye'nin batısında 'bölünme', doğusunda ise 'kandırılıyor muyuz'endişesi var." 
Aynı panelde konuşan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar da, "PKK'nın çekilmesi ve silah bırakması önemli bir hamle. Barış süreci fay kayması ortaya çıkaracak. Mandela 27 sene hapiste yattı. Barış sürecinde Mandela ile hapisteyken görüşmelere başlandı. 1990'lı yıllarda Mandela serbest kaldı. O zaman gerek siyahların gerek beyazların endişeleri vardı ancak görüşmeler sırasında her iki tarafın da endişeleri giderildi. Kürtler silahla alabileceklerinden çok daha fazlasını bu süreçte elde edecek" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83588



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,370 µs