En Sıcak Konular

TÜRKİYE NİSAN AYINDA 45 DERECEYİ GÖRDÜ

28 Nisan 2013 20:03 tsi
TÜRKİYE NİSAN AYINDA 45 DERECEYİ GÖRDÜ Sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken Adana'da Nisan ayında termometre 45 dereceyi gösterdi.

Adana Nisan ayında 45 dereceyi gördü!

Sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken Adana'da Nisan ayında termometre 45 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıkları ülke genelinde 2 ila 4 derece daha artacak.

Sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken Adana'da Nisan ayında termometre 45 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıkları ülke genelinde 2 ila 4 derece daha artacak.

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası cuma gününden itibaren Türkiye'de yaz sıcaklarının yaşanmasına neden oldu. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkarak 5 ila 8 derece yükseldiği Türkiye'de bundan en fazla Adana etkilendi. Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Adana'da nisan ayında termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise serinlemek için parklara akın etti. Atatürk Parkı'na gelen vatandaşlar ağaç gölgesinde oturup ayran içerek serinlemeye çalıştı. Çocuklar ise her zaman olduğu için serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalını tercih etti. Kanala girip yüzerek serinlemeye çalışan çocuklar havuzlar paralı olduğu için gidemediklerini söyleyerek, "Bizde hava çok sıcak olduğu için kanalda serinliyoruz. Nisan ayında olmamıza rağmen hava çok sıcak. Sıcaktan bunaldığımız için yüzüyoruz" dediler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesine göre sıcaklığın pazartesinden itibaren mevsim normallerine düşeceği, önümüzdeki hafta sonu ise yağış görüleceği yönünde.

Ülke genelinde sıcaklıklar 4 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıkları ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Türkiye genelinin az bulutlu ve açık, Doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor. Rüzgarın, Türkiye'nin Doğu kesimlerde Kuzey ve Doğu, Batı kesimlerinde Güney ve Güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Adana_Nisan_ayinda_45_

dereceyi_gordu/279476#.UX1LrqLxqCk



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,624 µs