En Sıcak Konular

ŞANDIR: ''DAMAT FERİT NEYSE AKP O''

27 Nisan 2013 11:41 tsi
ŞANDIR: ''DAMAT FERİT NEYSE AKP O'' Kandil’deki toplantının, Mondros Mütarekesi’nin benzeri olduğuna işaret eden Şandır, Karayılan’ın açıkladığı 6 maddeden oluşan şartların savaşı kaybetmiş bir devlete karşı ateşkes mütarekesi olduğunu söyledi.

'Damat Ferit' neyse AKP o!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Kandil'de düzenlenen toplantıyı değerlendirirken, "Biz, bu yaşananları milletimizin tarihi açısından utanç günü olarak değerlendiriyoruz. Bu, Mondros Mütarekesi'nin yeni versiyonudur. Yaşanan süreç, bir devlet kurma sürecidir" dedi. Şandır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Karayılan'ın açıklamasının Türk milletine bir meydan okuma olduğunu kaydetti.  Ülkeyi bu duruma düşüren AKP iktidarını şiddetle kınadıklarını kaydeden Şandır, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk milletine bir meydan okuma yapılmıştır, hakaret edilmiştir. AKP Hükümeti buna karşı çıkamamış, Türk milletinin egemenlik haklarını savunamamıştır. Biz, bu yaşananları milletimizin tarihi açısından acı bir gün, bir zillet, utanç günü olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
Mondros Mütarekesi gibi
 
Kandil'deki toplantının, Mondros Mütarekesi'nin benzeri olduğuna işaret eden Şandır, Karayılan'ın açıkladığı 6 maddeden oluşan şartların savaşı kaybetmiş bir devlete karşı ateşkes mütarekesi olduğunu söyledi. Şandır, şöyle devam etti: "Yaşanan süreç, bir devlet kurma sürecidir. Uluslararası hukukta, bir devlet bu süreçler yaşanarak kurulur. Bir devleti kurmak için önce bir millete, sonra bir ülkeye, sonra da egemenlik haklarına sahip olmak gerekir. Damat Ferit Hükümeti neyse bugün AKP Hükümeti de aynı fonksiyonu ortaya koyarak müzakere yoluyla yarattıkları Kürtlere egemenlik tahsisi yapmaktadır!   Bu süreç bugün değilse yarın bu bölgede bir Kürt devletine dönüşecektir." Karayılan'ın "Eğer şartları ihlal ederseniz bu defa 50 bin kişiyle geliriz" dediğini hatırlatan Şandır, "40 bin insanımızı katleden PKK terör örgütü şimdi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından resmi muhatap olarak kabul edildi. Müzakereler yapılıyor. PKK, terör örgütü olmaktan çıkıyor. PKK'nın elebaşısı da affediliyor. Süreç böyle tamamlanacak" diye konuştu.

Çözüm değil dağılma süreci

AKP'nin "çözüm" adını verdiği sürecin adının "dağılma" süreci olduğunu iddia eden Şandır, "Türkiye'yi değerleri ile milleti ile devleti ile dağıtmayı amaçlayan bir süreçtir. Türk milleti daha kötü şartlarda birliğini, egemenliğini, bedelini kanla ödeyerek kazanabilmiştir. Bugün de gerekirse Türk milliyetçilerinin önderliğinde bir milli mücadeleyi bu millet yine ortaya koyacaktır" ifadelerini kullandı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83529


Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs