En Sıcak Konular

ERGENEKON'UN CESETLERİ

26 Nisan 2013 22:44 tsi
ERGENEKON'UN CESETLERİ PKK ile yasal olmayan yollarla mücadele etmekle suçladıkları kişilere salya sümük saldıranlar, bugün AKP iktidarının yasa dışı yollarla PKK ile pazarlık etmesini sevinçle alkışlıyorlar.

Ergenekonun cesetleri

Ergenekon Davasını başlatanlar, darbeci diye adlandırdıkları kesimin kamuoyunda iyice gözden düşürülmesi, cani ruhlu, acımasız katiller olarak bilinmesi için olaya biraz kan, cinayet, ceset katacak delillerin de ortaya çıkacağını canı gönülden hayal ediyorlardı. 
Bu amaçla kazılar yapıldı. Yapılan ihbarlar sonucu Güneydoğu’da ceset avına çıkıldı. Diyarbakır’dan Silopi’ye kadar pek çok askeri ve sivil alanda dozerlerle, kazma küreklerle delik deşik edilen arazilerde ceset arandı. Topraktan çıkartılan kemik parçaları malum medya tarafından “aranan cesetler bulundu” diye manşetlere taşındı. 
Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı incelemeler sonucu, söz konusu kemiklerin çoğunun hayvanlara ait olduğu, bir kısmının ise 100 yıl evvel gömülen insanların kemikleri olduğuna dair raporları ise görmezden geldiler. 
Ama yılmadılar. 
Ergenekon’un ne kadar eli kanlı cani insanlarla dolu bir örgüt olduğunu ispatlamak için var güçleriyle Turgut Özal’ın Ergenekoncularca zehirlenerek öldürüldüğü iddiasını tekrar tekrar gündeme getirdiler. Mahkeme kararıyla Özal’ın kabri açıldı. Cesedi incelendi. İnceleme sonuçları daha açıklanmadan “Özal’ın zehirlenerek öldüğü ortaya çıktı” diye manşet attılar. 
Ama Adli Tıp’ın raporunda “Özal’n zehirlenerek öldüğüne dair hiçbir bulguya yer almadığına dair” ifadeler yer alınca şok olmalarına rağmen “durmak yok, yola devam” dediler. 
Şu sıralar Muhsin Yazıcığlu’nun helikopterinin Ergenekoncularca düşürüldüğünü feryadü figan ederek ispatlamaya çalışıyorlar. Ortada bu konuda da hiçbir somut delil yok. “Yanlış yerde arama yapılmış da, zaman kaybedilmiş de… miş de miş miş.” 
Ne “bu helikopteri düşürün” diyen bir odak var ortada, ne de “somut olarak bu eylemi gerçekleştirdiği bilinen bir kişi ya da kurum”. 
Ama sorun olması değil zaten. 
“Ergenekoncular Cumhurbaşkanı öldürdü, helikopter düşürdü, bir sürü insanı öldürüp toprağa gömdü” haberlerini aylarca hatta yıllarca yayıp insanların kafasını iyice karıştırıp gerçek bilgi ve deliller ortaya çıkınca bunları sümenaltı ederek gerçekleştirdikleri “gri propaganda başarısını” zevkle izlemektir amaç. 
Ortada bir cinayet ya da suikast varsa bunun bütün yönleriyle kamuoyuna gösterilmesi yerine “ispatlayamazsak da bu caniler mutlaka bu eylemleri yapmışlardır” kinciliği ile masum insanlara yapılan saldırılar yapanların hanesine sonuçta utanç olarak yazılır. Onların karakter analizinin daha iyi yapılmasını sağlar. 
PKK ile yasal olmayan yollarla mücadele etmekle suçladıkları kişilere salya sümük saldıranlar, bugün AKP iktidarının yasa dışı yollarla PKK ile pazarlık etmesini sevinçle alkışlıyorlar. 
“Onların yaptığı yasa dışı ama kötü, bizim yaptığımız yasa dışı ama iyi” mantığı gibi bir hukuk devleti mantığı olur mu? 
Madem Ergenekonculuğun temelinde “hukuk dışılık var” bunlarda Ergenekoncu o zaman. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12005538/ergenekonun-cesetleri/muharrem-bayraktar


Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,925 µs