En Sıcak Konular

BU HESABI KİM VERECEK?

25 Nisan 2013 23:24 tsi
BU HESABI KİM VERECEK? AKP, yıllardır kan döken, cinayet işleyen katillerin ellerini kollarını sallayarak çıkıp gitmelerine sessiz kalacağının teminatını verdi.

Bu hesabı kim verecek

Ankara'da Milli Güvenlik Kurulu'nun toplandığı saatlerde, AKP-İmralı-Kandil-BDP koalisyonu, Türkiye'yi lime lime etme projesine yeni bir halka daha ekledi.
 
AKP, yıllardır kan döken, cinayet işleyen katillerin ellerini kollarını sallayarak çıkıp gitmelerine sessiz kalacağının teminatını verdi. Eli silahlı katillerin dağdan rahatça inebilmeleri için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geri çekilmesinden sonra, Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan da kendi takvimini açıkladı ve tehditler savurdu. İmralı canisi ile yapılan pazarlıklarda varılan anlaşmalar, Kandil'deki Karayılan'ın kontrolünde hayata geçiriliyor.
 
ARALARINDa yabacı basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda gazeteci, Erbil'den karayoluyla Kandil Dağı yakınlarındaki Kandil beldesine gitti. Böylece AKP'nin onayı ve desteği ile İmralı'dan sonra Kandil'de parti genel merkezine dönüştü. Kandil katili Karayılan, çekilmenin "şimdilik" kaydıyla olduğunun üzerinde durdu ve bir devlet başkanı edasıyla şartlarını hatırlattı. Bunların biran önce yerine getirilmesini istedi.
 
HÜKÜMETİNterör örgütüne teslim olduğunu ve protokolleri yerine getirdiğini belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün aslında TSK çekilmektedir, alan PKK ve KCK yapılanmasına bırakılmaktadır. Başbakan, PKK'nın hayalini gerçekleştirmiştir. Gelinen noktanın AKP'nin terör örgütüyle yaptığı seçim işbirliğidir. Terör örgütünün çekilmesini kayıt altına mı aldınız? Denetimli serbestlikleri mi var? Nerede olduklarını biliyorsanız bugüne kadar niye operasyon düzenlemediniz?" diye sordu. 
 
AKP-İmralı-Kandil-BDP koalisyonu, Türkiye'yi lime lime etme projesine yeni bir halka daha ekledi. AKP, yıllardır kan döken, cinayet işleyen katillerin ellerini kollarını sallayarak çıkıp gitmelerine sessiz kalacağının teminatını vermesinde sonra PKK'da kendi üzerine düşeni yapacağını ilan etti ve yeni tehditler savurdu. Eli silahlı katiller döktükleri kanın, yaptıkları katliamın hesabı sorulmadan, ellerini- kollarını sallayarak gidecekler. Kandil'in karayılanının şartlarını sıraladığı saatlerde Ankara'da da Milli Güvenlik Kurulu'nun toplanması AKP'nin İmralı canisi ve Kandil katillerine verdiği teminatın bir parçası olarak değerlendirildi.
 
Dağdaki teröristlerin rahat hareket edebilmeleri için Türk Silahlı Kuvvetleri yeni pozisyon aldı. Kandil'deki elebaşı Karayılan da kendi takvimini açıkladı. İmralı canisi ile yapılan pazarlıklarda varılan anlaşmalar, Kandil'deki Karayılan'ın kontrolünde hayata geçiriliyor. Aralarında yabacı basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda gazeteci, Erbil'den karayoluyla Kandil Dağı yakınlarındaki Kandil beldesine gitti. Böylece AKP'nin onayı ve desteği ile İmralı'dan sonra Kandil'de parti genel merkezine dönüştü. Kandil katili Karayılan, çekilmenin "şimdilik" kaydıyla olduğunun üzerinde durdu ve bir devlet başkanı edasıyla şartlarını hatırlattı.
 
Bunların biran önce yerine getirilmesini istedi. Hükümetin terör örgütüne teslim olduğunu ve protokolleri yerine getirdiğini belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün aslında TSK çekilmektedir, alan PKK ve KCK yapılanmasına bırakılmaktadır. Başbakan, PKK'nın hayalini gerçekleştirmiştir. Gelinen noktanın AKP'nin terör örgütüyle yaptığı seçim işbirliğidir. Terör örgütünün çekilmesini kayıt altına mı aldınız? Denetimli serbestlikleri mi var? Nerede olduklarını biliyorsanız bugüne kadar niye operasyon düzenlemediniz?" diye sordu.
 
Kandil'in katilleri, buldukları imkanları bir şova dönüştürmekten geri durmadılar. Gazetecilerin isimlerini ve hangi kuruluşta görev yapıklarına ilişkin bilgileri alan terör örgütü mensupları, canlı yayın araçlarının girişine izin vermeyerek, geri gönderdi. Gazeteciler daha sonra açıklamanın yapıldığı yere götürüldü. Dağdaki katillerin başı Murat Karayılan, "Silahlı güçlerimizi kayıtsız şartsız geri çekiyoruz" açıklaması yaptı. Bu açıklamanın arkasına da şartlarını ekledi ve tehditler savurdu. Kandil'den daha açıklama yapılmadan, bazı merkezlerden Kuzey Irak'a doğru grupların yola çıktığı öğrenildi.
 
IRAK VE SURİYE'YE
Türkiye'de bulunan PKK'lılar Kuzey Irak'taki Hakurk ve Haftanin kamplarına ellerini kollarını sallayarak gidecek. Karayılan'ın basın toplantısının ardından Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan PKK'lılara 'geri çekilin'talimatı verilecek. Eli kanlı 2 bin 194 terör örgütü üyesi, AKP'nin sağladığı güvenli koridorlardan geçerek Irak sınırındaki kamplara gidecek. Talimatla 7'şerli gruplar halinde harekete geçecek olan PKK'lı teröristler bir önceki grubun yolunu takip ederek güvenlik koridorlardan 'karşılama', 'erzak', 'lojistik've 'öncü'gibi ihtiyaçları karşılanarak yurtdışına çıkacak. PKK'lı teröristler Kuzey Irak'taki Haftanin ve Hakurk kamplarında toplanacak. Teröristler daha sonra buradan da gruplar halinde Kandil'e geçecek. Teröristlerin bir bölümü de Suriye'ye gidecek
 
HERONLAR UÇMAYACAK, TERMAL KAMERALAR ÇALIŞMAYACAK
Teröristlerin çekilmesi sırasında askerin nasıl davranacağı da ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'lıların geri çekilmeleri esnasında daha önce örgütün saldırı ve eylemlerine karşı riskli görüldüğü için 'geçici üs bölgesi'ilan edilen yerlerde asker bulunmayacak. Daha önce PKK tehdidine karşı bu bölgelerde tedbir alan Türk Silahlı Kuvvetleri geçiş noktalarında güvenlik güçlerini hazır tutuyordu. Ancak çekilme sürecinde, PKK'nın geri çekilme kararını almasından dolaya sözkonusu yerlerde güvenlik güçlerinin tedbir almasına gerek görülmedi.
 
120 KARAKOLDAKİ GÖZETLEME KULELERİ BOŞALTILACAK
PKK'lıların geçişleri 01.00 ile sabaha karşı 04.00 arasında olacak. PKK'lılar, Türkiye'ye giriş yaptıkları ve "güvenli koridor" olarak gördükleri kendi geçiş güzergahlarını kullanacak. İntikaller gece karanlığında araziyi bilen örgüt kuryeleri öncülüğünde yapılacak, gündüzleri ise yüksek kayalık bölgelerde beklenecek. Bu saatlerde Heron uçuşları olmayacak, termal kameralar çalışmayacak. Görüntü ya da temas olmadığı için müdahale de yapılmayacak. Sadece sinyal uyarıcı sismik cihazlarla istihbarat amaçlı dinleme yapılacak. PKK'lıların çekilme güzerg‰hındaki 120 karakoldaki gözetleme kuleleri boşaltılacak.Subay ve komutanlar bağlı bulundukları ilin valisiyle koordinasyon halinde çalışacak.
 
Başbakan, PKK'nın hayalini gerçekleştirdi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadeleden vazgeçildiğini söyledi. Hükümetin terör örgütüne teslim olduğunu ve protokolleri yerine getirdiğini belirten Vural, "Bugün aslında TSK çekilmektedir, alan PKK ve KCK yapılanmasına bırakılmaktadır. Başbakan, PKK'nın bu hayalini gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Vural, geçen yılın baharında terörün artacağı gerekçesiyle TSK'nın sınır ve bölgedeki hareketliliği artırdığına yönelik haberleri göstererek, "Bu sefer PKK'nın bölgedeki hareketliliğini artırmak için TSK maalesef geri çekiliyor.
Erdoğan teslimiyet belgesini imzalamıştır. Şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ricat emrini vermekte ve terörle mücadele yapmamasını temin etmeye dönük adımlar atmaktadır" dedi.
AKP'nin artık PKK'yı terör örgütü saymadığını öne süren Vural, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) de teröristleri "aktivist" olarak nitelediğini anımsattı. AKPM'nin yaklaşımını eleştiren Vural, şunları söyledi:
 
"Şu utanmazlığa bakın. Hemen Avrupa Konseyi nezdinde girişimde bulunulmalı ve PKK'nın terör örgütü olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olanların Türk vatandaşı olduğu notayla ifade edilmelidir. Avrupa  Konseyi değil, PKK ve KCK yürütme konseyi. PKK'ya terör örgütü demeyenler, insanlığın yüz karasıdır. Medeniyetin yüz karasısınız siz. Batsın sizin bu medeniyet anlayışınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK maşasıyla emperyalistlerin hedefi haline gelmiştir. Terörle ulaşamadıkları amaçlarını, siyasi çözüm adı altında bu millete dayatmak isteyen uluslararası bir komplonun tezgahına düşmüştür Recep Tayyip Erdoğan ve kılavuzları."
 
"ERDOĞAN'IN MİLLET NEZDİNDE HÜKMÜ KALMAMIŞTIR"
Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın süreçte milleti "şehitler devam eder" diye tehdit ettiğini savundu. Erdoğan'ın, PKK'yı "analar ağlamasın" diye meşrulaştırdığını iddia eden Vural, "Terör örgütünün silahıyla kendi  milletini tehdit eden başbakan var mıdır?
 
Ben bilmiyorum" diye konuştu. Kimsenin şehit gelmesini istemeyeceğini vurgulayan Vural, "Bu şehitler neden şehit oldular. PKK terör örgütünün, ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik projelerini engellemek için canlarını, kanlarını verdiler. Sen şimdi terör örgütünün isteklerini vererek, şehitlerin ruhunu incitiyorsun. Unutmayalım ki bu toprağın altında binlerce kefensiz yatanı bilmen gerekiyor. Bu zihniyete göre Recep Tayyip Erdoğan, 'Çanakkale geçilmez'deyip ölen 250 bin şehide 'keşke  geçilir deseydik de ölmeselerdi'derdi. Vedat'ın üzerinden, şehidin üzerinden edebiyat yapma" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan'ın çözüm sürecinin ne olduğunu açıklamasını isteyen Vural, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın çocuk haklarından bahsederken, çocukları öldüren PKK'yı meşru gördüğünü söyledi. Vural, "İnsanlarımızın, çocuklarımızın öldürülmesini meşrulaştıran pis, ahlaksız bir siyaset. Ayaklarımın altına alıyorum bu siyaseti" şeklinde konuştu.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa'da yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma başlatıldığını anımsatan Vural, "Mitinge katılan vatandaşlarımızı terörist olarak değerlendiren, milletime 'terörist'diyen bir Başbakan, PKK terör örgütünü barış elçisi olarak kabul ediyorsa, artık Recep Tayyip Erdoğan'ın millet nezdinde hükmü kalmamıştır. Savcının görevini yapması normaldir. Yürütmeden talimat alarak, görev yapanlar Cumhuriyet savcısı olmaktan çıkar" dedi.
 
"VİZEYLE Mİ GİRDİLER?"
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Vural, terör örgütü mensuplarının çekilmesine ilişkin Kandil'de basın toplantısı yapılacağını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan'dan sürecin ne olduğunu anlatmasını isteğini tekrarladı. Terör örgütü üyelerinin nereye gideceğinin, ne yapacağının nasıl tespit edileceğini soran Vural, "Bunlar vizeyle mi kayıtla mı girdiler? PKK'nın yapacağı tek şey, silahları bırakıp adalete teslim olmaktır. Türk milletinin PKK terör örgütüne vereceği hiçbir taviz yoktur. Başka çıkış yolu da yoktur" dedi.
 
Vural, gelinen noktanın AKP'nin terör örgütüyle yaptığı seçim işbirliği olduğunu belirterek, "Terör örgütü çekilecek... Kayıt altına mı aldınız? Denetimli serbestlikleri mi var? Nerede olduklarını biliyorsanız bugüne kadar niye operasyon düzenlemediniz?" diye sordu. TSK'nın geçen yıl sınırda önlemler aldığını, bu yıl tersine hareket etmenin ne mantığı olduğunu soran Vural, "Madem rutindi, geçen sene niye bu rutin terör bölgelerine doğru olurken şimdi batı bölgelerine doğru oluyor?
 
Alandan çekiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütüyle karşılaşmamak için geri çekiliyorsa çok vahim bir tablodur, tüyler ürpertici bir tablodur" şeklinde konuştu. Çözüm sürecinin bir boyutunun da sözde Ermeni soykırımı iddiaları olduğunu belirten Vural, gelişmeleri, iddiaların 100. yılı olan 2015'e kadar ve daha geniş çerçevede ele almak gerektiğini söyledi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=28517



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,901 µs