En Sıcak Konular

CHP'NİN DESTEĞİ İLE PKK'LI TERÖRİST AKTİVİST OLDU

25 Nisan 2013 23:30 tsi
CHP'NİN DESTEĞİ İLE PKK'LI TERÖRİST AKTİVİST OLDU MHP, AKP'nin anti milli 'Öcalan açılımı stratejisine' karşı dişe diş mücadele verirken, CHP bakın AB parlamenterler meclisinde hangi tasarının altına kabul imzası atıyor.

CHP'nin de desteği ile PKK'lı terörist Aktivist oldu
 
MHP, AKP'nin anti milli 'Öcalan açılımı stratejisine' karşı dişe diş mücadele verirken, CHP bakın AB parlamenterler meclisinde hangi tasarının altına kabul imzası atıyor. İmralı görüşmesine kredi veren, öncesinde de 'yerel yönetimleri güçlendirmeye' evet diyen CHP, vatandaşın infialinden çekindiği için topa hiç girmiyor farkındaysanız.
 
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la kayıkçı kavgasından başka bir şey yapmıyor. CHP açılımın neresinde sorusunun kanıtını göreceksiniz az sonra. Yani 'CHP, Öcalan açılımını ve içeriğinin ne olduğunu bilmediklerini söyledikleri barışı destekliyor.'
 
23 Nisan 2013 tarihinde AB parlamenterler meclisinde yapılan toplantıda, BDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün verdiği danışıklı döğüş iki değişiklik önergesi ve Fransız parlamenterin 'teröriste aktivist dediği önerge kabul edildi.
 
Kaderimizi değiştirebilecek o önergeler şöyle efendim:
"1- "Ülkenin gelecekteki demokratik sistemini ve yönetim şeklini belirlemek Türk halkı ve Türkiye'nin karar vereceği bir konudur" cümlesi , "Ülkenin gelecekteki demokratik sistemini ve yönetim şeklini belirlemek Türkiye'nin kurumları ve vatandaşlarının karar vereceği bir konudur" şeklinde değiştirildi.
2- Karar metnindeki "Kürt sorunu ve 40 binden fazla insanın ölümüne neden olan PKK terörizmi" ifadeleri , "Kürt sorunu ve Türk devleti ile PKK arasında 40 bin kişinin ölümüne neden olan mücadele" olarak değişti.
 
3- PKK'lı teröristler aktivist." (Basın - 23 Nisan 2013)
AB'deki Türk düşmanlığı hep egemenlik günlerinde hortluyor efendim. AB organlarının aldığı kararlar, AB için referans kabul ediliyor.
 
Yukarıda yazdığım bölüm AB parlamenterler meclisinde kabul edildi.
İşin en vahim yanı şu. AB bu tasarıyı kabul ettiğindeki, durum o istikameti gösteriyor PKK'lılar terörist değil aktivist olacak. Teröristler aktivist, yaptıkları terörde mücadele olunca haliyle iş başka safhaya geçecek. Kürt aktivistlerin Kürtlerin hakları için mücadele ettiğinin benimsenmesi ile PKK'lı terörist ister yurt dışına çıksın, isterse Munzur'da çiçek toplasın. PKK nostalji olacak bir nevi.
 
O bakımdan AKP'nin akilleri bizi oyalar, millet akillerin püskürtülmesine sevinirken AB cephesinden aldığımız öldürücü yarayı görmenizi istedim. Üstelik o yarayı açanların arasındaki adlar çok bildik. Açılımın kaçak güreşenleri.
 
"AKPM üyesi AK Partili parlamenterlerin çoğu karar aleyhinde oy kullandı. AKPM Türk heyeti başkanı Nursuna Memecan nihai oylamada çekimser kalmayı yeğledi. CHP'li üyelerden Deniz Baykal ve Gülsün Bilgehan karar metni lehinde oy kullanırken, Haluk Koç çekimser kaldı." (1)
Çekimserliği de 'Evet' sayarsak, CHP'li vekiller BDP ile ortak hareket etmiş. AKP'li vekillerde iç siyaset gereği 'hayır' demiş. AB'ye uyum adı altında adım atılacak gelecekte. AKP'nin PKK için ekstra bir şey yapmasına gerek kalmayacak.
CHP'lilerin tavrından anlaşılıyor ki CHP genel merkezinin verdiği karar gereği o metne 'evet' denilmiş Strasbourg'ta. Kemal Bey, Erdoğan'a 'barışı bize açıkla' numarası çekerken, vekillere 'Öcalan açılımının' Avrupa ayağını destekletiyor.
AB parlamenter meclisinin aldığı karara itiraz edecek olan da AKP iktidarı.
Eder mi sizce?
***
Fransız parlamenter de teröristi Aktivist yaptı
"Oylama sırasında AKPM Siyasi Denetim Komisyonu tarafından sunulan bir diğer önergeyle de karar metnine Türkiye topraklarından çekilecek PKK'lılar için "aktivist" nitelemesi eklendi. AKPM Türkiye raportörü Fransız parlamenter Josette Durrieu, aktivist terimi seçiminin "terörist terimi için uluslararası planda benimsenmiş müşterek tanımlama bulunmamasından kaynaklandığını" söyledi."
***
Şimdi efendim, gördüğünüz gibi CHP, BDP, AKP ve AB birlik olmuş. 'Kürtleri tanımamız'la başlayacak süreçte, bölgede devlet kurulma aşamasına gelene kadar ensemizde boza pişirecekler.
Sözün bittiği yerdeyiz.
Kaypaklara, hainlere, işbirlikçilere karşı amansız bu mücadelede, durumu Türk Milletine anlatalım ve zaferimiz için dua etmeyi ihmal etmeyelim. (Kaynak: (1) http://ekonomi.milliyet.com.tr/turkiye-siyasi-denetimde-aliyor/ekonomi/ekonomidetay/23.04.2013/1697454/default.htm)

Neval Kavcar - Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=28520




Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,604 µs