En Sıcak Konular

23 NİSAN HİÇ BÖYLE UTANMADI(!)

24 Nisan 2013 12:26 tsi
23 NİSAN HİÇ BÖYLE UTANMADI(!) Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dönüştürme peşinde olanlar milli bayramları, Atatürk ve Cumhuriyet’le hesaplaşma fırsatı olarak görüyor!

Milli birlik ruhunda derin yaralar açıldı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dönüştürme peşinde olanlar milli bayramları, Atatürk ve Cumhuriyet'le hesaplaşma fırsatı olarak görüyor! 23 Nisan kutlamalarında yaşanan son olaylar, milli birlik ve beraberliğimizin artık pamuk ipliğine bağlı olduğunu ortaya koydu
 
AKP'nin iktidara geldiği günden beri uyguladığı bilinçli dönüştürme programı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yılı kutlamalarında tüm çıplaklığıyla kendini gösterdi. Zoraki yapılan resmi kutlamalar ve yaşanan diğer gelişmeler, "Türk" alerjisinin zirve yaptığı, Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" vecizesinin silindiği, aziz şehitlerimizin kelle, teröristlerin müzakere ortağı olduğu 2013 Türkiyesinin yönünü ortaya koydu.
 
1) Her milli bayramda olduğu gibi, üşüttü 
 
Başbakan Tayyip Erdoğan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir'deki 23 Nisan törenlerine katılmadı. Sağlık durumunu ve doktorların tedavi süresince rüzgarlı havaya çıkmama uyarısını gerekçe gösteren Erdoğan, TBMM ve Başbakanlık'taki törenlerde ise yer aldı.
 
2 Taksim'deki törenin süresi: 144 saniye!..
 
23 Nİsan, İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda önceki yılların aksine protokolün düşük katılımıyla kutlandı. Anıta çelenk, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ibaret olan törenin sadece 2 dakika 24 saniye sürmesine, CHP teşkilatından sert tepki geldi: Bu tören çakmadır. İktidar milli bayramları unutturmak istiyor!
 
3 Tan: Yaşasın şeriat yıkılsın Kemalizm!
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ulusal Egemenlik Bayramı'na dil uzatıp kinini kustu: Türk-İslam sentezi bir zehirdir. Kürtler ulus devlet istemiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Kemalist yapının artık tarihe kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Ben şeriatçıyım. 
 
4 TSK, siyasi uzantı BDP ile bir arada!..
 
TBMM'de 23 Nisan törenlerinde bir ilk daha yaşandı. Genelkurmay ile terör örgütünün siyasi uzantısı BDP'nin yönetimini 2007'den beri ilk kez bir araya getiren kutlamalar, 'askerin açılımı' yorumlarına yol açarken, basına yasak getirilerek görüntü alınması engellendi. Gazeteciler sadece TBMM Başkanı Çiçek'in tebrikleri kabul ettiği salona alındı.
 
Başbakan bu yıl da Anıtkabir'e gitmedi
 
Geçen sene olduğu gibi bu sene de Erdoğan, Anıtkabir'deki 23 Nisan törenlerine katılmadı. Buna mazeret olarak sağlık nedenlerini gösteren Başbakan, TBMM ve Başbakanlık'taki törenlerde yer aldı
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, resmi programında olmasına rağmen TBMM'nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmadı. Başbakan Erdoğan'ın Anıtkabir'deki törenlere sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı belirtildi. Başbakanlık kaynakları, doktorlarının ses kısıklığı rahatsızlığının tedavisi sürecinde Başbakan Erdoğan'a, rüzgarlı havaya çıkmaması uyarısında bulunduğu için Anıtkabir'deki törene katılamadığını açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın resmi programında Anıtkabir'e katılacağı belirtilmişti. Ancak Anıtkabir'e gitmeyen Başbakan Erdoğan, TBMM'de düzenlenen törenlere gitti. Erdoğan, çocukların ziyareti sırasında ve koltuğu çocuklara devir töreninde de Başbakanlık'taydı.
 
Geçen sene de yoktu
 
Erdoğan, geçen yıl da Anıtkabir'deki törene katılmamıştı. Başbakan Erdoğan, 23 Nisan nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmamasının özel bir sebebinin olup olmadığının sorulması üzerine, "9.5 yıldır törenlere aksatmadan katılan bir Başbakan'ın özel sebebi olmaz. Özel bir anlam giydirmeye gerek yok" demişti. 
 
Muhalefet oradaydı
 
Bu arada. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti. Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi. Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Çiçek, Anıtkabir özel defterini imzaladı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83413


Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,404 µs