En Sıcak Konular

İRAK ORDUSU KERKÜK'E MÜDAHALE ETTİ

24 Nisan 2013 13:23 tsi
İRAK ORDUSU KERKÜK'E MÜDAHALE ETTİ Irak ordusunun Kerkük'e bağlı Havice bölgesinde düzenlediği saldırıda çok sayıda göstericinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 100'den fazla kişi yaralandı.

Kerkük'teki müdahaleye istifalı protesto

Irak ordusunun Kerkük'e bağlı Havice bölgesinde düzenlediği saldırıda çok sayıda göstericinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 100'den fazla kişi yaralandı. Müdahelenin ardından bölgede ciddi gerginlikler ve çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor. 

Havice'de halen devam olaylarda toplam 23 kişinin öldüğü ve 114 kişinin yaralandığı, olayların bir subayın öldürülmesiyle başladığı iddia ediliyor.

Cuma günü başlayan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki karşıtı gösterilerde bir subayın vurulduğu, hükümet güçlerinin olayla ilgili araştırma yapmak istemesiyle olayların büyüdüğü belirtiliyor.

Gösterilerdeki ölü ve yaralı sayısına dair hükümet kaynaklarından herhangi bir açıklama yapılmazken, bölgeye giriş ve çıkışlara izin verilmediği için olaylara dair sağlıklı bilgi de alınamıyor.

Kerkük'teki Kürt partilerinin yöneticileriyle Irak meclis üyelerinin, Kürdistan Yurtseverler Birliği binasında toplantı yaptıkları ayrıca Kerkük İl Meclisi'nin, yaşanan krizin sona ermesi için temaslarına devam ettiği ifade edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Havice ilçesine komşu köylerdeki silahlı kişiler, Irak ordusunun göstericiler üzerine ateş açtığı bölgedeki bazı teftiş noktalarını ele geçirdi.

Kerkük il meclis üyesi Abdullah Sami Asi, Başbakan Nuri El Maliki karşıtı gösterilerin uzun süredir devam ettiğini, 19 Nisan'daki gösterilerin ardından Maliki'ye bağlı askeri güçlerin Havice ilçesine giriş ve çıkışları yasakladığını söyledi.

Kerkük'ün 45 km kuzeyinde yer alan Havice ilçesinde gerginliğin giderek arttığını vurgulayan Asi, Dicle Operasyon Gücü'nün de bölgeye gittiğini kaydetti.

Temim istifa etti 

Eğitim bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Salih el-Mutlak liderliğindeki Ulusal Diyalog Cephesi liderlerinden olan Irak Eğitim Bakanı Muhammed Temim, Irak ordusunun Havice'ye düzenlediği kanlı saldırıyı protesto için görevinden istifa etti.

Çatışmalar devam ediyor

Havice'deki gösterilerin organizatörlerinden Gassan Ebu Erkan çatışmaların devam ettiğini belirterek, Maliki'nin özel birliğine ait askerleri esir aldıklarını ve ellerindeki askerleri bir handa sakladıklarını iddia etti.

Çatışmaların başından itibaren bir helikopter düşürdüklerini öne süren Erkan, 6 zırhlı aracı ve 2 tankı ele geçirerek Maliki güçlerine karşı kullandıklarını kaydetti.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83402



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs