En Sıcak Konular

KAMALAK: ''BÜYÜK İSRAİL İÇİN TÜRKİYE'Yİ BÖLECEKLER''

24 Nisan 2013 22:02 tsi
KAMALAK: ''BÜYÜK İSRAİL İÇİN TÜRKİYE'Yİ BÖLECEKLER'' Son dönemlerde Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan baş döndürücü gelişmeler ABD-İsrail merkezli yeni bir tezgâhı işaret ediyor.

Büyük İsrail için Türkiye'yi bölecekler

Son dönemlerde Türkiye ve Ortadoğu'da yaşanan baş döndürücü gelişmeler ABD-İsrail merkezli yeni bir tezgâhı işaret ediyor.

Son dönemlerde Türkiye ve Ortadoğu'da yaşanan baş döndürücü gelişmeler ABD-İsrail merkezli yeni bir tezgâhı işaret ediyor. Yaşanan bütün bu gelişmelerin amacının İsrail'in güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Nihai hedef büyük İsrail devletinin kurulmasıdır. Bunun için de Türkiye'nin bölünmesi lazımdır. Türkiye'yi bölmek için yapılması gereken her şey de yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Etnik farklılıklar öne çıkarılıyor

Öncelikli hedefin İsrail'in Ortadoğu coğrafyasında güvenliğini sağlamak ve sonrasında da büyük İsrail'in tesis edilmesi olduğunu söyleyen Kamalak, bu uğurda Türkiye'nin bölünmesi gerektiğini belirtti. Kamalak, Türkiye'yi bölmek için etnik yapı ve mezhepsel farklılıkların ön plana çıkarılması başta olmak üzere her şeyin yapıldığını söyledi. Kürtleri inkâr politikasının yanlış olduğunu anlatan Kamalak, "İktidarda olsaydık olaylar bu boyutlara gelmezdi ki temelinde ekonomik ve eğitim sorunları var. En önemlisi oradaki insanların dinine, diline, kıyafetine ve ismine müdahale var. Türkiye'nin en fakir illeri, işsizliğin en yoğun olduğu iller neresi? Şu an ülkenin bölünme endişesini taşıyoruz" dedi.

"Tek çatının yegâne formülü İslâm'dır

PKK terör örgütünün silah bırakma konusuna değinen Kamalak, "Bırakmaları istenen silahları kimler veriyor?" derken, Doğu ve Güneydoğu'nun küresel emperyalizm için kanlı bir pazar olduğunu söyledi. Kamalak, "İmralı'dan barış çıkmaz, örgütün meşrulaşması çıkar" dediklerini ve şu andaki durumun da bunu doğruladığını belirtti. "Öcalan bebek katili mi yoksa devletin muhatabı mı?" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, "PKK terör örgütü olarak anılmayacak; gerilla ya da özgürlük savaşçısı olarak anılacaktır. Herkesi tek çatı altında toplayabilecek yegane şey İslam kavramıdır" ifadesini kullandı.

Ortadoğu'daki gelişmelere dikkat çeken Kamalak, nihai hedefin büyük İsrail devletinin kurulması olduğunu söyledi. "İsrail'in en önemli düşmanlarından birisi Saddam'dı. Zira iddiası olan bir devlet başkanıydı. 'Kimyasal silahı var' dediler, yalanla bertaraf ettiler. Irak şu an can derdinde fiilen üçe bölünmüş durumda, istikrar yok. Irak'tan sonra diğer tehlike Suriye'ydi şimdi o da etkisiz hale getirildi" diyen Kamalak, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'daki bütün gelişmelerin amacı İsrail'in güvenliğini sağlamak ama nihai hedef büyük İsrail devletinin kurulması. Bunun için de Türkiye'nin bölünmesi lazımdır. Türkiye'yi bölmek için yapılması gereken her şey de yapılıyor.

Bunun için etnik yapı ve mezhepsel farklılıklar ön plana çıkarılıyor. Kürtlere destek verildiğinde onların lider kadrosu, Türk merkezi yönetimine karşı kendilerine destek verenlere karşı minnettar kalacaktır o yüzden dışarıdan destek görüyor. Barış anlamlı bir çözüme kim hayır diyebilir, kim kardeş kanı aksın diyebilir."

İktidarda olsaydık olaylar bu boyutlara gelmezdi

Kürtleri inkar politikasının yanlış olduğunu anlatan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidarda olsaydık olaylar bu boyutlara gelmezdi ki temelinde ekonomik ve eğitim sorunları var.

En önemlisi oradaki insanların dinine, diline, kıyafetine ve ismine müdahale var. Birçok yerin ismi değiştirildi, neden? Bir takım değişiklikler yapılacaksa oradaki insanların rızası olması lazım oysa bırak onu sürgün yeri olarak kullanmışız. Türkiye'nin en fakir illeri, işsizliğin en yoğun olduğu iller neresi? Şu an ülkenin bölünme endişesini taşıyoruz."

Emperyalizm için kanlı pazar

PKK terör örgütünün silah bırakma konusuna değinen Kamalak, "Bırakmaları istenen silahları kimler veriyor" diye sordu. "Küresel emperyalizme göre en iyi Müslüman ölü Müslümandır" görüşünü dile getiren Kamalak, şunları kaydetti: "Türkiye'de barış sağlanırsa, bu durumdan örgütün Avrupa ayağı ve Avrupalılar memnun kalmayacaktır. Çünkü Doğu ve Güneydoğu küresel emperyalizm için kanlı bir pazardır. Paris'te 3 kadın öldürüldüğünde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande onlarla görüştüklerini söyledi ki bu kadınlar kırmızı bültenle aranıyor. O görüştüğünü açığa vurdu, tek görüşen o mu acaba? 'İmralı'dan barış çıkmaz, örgütün meşrulaşması çıkar' dedik ve şu an öyle oldu. Öcalan bebek katili mi yoksa devletin muhatabı mı? PKK terör örgütü olarak anılmayacak gerilla ya da özgürlük savaşçısı olarak alınacaktır. "Kamalak, herkesi tek çatı altında toplayabilecek yegane şeyin İslam kavramı olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Buyuk_Israil_icin_Turkiyeyi_bolecekler/279087#.UXgilKLxqCk


Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,304 µs