En Sıcak Konular

MAVİ MARMARA MAĞDURLARI: ''BİZİM DAVAMIZDAN SİZ VAZGEÇEMEZSİNİZ''

21 Nisan 2013 16:20 tsi
MAVİ MARMARA MAĞDURLARI: ''BİZİM DAVAMIZDAN SİZ VAZGEÇEMEZSİNİZ'' İsrailin, Mavi Marmara katilimı ile ilgili tazminat konusuna yeşil ışık yakmasının ardından gelişen süreç hakkında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, basın açıklaması yaptı.

Bizim davamızdan siz vazgeçemezsiniz

İsrailin, Mavi Marmara katilimı ile ilgili tazminat konusuna yeşil ışık yakmasının ardından gelişen süreç hakkında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, basın açıklaması yaptı.

Mavi Marmara mağdurlarından iktidara sert tepki

Bizim davamızdan siz vazgeçemezsiniz

İsrail'in, Mavi Marmara katilimı ile ilgili tazminat konusuna yeşil ışık yakmasının ardından gelişen süreç hakkında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, basın açıklaması yaptı. Ölenlerin aileleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını gemide şehit edilen Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu okudu. Topçuoğlu, "Tazminatla ilgili görüşülmesi konusunda rahatsızlığımızı bildirmemize rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığındaki heyetin apar topar bu görüşmeleri planlaması süreç hakkında rahatsız edici beyanatlarda bulunulması, davalardan vazgeçileceği beyanatlarının tamamı bizim dışımızda olup, karşı olduğumuz rahatsız edici ifadelerdir." dedi.

 İSTANBUL/Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaptıkları ortak basın açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ve iktidarı eleştirdi. Arınç'ın sürece olumlu katkı sağlayamayacağını belirten Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, "Tazminatla ilgili görüşülmesi konusunda rahatsızlığımızı bildirmemize rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığındaki heyetin apar topar bu görüşmeleri planlaması süreç hakkında rahatsız edici beyanatlarda bulunulması, davalardan vazgeçileceği beyanatlarının tamamı bizim dışımızda olup, karşı olduğumuz rahatsız edici ifadelerdir." dedi.

 İsrail'in Mavi Marmara saldırısı ile ilgili tazminat konusuna yeşil ışık yakmasının ardından gelişen süreç hakkında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Mavi Marmara gemisinin önünde basın açıklaması yaptı. Ölenlerin aileleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını gemide şehit edilen Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu okudu. Topçuoğlu, hükümet ile yaptıkları görüşmeyi hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Mavi Marmara şehitlerinin yakınları olarak İsrail'in özrünün ardından gelişen süreçte Mavi Marmara ve Gazze özgürlük filosunun amaçları görmezden gelinerek tazminat meselesi üzerine Türkiye ve dünya medyasında yapılan tartışmaları üzüntü ile karşılamaktayız. 2 Nisan 2013 tarihinde sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine ve ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldiğimiz yemekte süreçten hükümet tarafından ilk kez resmi olarak haberdar edilip muhatap olduğumuzu belirtmeliyiz."

 Toplantıda rahatsızlıklarını bildirdiklerini ifade eden Topçuoğlu, "Bu toplantıda bizlerin tazminatla ilgili görüşülmesi rahatsızlığımızı bildirmemize rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığındaki heyetin apar topar bu görüşmeleri planlaması, süreç hakkında rahatsız edici beyanatlarda bulunulması, davalardan vazgeçileceği beyanatlarının tamamı bizim dışımızda olup karşı olduğumuz rahatsız edici ifadelerdir. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu sürece olumlu bir katkı sağlayacağını düşünmüyoruz. " ifadelerini kullandı. Gazze'ye ambargonun kaldırılmasını isteyen Topçuoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Gazze'ye uygulanan ambargo kalkmalıdır. Davalarımızın hiçbirisinden vazgeçmemiz söz konusu olmayıp, suçlular cezalandırılmalıdır. Abluka kalkmadan tazminat vs. hiçbir hususun İsrail ile müzakere edilmemesi gerekir."

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Bizim_davamizdan_siz_vazgecemezsiniz/278828#.UXOmVqLxqCk


Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,171 µs