En Sıcak Konular

RUMLAR BİZİ TOPLU MEZARLARA GÖMECEKTİ!

20 Nisan 2013 16:06 tsi
RUMLAR BİZİ TOPLU MEZARLARA GÖMECEKTİ! KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Adıyaman'da: "Eğer Türkiye müdahale etmemiş olsaydı, Rumların gerçekleştirmek istediği; toplu imha, toplu mezarlara gömme olacaktı"

'Rumlar bizi toplu mezarlara gömecekti'

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Adıyaman'da: "Eğer Türkiye müdahale etmemiş olsaydı, Rumların gerçekleştirmek istediği; toplu imha, toplu mezarlara gömme olacaktı"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1974 Barış Harekatı'na ilişkin, "Eğer Türkiye müdahale etmemiş olsaydı, Rumların gerçekleştirmek istediği; toplu imha, toplu mezarlara gömme olacaktı" dedi.

Eroğlu, GAP Gazeteciler Birliği'nin düzenlediği "GAP Oscarı" ödül törenine katılmak üzere geldiği kentte, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü ziyaret etti.

Üniversite girişinde Kıbrıs gazileri ile bir süre sohbet eden Eroğlu, daha sonra "Kıbrıs'ın dünü, bugünü ve yarını" konulu konferansa katıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki anılarını ve Kıbrıs'ın tarihini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye niye müdahale etti, niye bu barış hareketi oldu? Sorusunu halen soranlar var. Bazen kendi içimizdekilerden bile bu soruları soran var. Değerli kardeşlerim eğer barış harekatı olmamış olsaydı, bir kere bu salonda hitap eden bir cumhurbaşkanı olmazdı. Çünkü Kıbrıs Türklerinin tümü toplu mezarlara gömülecek ve Kıbrıs Yunanistan'a bağlanacaktı. Olay buydu. Eğer Türkiye müdahale etmemiş olsaydı, Rumların gerçekleştirmek istediği; toplu imha, toplu mezarlara gömme olacaktı. Kıbrıs o yüzden bağlanmadı. O günkü koşullarda Türkiye'nin müdahale etmekten başka şansı yoktu. Bu yüzden 1974 Barış Harekatı gerçekleşti."

Türkiye'deki çözüm sürecine de değinen Derviş Eroğlu, "Türkiye'de bugün büyük bir mücadele var. Ülke genelinde barışı sağlamak için mücadele var. Biz Kıbrıs'ta korumasız olarak arabamızı sürüyoruz. Bugün Türkiye'de bu yok. Onun için bugün Türkiye'de başlatılan barış süreci inşallah başarıya ulaşır" dedi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE

http://www.milligazete.com.tr/haber/Rumlar_bizi_toplu_mezarlara_gomecekti/278821#.UXPgIKLxqCk



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,063 µs