En Sıcak Konular

''ÇILGIN TÜRKLER'' KUŞAĞI İZMİR'DE ŞAHLANDI

21 Nisan 2013 11:18 tsi
''ÇILGIN TÜRKLER'' KUŞAĞI İZMİR'DE ŞAHLANDI MHP’nin ’Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ adıyla 23 Mart’ta Bursa’da başlattığı ve 9 bölgede 9 temalı büyük mitinginin 2’ncisini dün İzmir’de gerçekleştirdi.

Çılgın Türkler Ege'de şahlandı

Yüzbinlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı mitingte, Bahçeli, Başbakan'ın "Akil insanları protesto edenler üç-beş çapulcu. MHP'nin parmağı var" sözlerine sert çıktı...
 
MHP'nin 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat'adıyla 23 Mart'ta Bursa'da başlattığı ve  9 bölgede 9 temalı büyük mitinginin 2'ncisini dün İzmir'de gerçekleştirdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yüzbinlerce vatandaşın katıldığı mitingde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir konuşma yaptı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Akil İnsanları protesto edenler üç-beş çapulcu. MHP'nin parmağı var" sözlerine sert şekilde cevap verdi. Sloganlar altında konuşan Bahçeli, "Bayrak bağımsızlığımızın, şerefimizin simgesidir. Seni yırtmaya çalışan bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye çalışanları şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçirenlere and olsun ki izin vermeyeceğiz" dedi.
 
Bu çığlık duyulmalıdır
 
Bahçeli şunları söyledi: "Bu milli çığlığı duymalıdır. Bu milli iradeden korkmalıdır ve ayağını denk ve aklını da başına almalıdır. İşbirlikçi hainler, yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir. PKK elçileri, yarım aydınlar, terör işportacıları, kan baronları, ölüm tacirleri, çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahlaksızlar bu sesten irkilmelidir. Bu 63'ler bu sesten ürkmelidir. Bu 63'ler nifak dağıtmaktan acilen vazgeçmelidir." 
 
Şerefini iki paralık etti
 
Başbakan Erdoğan'a yüklenen Bahçeli,  "Milliyetçi vatanseverlere çapulcular diyen ve asıl çapulcularla, asıl alçaklarla, kokuşmuş kim varsa kader ortaklığı yapan Başbakan Erdoğan bu sese dikkat etmelidir. Zira bu ses kendisinin himaye ettiği teröristlerin, ruhunu teslim ettiği İmralı canisinin kabusudur. Bayrağı lekelemeye çalışan şerefsizler, vatanı ayırmaya yeltenen aşağılık yüzler bu sesle yerin dibine batmalıdır. Sizin sesiniz Çukurova'nın ve Anadolu bozkırlarının ümididir. Efelerin, zeybeklerin, seğmenlerin, dadaşların nişanıdır" diye konuştu. Bahçeli, "Terör suçundan müebbete mahkum olan, 40 bin kişinin kanını elinde, yüzünde, her şeyinde taşıyan katil Başbakan'la aleni pazarlık yapmaya soyunmuştur. Erdoğan, Türk milletinin şerefiyle oynadığı gibi kendi şerefini de iki paralık etmiş ve şeref yoksunluğu sıralamasında bir numarayı kimseye bırakmamıştır" dedi. 
 
Çılgın Türkler kuşağı

Bahçeli, "Sizin sesiniz Cumhuriyetin kuruluşundan 90 yıl sonra yeni bir 'Çılgın Türkler'kuşağının meydan okuyuşudur. Kötülerin kulağını sağır eden sesiniz Türk milletinin çağları aşarak gelen mübarek sesidir. Türkiye kapkara bir dönemin içindedir. Türk milleti manen kırılmakta, maddeten bitirilmektedir. Böylelikle her şeye razı olması beklenmektedir. Tarihe şan ve şöhretle geçen aziz milletimiz çöküşe götürülmektedir" ifadelerini kullandı. Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölücü terör örgütüne teslim olmak baharı getirecekse neden 29 yıldır mücadele edilmiştir. Sayın Erdoğan bununla ilgili bir düşüncen var mıdır? Kanlı projeler sana tasviye görevi mi vermiştir? Banka hesaplarını mı kabartıyorsun, yedi ceddine yetecek servetini mi büyütüyorsun? PKK'ya hangi vaadleri verdin?" 
 
Treni çoktan kaçırdın
 
MHP lideri Bahçeli, şöyle konuştu:  "Damat Ferit Paşa varken bugün de Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti var. Asil millet evlatlarını barışını engelleyen çılgınlar olarak görenler ihanetçidir. Başbakan Erdoğan koşa koşa gitmiştir. Tonyukuk'u ziyaret etmiş, sonra bize ahkam kesmiştir. Cesaret ödülü almak seni Yahudi yapmamıştır. Akdamar kilisisedini onarmak seni Ermeni yapmamıştır. Sümela Manastırı'nda ayine izin vermek seni Ortodoks yapmamıştır. Senin Tonyukuk'u ziyaret etmen de seni milliyetçi yapmayacaktır. Sana uğurlar olsun Başbakan, sen bu treni çoktan kaçırdın." 
 
Alayınıza yeteriz
 
Bahçeli sözlerine şöyle sürdürdü: "Bizim gücümüz bu meydandadır. Sana yol veren yabancı dostların bir olsun  fayda etmeyecektir. Hepinizi yere sereriz, hepinizin hakkından geliriz. Tek başımıza da kalsak alayınıza yeteriz."
 
Selcan Taşçı'nın izlenimleri...
 
Hasan Tahsin! Burada!
 
MHP'nin 9 bölgeye yaydığı 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitinglerinin ikincisi için İzmir'deyiz. Bursa'da yapılan ilk mitingin teması 'Kuruluş'tu, İzmir için seçilen başlık 'Bayrak'.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul üzerinden sabaha karşı 5'te varıyor İzmir'e; parti yönetiminden ilk gözüme çarpanlar MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Zuhal Topçu, Semih Yalçın, Sadir Durmaz, Emin Haluk Ayhan, Atila Kaya,   Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk, Mevlüt Karakaya, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcıları Abbas Bozyel ve Recep Dumanlı... MHP Genel Merkez Siyaset Akademisi'nin başında bulunan Ahmet Selim Yurdakul, MYK üyesi Şenol Bal, Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel... Ankara neredeyse tam kadro burada...
İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar, MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Tayyar Karakoç, Mardin İl Başkanı Veysi Öz, Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Antalya, Balıkesir il başkanları 'dışarıdan gelenler' arasında.
 
***
 
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, hazırlıklar sırasında karşılaştıkları engellemeleri anlatıyor. Miting için yaptırdıkları pankartlar üç defa üst üste toplatılmış. Kim tarafından meçhul. CHP'li Büyükşehir Belediyesi 'Biz yapmadık' diyormuş, İlçe belediyeleri 'Biz yapmadık' diyormuş. Hepsinin işaret ettiği adres aynı 'AKP toplattı'.
İyi de hangi yetkiyle?
Hangi gerekçeyle?
'21 Nisan'dan sonra bu işin peşine düşüp, sorumlularla hesaplaşacağım'diyor Karataş.
MHP İzmir Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Pınarbaşı 'akil' Fehmi Koru'nun, 'açılımcı' Beşir Atalay'ın İslam Ülkeleri Daire Başkanlığı'ndan mesai arkadaşıymış. Koru'nun 'İzmir, süreci destekliyor' yorumuna karşı 'Söz konusu bayrak, vatan olunca A'sı, B'si yok. Hep birlikte atıyor İzmir'in yüreği. Bu yıkıma destek olması mümkün değil. Günlerdir sadece kendi partililerimizden değil, her kesimden vatandaştan gelen destek mesajları bunun delili...' diyor.
İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Recep Akan'ın alanda oluşturduğu karşılama korteji tam takım; gençlerin her birinin boynunda kırmızı ay-yıldızlı şal sarılı.
Şefkat Çetin'le konuşuyoruz ayaküstü; İzmir Bursa'yı, Adana İzmir'i katlayacak, milliyetçi-ülkücü mücadele, üstüne koyarak yolunda ilerlemeye devam ediyor diyor.
 
***
 
Mitingin başlamasına saatler var. Meçhul 'toplayıcı'şehirde afiş pankart bırakmamış ama insanlar kendileri afiş-pankart olmuş yürüyorlar İzmir sokaklarında. 'Bakın ben Fethiye'den geldim, Manisa'dan geldim, Balıkesir'den geldim, durma sen de katıl bize'diyorlar İzmirlilere. Ki İzmirli az buçuk gözlemleyebildiğim kadarıyla çoktan hazır bu davete icabet etmeye.
Meşhur Kordon'dayız.... 
Arkasında bayrak dikili motosikleti görünce 'Sahibi kim' diyorum. 'Benim' diyor az ileride oltasını atmış bekleyen balıkçı Esat Bey.
'Suç değil mi böyle alenen Türk bayrağı' diye takılıyorum, 'Ona kimse cesaret edemez'diyor. Siyasette 'ortacı' olarak tanıtıyor kendisini; hangi parti işine gelirse yani. Ama mevzu bahis 'bayrak'olunca onun da 'kırmızı çizgisi'.
Tolga Bey; görsel tasarım işi yapıyormuş; henüz 30'larında. 'Bugüne kadar hep CHP'ye verdim oyumu, yerel seçimde 'hizmet'e bakarım ama genel seçimde oyum, bu gidişe MHP dur diyorsa MHP'ye'diye özetliyor aklından geçenleri. Hayli öfkeli. Aynı yaşlardaki tekniker Ercüment Bey katılıyor sohbete, 'Ben MHP'liyim ama MHP'li olmayan eşime dostuma bakıyorum, bu milletin de bir dayanma eşiği var, PKK ile ortaklaşa o eşiği aştılar' diye tamamlıyor, CHP'li Tolga Bey'in sözlerini...
Elinde 'T.C. Var mı itirazı olan' pankartıyla bir adam geçiyor oturduğumuz kafenin önünden. O ana kadar gazetelerini okuyan, hafta sonu kahvaltı keyfi yapan, muhtemelen programlarına 'miting'i almamış görünen aileler ayakta; alkış kıyamet... Bu ülkenin yarınları için ümitvar bir sahne!
Yaşlı bir teyze çimenlerin üzerine oturmuş yorgunluk atıyor; Çatalca'dan gelmiş. Bulgaristan göçmeni. 70'inde. Kalpağını çıkarıp başına geçiriyor, göğsüne Atatürk resmini, altına da üç hilali iliştiriyor;  'siz nereye biz oraya'diye sesleniyor önünden geçen gençlere; 'Her gün dayak yiyorum, camıma Atatürk resmi asıyorum diye laflarıyla dövüyor insanlar. Ama yılmayacağım. Kim ne derse desin ben vatanseverim.'
Esen Güney emekli öğretmen. Fethiye'den gelmiş. Çok dertli gördüm kendisini. 'Hayırdır' diyorum, 'Sormayın, bizim buraya gelişimizi fırsat bilen akiller bugün Fethiye'ye gelecekler'diyor. Tepkisini yüzlerine haykıramayacak diye hayıflanıyor.
Yürümeye devam... 'Yok artık' diyorum... Tanıdık bir yüz ama nereden?
Çocukluğumdan!
Valla oradan!..
Tekirdağ'dan tanıdığım, bir vakitler Tekirdağspor kulübünün yöneticiliğini yaptığını hatırladığım 'koyu CHP'li' Ramazan Ağabey, 'Dört arkadaş çıktık, bayrağımıza destek vermeye geldik'diyor. 
 
***
 
Ve İzmirlilerin şovu başlıyor;
310'ar metrelik üç parçadan oluşan dev bayrak, Buca, Karabağlar ve Karşıyaka'dan başlayan yolculuğunu Gündoğdu Meydanı'nda tamamlıyor. 1 km'lik bayrak alanda alkışlarla karşılanıyor.
Ay-yıldızlar, üç hilallerle bezeli onlarca tekne denizden katılıyor coşkuya!
İnsanların ellerinde dövizler; 
'Kahrolsun emperyalizm uşakları ve akilleri', 'Uzatma pis ellerini bayrağıma, Hasan Tahsin'in torunları burada', 'Yan gelip yatmadık, biz vatanı satmadık'...
Tek tek İzmir'in şehitleri anons ediliyor kürsüden; yüz binler bir ağızdan:
Burada!
'İzmir'in dağlarında çiçekler açar' marşı çalınmaya başladığında yer gök inliyor:
Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa! 
Velhasıl;
Yüz bin desem 300 binin hatırı kalır, 500 bin desem 1 milyonun... Ucu bucağı yok kalabalığın... Konuşmalar başladı ama hâlâ meydana akın halinde insanlar...  Bir de meydana bakan apartmanların evlerini bayraklarla süsleyip, balkonlardan sloganlara, marşlara eşlik eden sakinleri var...
 
***
 
Dün Gündoğdu Meydanı'nda ne olduğunu, burayı nasıl okumak gerektiğini her şey bittikten sonra dönüş yolunda anladık aslında. Yüz binler ısrarla dağılmadılar. Dahası MHP lideri Bahçeli'nin konvoyunu uzun süre salmadılar. Son genel seçimler de Türkiye'nin büyük bölümünü gezdim ben bu partiyle; ilk defa rastlıyorum böylesine. Bahçeli dahil bütün genel merkez yöneticileri camlarını açtılar, halka dokuna dokuna, ellerini tuta tuta İzmir'den adım adım ilerleyerek çıktılar. Arabaların içlerine kadar sarkan vatandaşların talebi tekti:
'Bu vatanı sattırmayın!'
 
NOTLAR
 
* Miting nedeniyle kentte sabah saatlerinden itibaren trafik kilitlendi. MHP  ve Türk bayrağı taşıyan yüzbinlerce kişi miting alanına sloganlar atıp yürüyerek gitti.
*  "İlk kurşun yine namluda", "Hasan Tahsinler hazır", "Vur de vuralım, öl de ölelim" pankartları açıldı.
*  Sakarya İl Teşkilatı'nın hazırladığı pankartta Başbakan Erdoğan'ın Pinokyo'ya benzetilen karikatürü vardı. Bu karikatürün karşısında ise Vasfiye Teyze karakteri yer aldı ve Erdoğan'a "Ne çektin be Tayyip" diyerek seslendi.
*  Miting meydanında T.C. tartışmalarına gönderme yapan pankartlar da açıldı. 
*  Gündoğdu meydanına gelenlere 100 bin Türk bayrağı dağıtıldı. 
*  Farklı partilerden de katılım yaşandı. 
* Bazı balıkçı teknelerinin de denizden destek verdiği mitingde, Kordonboyu'nda yer alan binalara da Türk bayrakları asıldı. 
* Mitingde, terörle mücadelede İzmir'den şehit olanların isimleri okundu, katılımcılar tarafından şehit posterleri tek tek havaya kaldırıldı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83321


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,238 µs