En Sıcak Konular

''PAZARLIK SÜRECİNE KARŞI ÇIKANI PARAYLA SUSTURUYOR''

18 Nisan 2013 20:51 tsi
''PAZARLIK SÜRECİNE KARŞI ÇIKANI PARAYLA SUSTURUYOR'' Erdoğan'ın bebek katili Abdullah Öcalan ile oturduğu pazarlık masasında taviz üstüne taviz vermesini perdelemek amacıyla şehit yakını ve gazilere maddi yardım yapılacağını açıklaması tepki çekti.

Pazarlık sürecine karşı çıkanı parayla susturuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bebek katili Abdullah Öcalan ile oturduğu pazarlık masasında taviz üstüne taviz vermesini perdelemek amacıyla şehit yakını ve gazilere maddi yardım yapılacağını açıklamasına siyasilerden ve "Türk Milletine Çağrı" bildirisini imzalayan aydınlardan tepki yağdı. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Erdoğan'ın pazarlık sürecine karşı çıkanları para ile susturmayı amaçladığını belirterek, "Bu etik değil. Ne siyasi ahlaka ne de dini ahlaka sığmaz" dedi. YENİÇAĞ'ın sorularını yanıtlayan Özkes, "Asker ailelerine belediyelerden ödeme yapılıyor. İktidar devletinin askerine şehidine ve yakınlarına yardımcı olur. Fakat işin bu süreçte belirginleşip ortaya çıkması düşündürücüdür" diye konuştu. Özkes, şöyle konuştu:
 
Din ve ahlaka aykırı
 
 "AKP, 'Ben bu işi yapacağım. İmralı sürecini ortaya koydum. Öcalan'la birlikte bir şeyler yapacağım, buna ses çıkaracak, rahatsız olacak çevreleri de parayla pulla makamla susturacağım' politikası uyguluyor. Bu etik değil. Ne siyasi ahlaka ne de dini ahlaka aykırıdır. İmralı sürecinde, şehit vermiş ailelerin fakirliğinden, yoksulluğundan yararlanmak istiyor. Asker ailesine maaş bağlaması doğaldır. Sosyal devlette bunu gerektirir. Bunun İmralı süreciyle öne çıkarılması AKP'nin her zamanki fırsatçılığını orta koymaktadır. İnsanları parayla, pulla, makamla razı etmeye razı etmeye çalışması yanlıştır. Akil adamlar sokaklarda geziyor. İkna turlarındalar. Ülke 'ikna odasına' dönmüş. Bu insanlar, devletin imkânlarıyla sokaklarda. Kim ne yaptıysa, yaptığının cezasını çekmesi gerekir. İnsanların ekonomik sıkıntılarını istismar ederek onlara bir şeyler verme yoluyla halletmeye çalışılıyor. Yanlış olan budur AKP 10 yıllık bir parti, neden durdur durdu da İmralı sürecinde bu konuyu gündeme getirdi. Bunu bir milletvekiline değil bir çocuğa da sorsanız vereceği cevap aynıdır." 

Zenci muamelesi
 
Şehit Teğmen Oğuzhan Aydın Belge'nin babası Naim Aydın Belge de, Başbakan'ın maddi yardım açıklamasını eleştirdi. Belge, "Talat Paşa zamanından beri, yeniçeriler şehit analarını koruyup sahip çıkıp maaş bağlıyordu. Tayyip  bey 'ben yaptım' diyor. Bunlar zaten vardı. Doğru dürüst yapsa can feda. Bize eşit muamele yapılsın, ayrıcalık beklemiyoruz. Bize zenci muamelesi yapılıyor. Yeter ki eşit davransınlar bu Tayyip beyin yasası değil" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83257





Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,455 µs