En Sıcak Konular

BURSASPOR: 2 - GENÇLERBİRLİĞİ: 1

28 Ocak 2008 21:15 tsi
BURSASPOR: 2 - GENÇLERBİRLİĞİ: 1 Turkcell Süper Lig'de Bursaspor evinde G.Birliği'ni 2-1 mağlup etmeyi başardı.

BURSA - Turkcell Süper Lig'de Bursaspor evinde G.Birliği'ni 2-1 mağlup etmeyi başardı.      Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 1. dakikada evsahibi Bursaspor geliştirdi. Sağ kanattan hareketlenen Ömer Aysan, topu arka direğe doğru ortaladı. Tum'un kafa vuruşunda, top kaleci Periç'de kaldı.
     21. dakikada Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Sağ kanattan hareketlenen Mehmet Çakır, topu kale alanı içine doğru ortaladı. İyi yükselen Tuna'nın kafa vuruşunda, top Bursaspor filelerine gitti: 1-0.
     32. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Serkan Kurtuluş'un sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortada Gençlerbirliği savunması topu uzaklaştırmaya çalıştı. Veli, ceza alanı önünde bulduğu topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1.
     44. dakikada Volkan'ın pasıyla ceza yayı önünde buluşan Zuniga, topa çok sert vurdu. Kaleye giden top son anda Gençlerbirliği savunmasına çarparak kornere çıktı ve ilk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.
    
     İkinci yarının ilk tehlikeli atağını 56. dakikada Bursaspor geliştirdi. Sağ kanattan hareketlenen Tum, topu kale alanına doğru ortaladı. Zuniga'nın kafa vuruşunda, Gençlerbirliği savunması topu çizgi üzerinden uzaklaştırdı.
68. dakikada Bursaspor'un kazandığı serbest atışı kullanan Yenal'ın vuruşunda, baraja çarpan top Sinan'ın önüne düştü. Sinan topu bekletmeden Ömer Erdoğan'ın önüne aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleye giden top Tum'un kafasına çarparak auta çıktı.
71. dakikada sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Volkan, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Bu topa önce Egemen daha sonra da Ömer Erdoğan kafayla vuramayınca, pozisyon autla sonuçlandı.
82. dakikada sağ kanattan hareketlenen Serkan, topu arka direğe doğru ortaladı. Sinan'ın sert şutunda, El Saka topu çizgi üzerinden kornere attı.
86. dakikada sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Yenal, topu penaltı noktasına ortaladı. Eser'in kafa vuruşunda kaleci Periç'i geçen top üst direkten döndü. Pozisyonu iyi izleyen Tum'un vuruşunda, top yeniden direkten döndü. Gençlerbirliği savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
89. dakikada sol kanattan hareketlenen Sinan, topu ön direğe doğru ortaladı. Eser'in yatarak vuruşunda, top kaleci Periç'te kaldı.
90. dakikada Bursaspor üstünlük golünü buldu. Bekir'in pasıyla ceza alanı dışında buluşan Tum'un düzgün vuruşunda, top filelere gitti ve evsahibi Bursaspor, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Stat: Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Serdar Diyadin  
Bursaspor: Vega, Ömer Aysan (Dk. 46 Yenal), Serkan, Egemen, Ömer Erdoğan, Bekir Ozan, Cihan, Volkan (Dk. 84 Eser), Zuniga (Dk. 67 Sinan), Veli, Tum   
Gençlerbirliği: Periç, Ergün, Mehmet Nas, Kahe, Okan (Dk. 71 Isaac), Mehmet Çakır (Dk.87 Kerem), Burhan, El Saka, Tuna, Engin (Dk. 63 Muhammed), Erhan   
Goller: Dk. 21 Tuna (Gençlerbirliği), Dk. 32 Veli, Dk. 90 Tum (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 63 Mehmet Nas, Dk. 76 Muhammed, Dk. 78 Mehmet Çakır, Dk. 89 Kerem (Gençlerbirliği), Dk.66 Bekir Ozan (Bursaspor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 58 Veli (Bursaspor), Dk. 90 Mehmet Nas (Gençlerbirliği)

AYBABA: ''İYİ FUTBOLU GÖSTERDİK''
BURSA - Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptıkları ve 2-1 kazandıkları maçla ilgili olarak, ''Oyuncularım, bir takımın 10 kişi kaldıktan sonra nasıl iyi futbol oynayacağını gösterdi'' dedi.
     Samet Aybaba, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, oyuna stresli başladıklarını, bu yüzden özellikle ilk yarıda istenilen futbolu sergileyemediklerini kaydetti. İkinci yarıda daha istekli ve dirençli bir oyun sergilediklerini ifade eden Aybaba, ''Futbolcularım, 10 kişi kalan bir takımın nasıl iyi futbol oynayabileceğini bizlere gösterdi. Oyuncularımı kutluyorum. İyi oynuyoruz ama hala eksiklerimiz var. İlerki haftalarda hem oyun hem skor olarak daha iyi şeyler yapacağız'' diye konuştu.
     Aybaba, galibiyette taraftar desteğinin de önemli rol oynadığını söyledi.
     Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise ilk yarının orta alan mücadelesi biçiminde geçtiğini kaydetti. İkinci yarıda Bursaspor'un daha etkili olduğunu dile getiren Korkmaz, şöyle devam etti:
     ''İkinci yarıda rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyunun hakimiyetini ele aldı. Bursaspor'u kutluyorum. Gerçekten çok iyi futbol oynadılar. Söylenecek fazla birşey yok'' dedi.



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,420 µs