En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN ŞEHİT VE ASKER YAKINLARINI PARA İLE SUSTURMA ÇABASI

17 Nisan 2013 17:18 tsi
ERDOĞAN'DAN ŞEHİT VE ASKER YAKINLARINI PARA İLE SUSTURMA ÇABASI “Çocuğu askerde olan ailelere her ay 250 lira, şehit yakınlarına iki, malullere bir istihdam hakkı, vazife ve harp malullerine 20 yıl vadeli 73 bin lira faizsiz konut kredisi”

Önce “Kelle” dedi şimdi fiyat biçti!

“Çocuğu askerde olan ailelere her ay 250 lira, şehit yakınlarına iki, malullere bir istihdam hakkı, vazife ve harp malullerine 20 yıl vadeli 73 bin lira faizsiz konut kredisi”
 
MHP ve CHP’yi “kan istismarı” yapmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de şehit yakınlarına sarıldı. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, şehit yakınlarıyla gazilere oldukça tartışılacak maddi kararlar açıklarken, Mehmetçiği şehit eden katillerle müzakerede olduğunu unutmuş görünüp evladı askerde olanlara, gazilere, şehit yakınlarına adeta ’cömertlik’sergiledi. Evladı askerde olan ailelere, çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 TL ödeyeceklerini açıklayan Erdoğan, “Şehitlerimiz nasıl ki bizim kutup yıldızlarımızsa, onların aileleri de bizlere emanetidir” dedi. Erdoğan, şunları kaydetti:
 

İstihdam hakkı
 

“Terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile malul gazilerimizin birer istihdam hakkı bulunuyor. Yaptığımız düzenlemeyle bu kapsamdaki şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını ikiye çıkardık. Şimdi de vazife ve harp malulü kapsamında olan TSK ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz. Böylece silah altında iken veya asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını veya malul olan evlatlarımızın yararlanacağı istihdam imkanını eşitlemiş olduk. Ayrıca terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı getiriyoruz. Bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz. Bu vatandaşlarımız sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, ayırım yapılmaksızın maaş hakkına kavuşuyor.”
 

20 yıl vadeli kredi
 

Erdoğan, şehit yakını ve gazilerden su ve elektrik ücretlerinden indirim imkanından yararlanamayanların tamamı, artık bu haktan yararlanma imkanına kavuşacaklarını ifade ederek, ayırım yapmadan tüm şehit yakını ve gazileri bu kapsama aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, vazife ve harp malulü kapsamında olup, faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da faizsiz konut kredisi imkanı getirdiklerini bildirerek, bu çerçevede hak sahiplerinin 73 bin TL, 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabileceklerini kaydetti. “1942’de çıkarılan bir kanunla, oğul askerde olan muhtaç ailelere belediye ve köy bütçelerinden yardım yapılması şartı getirilmişti. Ancak bu kanun amacı doğrultusunda işletilemedi. Kimi belediyeler bu yardımı yaparken, kimi belediyeler yapmadı veya yapamadı” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Her ay 250 lira

“Şimdi yapacağımız yeni düzenlemeyle, evladı askerde olan, kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 TL ödemeye başlıyoruz. Bir aile düşünün, çocuk askere gidiyor, aile belirlenen kriterlere göre yoksulluk içinde. Düzenlemeyi yaptığımız andan itibaren, bu aileler başvurduklarında ayda 250 lirayı annenin ya da evli ise eşinin hesabını yatırıyoruz.”

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ...http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83221



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,902 µs