En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''MHP'DE ŞANTAJ YAPILDI''

17 Nisan 2013 17:16 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''MHP'DE ŞANTAJ YAPILDI'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı sürecini eleştiren MHP’ye iktidar tarafından şantaj yapıldığını belirterek, “Senin dönemini inceleteceğiz. diyor.

Süreci eleştirdi diye MHP’ye şantaj yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı sürecini eleştiren MHP’ye iktidar tarafından şantaj yapıldığını belirterek, “Senin dönemini inceleteceğiz. diyor. Aklın başına yeni mi geldi senin, kafana taş mı düştü? Şantaja asla izin vermeyeceğiz.” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Uludere faciasının sorumlusunun hükümet olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan dedi ki; TSK hükümetin verdiği kararlarla hareket ederler dedi. TSK elbetteki siyasi makama bağlı olarak çalışırlar ama yasalara aykırı olmamak koşuluyla. Ben bu kürsüde defalarca Uludere faciasının sorumlusu kimdir diye sordum. Şimdi Başbakan itiraf etti, ‘Biziz’ diyor.. Çünkü biz talimat vermeden TSK harekete geçmez diyor. Uludere faciasının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve onun hükümetidir. Edirne’de kanser hastası genç kızın Bakan Bayraktar’a ve onun gibi düşünenlere çok güzel ders verdiğini anlatan CHP lideri, şöyle devam etti: ” O bakan bir eli yağda bir eli balda olan bakandır. O üniversite öğrencisinin tedavi için verdiği mücadeleyi anlayacak kapasitede değildir. Ancak para sıkıştırır avucuna. AKP’nin gerçeği budur!. Dilek’e yapılan muamele toplum vicdanına atılan bir tokattır. Sözde 18 yaşına kadar tüm çocuklar parasız tedavi edilecekti. Gidin çocuğunuzla bakın bakalım paralı mı değil mi? Ne demiştim, yalancıdan Başbakan olmaz. 10 ayrı işlemden para alıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilaç karaborsası diye bir kavram yoktu. Pahalı ilaçlar karaborsaya düştü. İnsanlar tedavi olmak için karaborsadan ilaç temin ediyor”
 

Sağlıklı demokrasi yok
 

Sağlıklı çalışan bir demokraside iktidarın şantaj yapmayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sayın Bahçeli eleştiri yaptı diye AKP iktidarı şantaj yapıyor. Senin dönemini inceleteceğiz. diyor. Aklın başına yeni mi geldi senin, kafana taş mı düştü? Şantaja asla izin vermeyeceğiz. Ülkeyi yönetiyorsan, yolsuzluk varsa üzerine gidersin. Ama sen gidemezsin. Yolsuzluktan beslenen yolsuzluğu araştıramaz. Sen daha mal varlığının hesabını vermedin. Hesap vermesi gereken adam hesap soracakmış. Önce sen bu millete, kul hakkını nasıl yediğinin hesabını ver bakalım. Şantajmış, tehditmiş bunlara papuç bırakmayız. Siz bir ülkede gazetecileri hapse atacaksınız, askerleri, yazarları, avukatları, üniversiteleri hapse atacaksınız. Sonra da siyasi partilere demokrasi üzerinden giderek şantaj yapacaksınız..”

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ ...http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83220



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,851 µs