En Sıcak Konular

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ

28 Ocak 2008 21:13 tsi
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 8.5 saat sürdü.

ANKARA - Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.
     Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 8.5 saat sürdü.
     Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, toplantı devam ederken saat 19.00'da Başbakanlık Merkez Binaya geldi.
     Başbakanlık'tan saat 19.25'te ayrılan Ergin, saat 19.50'de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile yeniden Başbakanlık'a geldi.


ŞAHİN: ''KANUNSUZLUKLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ''
ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hükümet'in her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak, organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.
     Mehmet Ali Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, ''Türban yasağının kaldırılması ile ilgili AK Parti ve MHP arasında yürütülen görüşmeler hangi aşamada? Bu konuda Bakanlar Kuruluna bilgi verildi mi?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
     ''Bu konu Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yoktu ve Bakanlar Kurulumuza bu konuyla ilgili bir bilgi de verilmedi. Bilindiği gibi bir anayasa çalışması yapılıyor.''
     Bakan Şahin, ''Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde bir erteleme söz konusu mu?MHP ile yaşanan görüşmelerde bir sorun yaşanmaması için böyle bir ertelemenin olabileceği ifade ediliyor'' sorusuna, ''301. Madde değişikliği ile ilgili konu şu anda tamamen grubumuzun inisiyatifindedir. TBMM grubumuz, grup başkanvekillerimiz üzerinde çalışmalar tamamlanmış olan bir değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına öngördükleri bir tarihte vereceklerdir. Önümüzdeki günlerde TBMM'nin ilgili komisyonlarında ve genel kurulda kısa sürede görüşülür'' yanıtını verdi.
     Şahin, ''RTÜK Kanunuyla ilgili, özel radyo ve televizyonlardaki yabancı payının yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkarılması RTÜK'ün taslağında yer alıyordu. Ayrıca yayın kriterleri arasına 'Edebe aykırılık' ilkesi eklenmişti. Bu tartışma konusu oldu. Bu kriterin tasarıda net tanımının olmaması noktasında. Ayrıca, milli güvenliğin gerektirdiği durumlarda Başbakan ya da görevlendireceği bakana yayın durdurma hakkı tanınıyordu, bu 3 maddeyle ilgili nihai noktaya varılabildi mi?'' şeklindeki soruya ise, ''Kamuoyunda olan bu tartışmalar Bakanlar Kurulunda da ortaya kondu, farklı öneriler getirildi. Çalışma komisyonunca tekrar değerlendirerek Bakanlar Kuruluna imza için geleceği kanaatindeyim. Şu anda bir tasarı taslağı üzerinde konuşuyoruz''karşılığını verdi.
     Mehmet Ali Şahin, ''Kamuoyunda Ergenekon terör örgütü olarak anılan örgütle ilgili her gün yeni bilgiler, bulgular ortaya çıkıyor. Size gelen, ulaşan bilgiler nedir? Bu konuda Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapıldı mı?'' sorusu üzerine de ''Yargıya intikal etmiş bir konunun detayları hakkında bilgi vermemin mümkün olmayacağını takdir edersiniz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Hükümetimiz her türlü kanunsuzlukla mücadelede kararlıdır. Özellikle organize suç örgütlerinin, terör örgütlerinin ve bunların kurmuş olduğu çetelerin ucu nereye kadar giderse gitsin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Bu konuda emniyet güçlerimiz üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde ortaya koyuyorlar. Bağımsız yargı organlarımız üzerine düşeni yapıyor.''



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,881 µs