En Sıcak Konular

TEK MİLLET'İN ADI NE?

15 Nisan 2013 22:23 tsi
TEK MİLLET'İN ADI NE? Türklük millî kültürümüzdür, milletimizin ve milliyetimizin adıdır. Bunun en yakın ispatı da İsrail'in özrünün Türk halkı adına kabul edilmesidir.

Tek milletin adı ne?

 İsrail'in özrü konusunda Başbakanlık internet sitesine konulan  açıklamada şu ifadeler vardı:
 Sayın Netanyahu, (..) can kaybına veya yaralanmaya yol açan her türlü hatadan dolayı İsrail adına Türk halkından özür dilemiş; Sayın Başbakanımız da söz konusu özrü Türk halkı adına kabul etmiştir."  
Görüldüğü üzere Başbakan İsrail'in özrünü, Türk halkı adına kabul etmiştir.
Bu kabule hiçbir kişi, sivil toplum örgütü veya siyasi parti itiraz etmemiş, hiç kimse özrün 36 etnik gruptan dilenmesi gerektiğini iddia etmemiştir.
Çünkü bütün Türkiye gayet iyi bilmektedir ki Türk milleti ve Türk halkı kavramları daima bütün Türkiye'yi kapsayan bir anlamda kullanılmış, Başbakan da İsrail'in özrünü Türk halkı adına kabul ederek doğru olanı yapmıştır, kültürümüzün gereği budur, milletimizin adı budur, tarihi ve hukuki gerçek budur!
Ne var ki Başbakan Erdoğan, birkaç gün sonra Türk vatandaşlığı kavramına karşı çıkmıştır:
"Millet kavramı çok geniştir. 36 etnik grup varsa bunların hepsi bizim millet anlayışımızın içindedir. (..) Biz bütün bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında buluşturduğumuzda mesele biter." (28 Mart 2013, Hürriyet)
Oysa ortada mesele yoktur. Türklük millî kültürümüzdür, milletimizin ve milliyetimizin adıdır. Bunun en yakın ispatı da İsrail'in özrünün Türk halkı adına kabul edilmesidir.
Nitekim Başbakan Erdoğan da sık sık "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" demektedir…
Anket yapılsa, bu sözün Türk milleti, Türk bayrağı, Türkiye toprakları ve Türkiye Cumhuriyeti olarak anlaşıldığı görülecektir.  
O halde  Türk vatandaşlığı ve Türk milleti kavramları neden mesele yapılmaktadır?
Cevaplanması gereken soru budur.
Bu sorunun cevaplanabilmesi için de Tek Millet söylemindeki milletin adını bilmek gerekir. İsimsiz millet olamayacağına göre Tek Millet denilen milletin adı nedir? Bu milletin adı Türk milleti değilse nedir?
Bakınız Atatürk, 1919 Erzurum Kongresi'ni açarken şöyle diyordu:
650 seneden beri müstakillen saltanat sürmüş ve tarihî adalet ve kahramanlığını vaktiyle Hindistan hududuna, Afrika'nın ortasına ve Macaristan'ın garbına kadar yürütmüş olan bu milletin esarete,  kölelik payesine indirilmesi….  ve hele milliyet esasatiyle açıklanması mümkün olmayan emeller kabul ve tasvip bulmuş ve görülüyor ki tatbikat devresi de başlamıştır." (*)
Atatürk'ün, Hindistan hududuna kadar diye sözünü ettiği devlet, 1526-1858 yılları arasında Hindistan'da hüküm sürmüş Babür-Türk İmparatorluğu'dur ve Cumhurbaşkanlığı forsumuzda yıldızı parlayan 16 Türk devletinden biridir!
Kısacası Atatürk, milletimizin Türk milleti olduğunu daha ilk millî kongrede ortaya koymuştu!
Nitekim, Mustafa Kemal 1. Meclis döneminde Türk milleti demedi, çok kültürlü demokratik ulus vaat etti şeklindeki tuhaf iddiaların aksine Atatürk, 1. Meclis'teki konuşmasında, 1922 yılında, şöyle diyordu:
"Tarih-i cihanda bir Cengiz, bir Selçuk, bir Osman devleti tesis eden ve bunların hepsini hâdisat ile tecrübe eyliyen Türk milleti bu defa doğrudan doğruya kendi nam ve sıfatında bir devlet tesis ederek bütün felâketlerin karşısında yaratılışındaki kabiliyet ve kudretle yer aldı."(**)
Milletimiz yine aynı millettir!  Fakat günümüzdeki Tek Millet'in adı nedir? Türk milleti ise mesele nedir, değilse adı nedir?
Bu arada tutanaksız Anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere; egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğuna dair değiştirilemez maddeler nasıl yazılıyor bilmiyoruz, gerektiğinde tutanak tutulmaması kararı mevcut olduğundan Anayasa Komisyonu tutanakları var mı yok mu bilmiyoruz, henüz Tek Millet'in adını bile bilmiyoruz!
Fakat Misak-ı Millî'mize karşı dayatılan ayrı grup, ayrı bölge, ayrı egemenlik ve ayrı hukuk taleplerinin aslı Sevr projesinde, en azından bunu biliyoruz.
 NOTLAR:
(*) Atatürk'ün 23 Temmuz 1919 tarihli konuşması; Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri I-III, Atatürk Araştırma Merkezi, 2006, s.2 (Adl  ü celâdet; adalet ve kahramanlık, kabili telif olmayan; açıklanması mümkün olmayan)
(**) Aynı eser; s. 296, Atatürk'ün 1 Kasım 1922 tarihli konuşması. (meftur; yaratılış,  ahzi mevki etti; yer aldı ) Ayrıca belirtmek gerekir ki; Mustafa Kemal ayrı bir insan, Atatürk ayrı bir insan değildir. Atatürk'ümüze her dönem için rahatlıkla Atatürk diyebiliriz.

Av. Gülseren Aytaş - Yeni Mesaj

 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ...http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12005310/tek-milletin-adi-ne/av-gulseren-aytas

 

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,355 µs