En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'IN ''AKİL''LERİNDEN TEPKİYE SEBEP OLAN SÖZLER

14 Nisan 2013 20:51 tsi
BAŞBAKAN'IN ''AKİL''LERİNDEN TEPKİYE SEBEP OLAN SÖZLER Türk Milleti'ni, bebek katili Öcalan'ın açılım planına ikna etmek için yollara düşen Başbakan Erdoğan'ın akilleri çizmeyi aşmaya başladı.

Akiller çizmeyi aşıyor
 
Türk Milleti'ni, bebek katili Öcalan'ın açılım planına ikna etmek için yollara düşen Başbakan Erdoğan'ın akilleri çizmeyi aşmaya başladı.
  
DİYARBAKIR'da yapılan akil insanlar toplantısında, heyet üyelerinin poşu takması dikkat çekerken salonda bulunanlar teröristbaşı Öcalan'a özgürlük istedi .İzmir'de temaslarda bulunan akil insanlar heyeti üyesi Baskın Oran ise, 'Beyaz Türkler eşit olmak istemiyor. Ben tek ulusun üstünlüğüne inanan ulus devletini yıkmak istiyorum'diye konuştu.  
ORAN cumhuriyetin de yanlış kurulduğunu savunarak, "Şimdi biz cumhuriyeti doğru kurmaya çalışıyoruz. Yani cumhuriyeti ulus devlet biçiminden çıkararak demokratik devlet haline getirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet yeniden kuruluyor, farkında olalım veya olmayalım, mesele budur" dedi.
 
Akiller'e tepkiler de sürüyor
ERDOĞAN, 40 bin kişinin katili ile masaya otururken, onun akilleri ise Başbakan'ın "Artık helalleşmenin zamanı" sözlerine kanıp teröristleri masum göstermek için il il dolaşıyor.
Diyarbakır'da, Diyarbakır Dernekler Platformu'nun organizasyonuyla merkez Kayapınar Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi'ndeki toplantıya heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu ile üyeler Murat Belge, Etyen Mahçupyan, Kezban Hatemi, Mehmet Emin Ekmen, Fazıl Hüsnü Erdem katıldı. Diyarbakır'da yapılan Akil İnsanlar toplantısında, heyet üyeleri poşu takması dikkat çekti.
 
Toplantıya verilen arada açıklamada bulunan Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, şunları söyledi: "Çok somut öneriler yapanlar da oldu. Anayasal yasal düzenlemeler istendi. Uygulama bağlamında düzeltilmesini gerekenler var. Diyarbakır'daki program içinde bu toplantının epeyce anlamlı oldu. Komisyon üyesi üyeler açısından doğrudan doğruya halkın nabzı tutuldu. Burada taleplerde çok yoğun biçimde Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması, koşullarının iyileştirilmesi öne çıktı. "
 
"ULUS DEVLETİ YIKMAK İSTİYORUM"
İzmir'de temaslarda bulunan akil insanlar heyeti üyesi Baskın Oran ise, 'Beyaz Türkler eşit olmak istemiyor. Ben tek ulusun üstünlüğüne inanan ulus devletini yıkmak istiyorum'diye konuştu.
  
CUMHURİYE DE DİL UZATTI
 
Baskın Oran cumhuriyetin de yanlış kurulduğunu savunarak, "Şimdi biz cumhuriyeti doğru kurmaya çalışıyoruz. Yani cumhuriyeti ulus devlet biçiminden çıkararak demokratik devlet haline getirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet yeniden kuruluyor, farkında olalım veya olmayalım, mesele budur" dedi.
 
"TÜRKİYE'Yİ 29 ÖZERK BÖLGEYE BÖLELİM" DEMİŞTİ
Baskın Oran 8 Mart 2013 tarihinde Radikal Gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin 29 özerk bölgeye bölünmesi gerektiğini söylemişti.
 
Avni Özgürel de Türkiye'de demokratik bir yapının yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade ederek, "(Sürece) Karşı çıkanların, şu akan kanın ve yakınmaların karşısında çözüm formülü koyması lazım. Bunu hükümetten başkası da koyabilirdi. Hükümetin önümüze koyduğu projenin, bu yarayı dindireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
DIŞARIDA PROTESTO
Bu arada toplantı öncesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen bir grup, protesto gösterisi düzenledi. Baskın Oran, güvenlik önlemi altında salona girdi. Salonun dışında bir süre slogan atan grup, polisin uyarısı üzerine dağıldı.
 
Toplantının açılışında İstiklal Marşı'nın okunmamasını protesto eden bir kişi salondakilerin sözlü tepkisiyle karşılaştı. Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili tanıtım filminin gösterilmesinin ardından toplantıyı protesto eden başka bir kişi ise kendi isteğiyle salondan ayrıldı. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=akiller-cizmeyi-asiyor&id=28350


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,373 µs