En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BUNLAR AŞK MEKTUPLARI DEĞİLDİR HERHALDE''

10 Nisan 2013 14:01 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BUNLAR AŞK MEKTUPLARI DEĞİLDİR HERHALDE'' CHP lideri, pazarlık yapılmadığı savunmasına Abdullah Öcalan’ın mektuplarıyla yanıt verdi, “Bunlar aşk mektupları o zaman” dedi.

Pazarlık yapılmadığına yanıt!
 
'Bunlar aşk mektubu değildir herhalde'

CHP lideri, pazarlık yapılmadığı savunmasına Abdullah Öcalan'ın mektuplarıyla yanıt verdi, "Bunlar aşk mektupları o zaman" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün TBMM Grubu'nda özetle şunları söyledi:

"Malum bir süreç var. 'CHP niye konuşmuyor' diyorlar, konuşuyoruz. Söyledikleri, 'Bizim duymak istediklerimizi niye söylemiyorsunuz?' Bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa biz onu söyleriz. 'CHP sürece niye destek vermiyor' diyorlar. Sürecin ne olduğunu bilen var mı? Sorun milyonlarca yurttaşın umudu ile oynamaktır. Bu sürecin sonunda başarısızlık çıkarsa, faturayı 76 milyon ödeyecektir. Büyük öfkeler, büyük hayal kırıkları sonunda çıkar. Bu Türkiye'ye yapılacak en büyük ihanettir."

'Erdoğan'a güven yok'

"Kamuoyu yoklaması yaptı, kendisine güven çıkmadı. 'Bana güvenmiyorsunuz, bu 63 insana güvenin' diyor. Bunu medyanın gücüyle yapmak istiyor. Akil insan deyip, siyasi otoritenin propagandasını yapan insan, akil değildir. Aklını kiraya veren insandan akil insan olmaz."

Hakkari yanıtı

"Hakkari'de niye Türk bayrağı yoktu' diyor. Bunu söylemek bölücülük değil midir?Hakkari'de senin il başkanlığın yok, CHP'nin il başkanlığında Türk bayrağı var. Kişisel beklentileri var. Her gece başkanlık rüyaları görüyor. Yalancıdan başbakan olmaz. Pazarlık yapmadık diyor. Bu mektuplar aşk mektubu değil herhalde. Pazarlık yapmamışmış. Oslo'da görüşen kimdi? Sen bu sorunu çözemezsin, CHP de önünde engel değil."

'Getir yasaları...'

"Toplumsal uzlaşma olmadan barış olmaz. Barışın üç temel ayağıdır. Başbakana söylüyorum. Getir yasaları çıkaralım. Darbe yasalarının arkasına saklanma, demokrasi istiyorsan çık adam gibi söyle."

Komisyona ret

"TBMM'ye verilen (araştırma komisyonu için) önergeden bir cümle okuyorum; 'TBMM'nin süreçle sağlıklı şekilde irtibatı
kurulabilecek.' Tarihimizde ilk kez TBMM, bir terör örgütüyle muhatap kılınmak isteniyor. Metni oku sayın Cemil Çiçek, önce metni oku, sonra konuş. Böyle bir şeyi bizim kabul etmemiz mümkün değil."

'Sen onu külahıma anlat'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a şu yanıtı verdi: "Duruşmalar alenidir, kimse niçin geldi diye soramaz. Türkiye'nin her tarafından yurttaşlar gitmiş. Sen misin gelen? Hangi çağda yaşıyoruz. Neymiş yargı bağımsızmış, sen onu benim külahıma anlat. 'Yargı gerekeni yapacaktır' diyor, 15 dakika sonra savcı harekete geçiyor. Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazsan namertsin."

CHP'li vekillere Silivri soruşturması

Silivri Başsavcılığı, Ergenekon davasının dünkü duruşmasında yaşanan olaylara ilişkin soruşturma açtı. Savcılık, Muharrem İnce, Ali Gündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal'ın da bulunduğu bazı CHP milletvekilleri hakkında da 'yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs', 'suça tahrik" gibi iddialarla soruşturma başlattı.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/pazarlik-yapilmadigina-yanit/528657/9/Siyaset





Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,475 µs