En Sıcak Konular

''T.C. İFADESİNDEN İKTİDAR VE YANDAŞLARI RAHATSIZ''

9 Nisan 2013 21:50 tsi
''T.C. İFADESİNDEN İKTİDAR VE YANDAŞLARI RAHATSIZ'' Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “AKP iktidarı ile Cumhuriyetimize ve değerlerimize yapılan türlü saldırılar büyük Türk milletini son derece rahatsız etmektedir” dedi.

T.C. ifadesinden iktidar ve yandaşları rahatsız

Milli değerlere saldırıların arttığına dikkat çeken Koncuk, "Gururla ifade ettiğimiz T.C. simgesi utanmadan ve sıkılmadan kaldırılmıştır" dedi
 
Resmi kurumlardan T.C. ibaresinin kaldırılması büyük tepkilere neden oluyor.  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "AKP iktidarı ile Cumhuriyetimize ve değerlerimize yapılan türlü saldırılar büyük Türk milletini son derece rahatsız etmektedir" dedi. Koncuk, yaptığı açıklamada, son günlerde milli değerlere yapılan haince saldırıların arttığına dikkat çekerek , "Devletimizin timsali olan ve tüm kamu kurumlarımızın isminin hemen başında yer alan T.C. ifadesi de siyasi iktidarı ve yandaşlarını rahatsız etmiş olacak ki, gururla ifade ettiğimiz T.C. simgesi utanmadan ve sıkılmadan kaldırılmıştır" dedi.  
 
Talimat kimden?
 
Başta Sağlık Bakanlığı ve Türkiye'nin en eski bankalarından olan ve kuruluşunda Büyük Önder Atatürk'in imzası bulunan T.C. Ziraat Bankası'dan bu ifadeyi kaldırmalarının kamuoyunda büyük tepki topladığını söyleyen Koncuk, "T.C. ibaresinin kaldırılması talimatını kimler hangi gerekçe ile vermiştir?" diye sorarak, "AKP iktidarı ile Cumhuriyetimize ve değerlerimize yapılan türlü saldırılar büyük Türk milletini son derece rahatsız etmektedir. Bu toplumun dokusu ve genleri ile oynamak kimseye fayda getirmez, aksine bu oyunlar Türk milletinin birbirine olan bağını daha da güçlü kılmaktadır" şeklinde konuştu. 
 
Ne yaparsa yapsınlar
 
Koncuk, T.C. ifadesinin tabelalardan kaldırılabileceğini ancak Türk milletinin yüreğinden kaldırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade ederek, "Bir kez daha ve kararlılıkla ifade ediyoruz ki, bu devlet birkaç çapulcunun tabelalardan çıkardığı T.C. ifadesiyle yıkılmayacak kadar güçlü, bu millet birkaç kendini bilmezin milli bayramlarımızı kapalı alanlara hapsetmekle coşkusunu kaybetmeyecek kadar feraset sahibidir. Bu güruh bilmelidir ki, ne yaparsa yapsın milletimizin yüreğindeki vatan aşkını, ülkesine bağlılığını ve bayram coşkusunu yok etmeye gücü yetmeyecektir" dedi.
 
Tabelalar kaldırıldı
 
Bilindiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane ve sağlık kuruluşlarının tabelalarından, resmi evraklarından "Türkiye Cumhuriyeti" ve kısıltması olan "T.C." ibareleri kaldırılmaya başladı. Ziraat Bankası da adının önünde bulunan "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresini kaldırdı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82920


Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,524 µs