En Sıcak Konular

PKK'YA DOST TÜRK'E DÜŞMAN SİYASET

4 Nisan 2013 22:32 tsi
PKK'YA DOST TÜRK'E DÜŞMAN SİYASET "Hepimiz Ermeniyiz" diyenlere sağlanan özgürlük ortamı, "hepimiz PKK'lıyız diyenlere" sağlanan hoşgörü hepimiz Türk'üz diyenlere çok görülüyor.

PKK'ya dost, Türk'e düşman siyaset

Türkiye'yi yönetenlerin ülkeyi getirdikleri değişim ve dönüşüm fırtınasının hangi parametreleri içerdiğini, "hepimiz Ermeniyiz" sloganları atılmasından, "hepimiz Ermeniyiz" afişleri taşınmasından anlamıştık. 
Ermeni asıllı olmayanların bile "Hepimiz Ermeniyiz" diye haykırmasına hoşgörü ile bakanlar, Türk asıllı olmayan etnik grupların da "hepimiz Türk'üz" diye haykırmasına fena öfkeleniyorlar.
Bugün bu siyasetin mimarlarının ülkeyi getirdikleri nokta, "hepimiz PKK'lıyız" diye haykıran bir küresel siyaset dönüşümünden ibaret. 
"Hepimiz Ermeniyiz" diyenlere sağlanan özgürlük ortamı, "hepimiz PKK'lıyız diyenlere" sağlanan hoşgörü hepimiz Türk'üz diyenlere çok görülüyor. 
AKP, uyguladığı hukuk dışı, Anayasa dışı, devlet terbiyesi dışı siyasetle PKK'lıların ekmeğine öylesine yağ sürdü, eşkıyayı öylesine şımarttı, teröristi öylesine gururlandırdı ki bütün PKK yanlıları ülkenin her yanında adeta "hepimiz PKK'lıyız" diye haykırıyorlar. 
Ortaya koydukları siyasetle "hepimiz PKK'lıyız" diyenlere engin bir hürriyet alanı tanıyanlar, Türk kelimesine duydukları öfke ve kini anayasadan bu kelimeyi tırpanlamaya çalışarak kusmaya çalışıyorlar. 
Olaya PKK açısından bakıldığında örgütün kuşkusuz büyük bir zafer havası içinde olduğu gözlenir. 
PKK'nın hedefi neydi? 
PKK örgütü eyleme geçme kararını 1982 yılının Ağustos ayında yapılan II. Kongresi'nde aldı. 1982'nin 20-25 Ağustos'unda Şam'da yapılan bu kongreden sonra planlı saldırılara başlandı. 
Eruh ve Şemdinli saldırılarına katılan terör örgütü mensubu Mustafa Çimen ve Hüseyin Tilki, eylem öncesi kahvehanelere giderek "Biz geldik. Artık Kürdistan'ı kurduk. Gelin bizimle yaşayın. Yaşasın Kürdistan!" şeklinde sloganlar atmışlar, aynı gün ve saatte Eruh baskınında dağıttıkları bildirilerden burada da dağıtmışlardı." (Diyarbakır 1 Nolu Askerî Mahkemesi, 07.05.1985 tarihli zabıtları.) 
Abdullah Öcalan, sonraki yıllarda hedefini daha net ortaya koyacak, "97 perspektifleri" başlıklı talimatında "Bağımsız Birleşik Kürdistan'ın kurulmakta olduğunu, Kuzey Irak'la PKK'nın bütünleştiğini" söyleyecekti. 
PKK'nın bugüne kadar yaptığı kongrelere, bilhassa 1995 Ocak ayında Kuzey Irak'ta toplanan 5. Kongresine bakıldığında siyasi alanda, ekonomik alanda ve askeri alanda hangi taktiklerin devreye konulacağı teker teker şekillendirilmiş, dış ülkelerdeki çalışmaların organizasyonu masaya yatırılmıştır. 
PKK, aldığı kararları kâh dağda, kâh şehirde, kâh Avrupa'da birer birer uyguladı ve sonuçta "devletle masaya oturdu." 
Ve büyük oyunda sona gelindi. 
Sevr'deki planları Lozan'la suya düşen güçler altın vuruşu yapmaya hazırlandılar. 
Sevr Anlaşması'nın 62. ile 64. maddesine göre İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak, bir yıl sonra Kürtler dilerse Birleşmiş Milletlere başvurup bağımsız bir devlet olma talebinde bulunabileceklerdi. 
Başbakanın "gerekirse eyalet sistemine geçeriz" açıklamasını bir de bu açıdan okuyun. 
Böylece bölünme denklemini çözmüş olursunuz. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak. YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12005274/pkk-ya-dost-turk-e-dusman-siyaset/muharrem-bayraktar


Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,221 µs